Sidabrą iškovojo olimpinė čempionė ir pasaulio taurės laimėtoja 24-erių metų vokietė Lena Schoeneborn (5392 tšk.).

D. Rimšaitė lemiamose šaudymo ir bėgimo varžybose startavo 49 sek. vėliau už lyderę A. Caze. Po antrosios šaudymo serijos lietuvė pakilo į penktąją, o po trečiosios - į trečiają vietą. Beje, D. Rimšaitė šaudymo ir bėgimo varžybose buvo greičiausia.

„Labai geras pasirodymas“, - merginų startus Vengrijoje komentavo Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas.

Pasak jo, D. Rimšaitė galėjo pasirodyti dar sėkmingiau, tačiau mūsų sportininkei nepalankiai susiklostė situacija jojimo rungtyje. „Donatai teko joti iškart po lietaus. Dėl didžiulio škvalo kuriam laikui buvo sustabdytos varžybos. Donata negalėjo greitai joti, nes būtų rizikavusi nukristi, todėl už prastą laiką gavo baudos taškų“, - pasakojo V. Kalininas.

Vienas federacijos vadovų gyrė ir J. Kolegovą, auginančią vienerių metų vaikelį. „Vienuolikta vieta Europos čempionate, praėjus vos metams po gimdymo – labai geras pasiekimas. Prieš dekretines atostogas Julija Europos čempionate buvo 18-a, pasaulio čempionate – 20-a“, - sakė V. Kalininas.

Paklaustas, kuris D. Rimšaitės laimėjimas svaresnis – ar dukart laimėta pasaulio taurė ar Europos čempionato bronza, V. Kalininas tikino, kad svaresnis – pastarasis laimėjimas.

„Europos čempionatui visos sportininkės žymiai rimčiau ruošiasi nei pasaulio taurei. Pagal svarbą šiuolaikinės penkiakovės varžybos rikiuojasi taip – olimpinės žaidynės, pasaulio čempionatas, Europos čempionatas ir pasaulio taurė“, - teigė LŠPF generalinis sekretorius.

Bronzos medalį Vengrijoje iškovojo ir Lietuvos vyrų komanda. Justinas Kinderis, Andrejus Zadneprovskis ir Edvinas Krungolcas surinko 16 tūkst. 932 taškus ir tik 60 taškų nusileido auksą iškovojusios Vokietijos bei sidabru pasipuošusios Čekijos komandoms.

Tiesa, asmeninėse varžybose lietuviai liko be medalių, o aukščiausiai pakilęs Justinas Kinderis su 5712 taškų užėmė ketvirtą vietą. Lietuvos penkiakovininką aplenkė tik čempionu tapęs čekas Davidas Svoboda (5812 tšk.), britas Samuelis Weale'as (5776 tšk.) ir vokietis Stefanas Kollneris (5732 tšk.).

Andrejus Zadneprovskis su 5668 taškais liko dešimtas, Edvinas Krungolcas su 5552 taškais – 22-as, o Tomas Makarovas su 5536 taškais –24-as.

V. Kalininas tikino, jog Lietuvos komanda buvo per plauką nuo aukso medalių, o E. Krungolcas – nuo bronzos asmeninėje įskaitoje, tačiau rinktinės lyderiui apmaudžiai nepasisekė šaudymo rungtyje. E. Krungolcui bešaudant paskutiniajame sustojime šovinys užstrigo vamzdyje.

Sportininkui reikėjo išmušti šovinį iš vamzdžio, o tai kainavo brangų laiką. Tuo metu E. Krungolcas bėgo ketvirtas ir kovojo dėl medalio.

„Būtų pavykęs šūvis, Edvinas būtų buvęs trečias, o komanda būtų laimėjusi auksą, mat kitiems medalininkams pralošėme sekundes. Vis dėlto sportas yra nenuspėjamas“, - teigė V. Kalininas. Pasak jo, atvejai, kai šovinys užstringa vamzdyje – labai reti, o Lietuvos rinktinei pasitaikė pirmą kartą.

„Andrejus pasirodė puikiai, Tomui nepasisekė su žirgu, todėl pridarė klaidų jodamas. Justino ketvirta vieta nenustebino. Jis stiprus vyras ir tokiems rezultatams yra pasiruošęs. Jau pasaulio taurės etapuose buvo antras trečias. Bus puiki pamaina mūsų aksakalams“, - kitų sportininkų pasirodymą komentavo V. Kalininas.

Lietuvos penkiakovininkams šios pirmenybės dar nesibaigė – antradienį vyks estafetės varžybos. Lietuvai jose atstovaus E. Krungolcas, J. Kinderis ir T. Makarovas. Tuo tarpu A. Zadneprovskis, D. Rimšaitė ir J. Kolegova pirmadienį popiet grįžo į Lietuvą.

„Tikimės medalių. Labai stiprūs vokiečiai, čekai, italai, rusai... Bus sunku, bet laukiame medalių“, - laukdamas estafetės varžybų viliasi V. Kalininas.