Aštuoniolikmetė vilnietė šiemet tapo pasaulio jaunimo vicečempione, pasaulio suaugusių žiemos čempionate buvo 16-ta, Europos čempionate Barselonoje – 18-ta. Stokholmo olimpiniame stadione, pastatytame 1912 metais jos laukia ne vien šuolio į aukštį, tačiau ir kitų rungčių pasaulinis elitas.

Šuolio į aukštį sektoriuje Airinė šiemet jau trečią kartą susitiks su pasaulinio sezono lydere kroate Blanka Vlašič, taip pat šokinės rusės Irina Gordejeva, Jelena Slesarenko ir Svetlana Školina, švedė Emma Green, amerikietė Chaunte Howard-Lowe bei Lavern Spencer iš Saint Lucios salų.

„Po Europos čempionato Barselonoje sakiau, kad keletą savaičių ilsėsiuos bei džiaugsiuos vasara, tačiau parskridus pirmadienio vakarą kitą rytą jau buvau treniruotėje – toks tas suaugusių sportas. O pakvietimas į Švediją buvo netikėtas, mat V. Aleknos vadybininkas A. Karatamas prieš pasaulio jaunimo čempionatą žadėjo tokio kalibro startus tik jei tapsiu nugalėtoja. Tačiau likau antra, nors rezultatas buvo gana aukštas.

Po Europos čempionato su juo kalbėjausi asmeniškai ir jau žinau, kad be Stokholmo startuosiu ir Londono etape po savaitės – ten dalyvaus ir V. Alekna. Esu gan neblogos sportinės formos, todėl su trenere nusprendėme dar pašokinėti – galbūt pasiseks labiau nei Barselonoje“, – sakė A. Palšytė.

Pagrindine 11 „Deimantinės Lygos“ etapo puošmena turėtų tapti vyrų 100 metrų bėgimas, kuriame pirmą kartą šiame sezone kartu varžysis jamaikiečiai Usainas Boltas, Asafa Powellas bei amerikietis Tysonas Gay’us.

Netrūks garsiausių planetos atletų ir kitose rungtyse. Trišuolio sektoriuje startuos švedas Christianas Olssonas, rutulį stums amerikiečiai Christianas Cantwellas ir Reese'as Hoffa, ietį mes norvegas Andreasas Thorkildsenas.

Tarp dailiosios lyties atstovių verta paminėti JAV sprinterę Allyson Felix, olimpinę čempionę rusę Aleksandrą Fedorivą, vidutinių nuotolių bėgikes Lisa Dobriskey (Didžioji Britanija), Gelete Burka (Etiopija) bei Aną Alimovą (Rusija).

100 metrų barjeriniame bėgime akis į akį kovos amerikietė Lolo Jones bei kanadietė Priscilla Lopes-Schliep. Estijai atstovaus Europos čempionė, šuolininkė į tolį Ksenija Balta – jos varžovėmis sektoriuje bus legendinė daugiakovininkė Carolina Kluft, amerikietė Briney Reese bei jaunoji Rusijos talentas Darija Klišina. Rutulį stums ir pastaruoju metu nenugalima naujazelandietė Valerie Vili.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją