Vilniaus „Žalgirio“ kolektyvas bei vieno didžiausių sporto renginių mieste, tarptautinio Vilniaus maratono organizatoriai nusprendė bendradarbiauti.

„Kokiomis formomis tai vyks, atskleisime kiek vėliau, tačiau jau dabar aišku, kad Vilniaus maratono dieną, rugsėjo 12-ąją prie starto linijos su pilnu aprangos komplektu išsirikiuos visa „Žalgirio“ komanda. Manome, tai bus puikus stimulas suvokti, jog kiekvienas sportininkas atstovauja ne vien savo komandai ar sporto šakai, tačiau ir miestui – tiek futbolą, tiek bėgimą šiuo atveju sieja Vilnius“, – sakė bėgimo organizatorius Evaldas Martinka.

„Tiek futbolas, tiek lengvosios atletikos rungtys vyksta tuose pačiuose stadionuose, tad šių sporto šakų atstovai dažnai susitinka. Viena iš šių metų Vilniaus maratono trasų drieksis per legendinį „Žalgirio“ stadioną – tai ne vien sutapimas.

Gal kiek didesnis sutapimas yra tai, kad tiek Vilniaus maratono, tiek ir VMFD „Žalgirio“ oficialios spalvos yra vienodos – žaliai balta. Ir, pabaigai, pajuokausiu, kad taip mes į stadioną atnešame lygybę tarp lyčių – futbolą dažniausiai renkasi vyrai, o istoriškai taip jau susiklostė, kad lengvosios atletikos stiprioji pusė Lietuvoje – moterys“, – sakė E. Martinka.

„Praėjusį sezoną „Žalgirio“ vyrai treniravosi Vingio parko stadione, kartais jų treniruotės vykdavo lengvaatlečių varžybų metu. Kuomet atlikdavau lemiamus šuolius, visa „Žalgirio“ komanda mane audringai palaikydavo“, – E. Martinkai antrino treniruotėje turėjusi dalyvauti, tačiau į varžybas Švedijoje išvykusi pasaulio jaunimo lengvosios atletikos vicečempionė Airinė Palšytė.

Priminsime, jog ji dalyvaus Vilniaus maratono metu Katedros aikštėje rengiamame šuolio į aukštį turnyre.

„Gyvenant Anglijoje nesusidurti su futbolu neįmanoma, niekur nepabėgsiu nuo jo ir Lietuvoje“, – juokavo ir du kartus Vilniaus maratono nugalėtoja D. Lobačevskė.

Prieš prasidedant treniruotei „Žalgirio“ treneris Igoris Pankratjevas irgi šmaikštavo: „Dianą į komandą priimtumėm be jokių abejonių“.

Po treniruotės gerų žodžių stajeriams negailėjo ir komandos legionierius iš Rusijos, saugas Andrejus Nagumanovas: „Merginą tarp mūsų, futbolo aikštėje, mačiau pirmą kartą, tačiau tai labai gražus vaizdas ir teigiamos emocijos. Ypač patiko Dianos kamuolio stabdymas krūtine ir Tomo žongliravimas kamuoliu rankomis. O jei rimčiau, tai futbolas yra sporto karalius, lengvoji atletika – sporto karalienė, tad šis bendradarbiavimas panašus į karališkas vestuves. Su nekantrumu laukiu ir paties Vilniaus maratono – tokiose varžybose tiek aš, tiek dauguma komandos narių dalyvaus pirmą kartą.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją