Šįsyk nemalonių nuotykių pavyko išvengti, nes silpnas vėjas neplėšė burių, nors etapas ir buvo pakankamai sudėtingas.

Etape iš Nidos Ventės rago link, paskui iki Pervalkos ir atgal į Nidą jachtoms daug laiko reikėjo laviruoti.

Kovoje dėl greičiausios jachtos titulo atskirose grupėse bei bendrojoje įskaitoje liko paskutinis etapas, vyksiantis šeštadienį. Penktadienį RS-280 klasės jachtos, besivaržančios nulinėje grupėje, dar susirungs „Žurnalistų regatoje“.

Kai kurios kitos jachtos penktadienį dalyvaus „Publikos regatoje“, taip pat vyks „Optimist“ varžybos bei kapitonų varžybos „Optimist“ klasės jachtomis.

Nulinėje grupėje užtikrintai pirmaujančios „Arabelos“ kapitonas Raimondas Šiugždinis tvirtino, kad šįsyk „Kuršių marių“ regatoje jo įgulai dažnai šypsojosi Fortūna.

„Bet kuriame plaukime viskas galėjo pasikeisti. Reikėjo nepasiduoti ir laikytis, laikytis, laikytis, nes galėjo pasisekti kitam“, - teigė R. Šiugždinis, kurio jachta nulinėje grupėje yra nebepavejama, tačiau „Arabela“ dar grumiasi ir dėl greičiausios jachtos titulo bendrojoje įskaitoje. Joje R. Šiugždinio vadovaujama jachta po keturių etapų taip pat pirmauja.

„Man svarbiau laimėti ne bendrojoje įskaitoje, o nulinėje grupėje, kurioje grumiesi su realiais varžovais. Bendrojoje įskaitoje viską lemia skaičiai“, - sakė R. Šiugdžinis.

43-iojoje „Kuršių marių“ regatoje „Swedbank“ taurei laimėti dalyvauja 60 jachtų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Po ketvirtojo etapo Kuršių marių regatoje savo grupėse pirmąsias vietas pagal perskaičiuotą laiką (*) užėmė (jachtų grupė, jachtos pavadinimas, kapitonas):

0 grupė:


1. „Arabela“, R. Šiugždinis
2. „Hornas“, Š. Abraitis
3. „Levante“, T. Rymonis

I grupė:


1. „Katerina Jee“, M. Tammas
2. „Marius BMW“, G. Mincė
3. „Baltas“, G. Vaičiūnas

II grupė:


1. „Baraka“, R. Stropus
2. „X'as“, S. Moliakovas
3. „Rondo“, K. Kunickas

III grupė


1. „Nida“, A. Burkšas
2. „Suominis“, E. Gylys
3. „Banga“, A. Kalanavičius

IV grupė


1. „Vėtra“, L. Baublys
2. „Vasara“, V. Roškus
3. „Fėja“, P. Bašlykovas

V grupė:


1. „Jugnė“, J. Lebedevas
2. „Tango“, A. Narbutas
3. „Tigra“, D. Kašėta

VI grupė:


1. „Verdenė“, G. Lukoševičius
2. „Vilma“, V. Dedonis
3. „Gilija“, S. Urba

VII. 1-a grupė:


1. „Šarūnas“, R. Golgodas
2. „Nerija“, A. Končius
3. „Eglė“, G. Kurlavičius

VII. 2-a grupė


1. „Aphrodite 25“, A. Dmitriščiukas
2. „Pastiche“, A. Daugulis
3. „Festina“, G. Jauneika

(*) „Pagal perskaičiuotą laiką“ reiškia tai, kad kiekvienos jachtos distancijoje sugaištas laikas yra koreguojamas, atsižvelgiant į jachtos ypatybes. Pagal „ORC Club“ ir „ORC International“ matavimus, jachtoms suteikiamas sportinis balas (koeficientas), iš kurio dauginamas realiai sugaištas distancijoje laikas ir gaunamas perskaičiuotas laikas.

Taip suvienodinamos skirtingų jachtų galimybės ir akcentuojamas sportininkų meistriškumas, o ne laivų techniniai parametrai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją