Taisyklėse nurodoma, jog oficialios nacionalinių rinktinių varžybos gali vykti tik ne žemesnį nei 3-ą UEFA kategorijos statusą turinčiame stadione, o UEFA Čempionų lygos bei Europos lygos klubų susitikimai - 4-os kategorijos stadionuose.

S. Dariaus ir S. Girėno stadionas tokios kategorijos statusą liudijančio dokumento neturi.

Norint, kad stadionas gauti 3-ą UEFA kategoriją, būtini šie S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadiono rekonstrukcijos darbai: atskiros tribūnos (40X18) su infrastruktūra, kurios reikalauja UEFA licencijavimo komisija, įrengimas, svečių ir aistruolių tribūnų rekonstrukcija, tualeto ir neįgalių žiūrovų sektoriaus įrengimas, apšvietimo bokštų ir komentatorių vietų atnaujinimas bei laikančiųjų tribūnų kolonų sustiprinimas.

LFF atlikta studija ir preliminarus rekonstrukcijos projektas rodo, kad investicijų suma gali siekti 4 mln. litų. Federacija pasirengusi skirti 2,7 milijonus, o likusią dalį galėtų skirti miestas.

Rugsėjo mėnesį miesto tarybai bus teikiamas sprendimo projektas dėl Savivaldybės lėšų skyrimo šiam projektui.

„Jeigu norime, kad Kaune vyktų tarptautinės futbolo varžybos su Škotijos rinktinė, investicinį projektą privalome kartu su LFF įgyvendinti iki šių metų spalio mėnesio.

Kiek man yra žinoma, Kultūros vertybių apsaugos departamentas jau uždegė žalią šviesą ir nedarys kliūčių rekonstruoti S. Dariaus ir S. Girėno stadioną“, - sakė Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas.

Jau paskelbta, kad Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė pirmąsias 2012 metų Europos čempionato atrankos rungtynes rugsėjo 3-ą su Škotija žais S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją