Oro uoste ją pasitiko Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas, Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis, giminės ir draugai. Maratonininkę tuoj pat „užpuolė“ būrys žmonių, prašančių, kad ši pasirašytų ant plakato su jos atvaizdu. Čia ypač aktyvūs buvo turistai iš Portugalijos.

Ž. Balčiūnaitė teigė dar nesuvokianti iškovoto medalio reikšmės. „Man atrodo, laimėjau, ko labai seniai norėjau. Didžiausia euforija buvo 10-15 minučių, paskui jau nesupranti, kas vyksta – visi čiupinėja, tampo, sveikina“, - įspūdžiais dalijosi Europos čempionė. Maratono bėgikė prisipažino vis dar pasimetanti, kai jai dalija komplimentus.

Sportininkė teigė, kad į čempionatą vyko tikėdamasi medalio. „Plane trenerio buvo parašyta – pirma vieta“, - sakė Ž. Balčiūnaitė. O tai, kad federacija medalio neplanavo, esą dar tik geriau. „Kuo labiau į mane nežiūri, tuo man lengviau. Atėnuose irgi į mane nežiūrėjo, niekas nesitikėjo, tad buvo labai lengva – jokios atsakomybės – pats už save, iš pykčio nori įrodyti, kad esi. Tai užveda“, - kalbėjo Ž. Balčiūnaitė.

Medalį ji sakė padovanojusi rugsėjį 55 metų jubiliejų švęsiančiam treneriui Romui Sausaičiui. Ją R. Sausaitis treniruoja jau beveik devyneri metai.

Po pergalės – krosas

Pergalę Europos pirmenybėse Ž. Balčiūnaitė atšventė vakare bėgdama krosą. Ji teigė, kad varžybose nepavargo: „Čia tempo nebuvo, čia kaip krosas“.

Tačiau sportininkei liūdna, kad jos triumfą galėjo išvysti ne visi Lietuvos žmonės – Europos lengvosios atletikos pirmenybių netransliavo nė viena šalies televizija.

„Liūdna, kad kaimo žmonės, kurie neturi kabelinės, nematė to. Nes tikrai lengvoji atletika ne tik alaus mėgėjų sportas – ir bobutės domisi. Pagaliau aš tai matau ir bėgiodama Druskininkuose – moterėlės sveikina. Tai žiūri visai kitokio mentaliteto žmonės“, - sakė Ž. Balčiūnaitė.

Porą savaičių Europos čempionė „lengvai ilsėsis lengvai treniruodamasi“. Rugsėjo 4 dieną sostinėje ji organizuoja savo vardo bėgimą, o rugsėjo 12-ąją ruošiasi Vilniaus maratonui. Pasak Ž. Balčiūnaitės, būtų gerai, kad jos vardo bėgimas iš Vingio parko būtų perkeltas į miesto centrą.

„Pažiūrėkite, kiek gatvių uždaro užsienyje, ir miestus didžiausius, ir nėra problemų. O čia, matote, troleibusas nepravažiuos kilometrą. Tai padarys kitur, pėsčiomis ateis“, - Vilniaus valdžios politika iškelti bėgimą į parką stebėjosi Europos čempionė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją