Simboliška, jog jaunieji šalies lengvaatlečiai išlydėti būtent Žalgirio mūšio minėjimo dieną. Spaudos konferencijoje dalyvavo trys iš keturių mūsų rinktinės narių, jų treneriai bei LLAF generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva.

Pasak pastarosios, šiemet rinktinė buvo formuojama pagal kiek griežtesnius principus, nei anksčiau.

„Sportininkai, norintys dalyvauti tokio rango varžybose, privalo įvykdyti tarpautinius kvalifikacinius normatyvus, tačiau nacionalinės šalių federacijos juos gali dar labiau sugriežtinti. Laikai nelengvi, o kelione tolima ir kaštai dideli, tad šia teise pasinaudojome. LLAF normatyvus jau pavasarį įvykdė A.Palšytė, A.Gudžius bei M. Butkus.

N. Lučkauskas įvykdė tik tarptautinį normatyvą, tad pagal mūsų įstatus jis gali vykti į varžybas rėmėjų lėšomis – jei jis pateks į stipriausių aštuntuką, visos išlaidos bus kompensuotos.

Tai labai jauni žmonės, tikimės, jog jie gerins savo asmeninius rezultatus. Nenoriu krauti atsakomybės ant jaunų pečių, tačiau Airinė ir Andrius yra pasiruošę parvežti į Lietuvą pačius aukščiausius apdovanojimus.“

Jai antrino ir abiejų rinktinės lyderių treneriai Tatjana Krasauskienė bei Vaclovas Kidykas (pastarasis bus ir mūsų šalies delegacijos vadovas Monktone): „Fiziškai jie pasiruošę puikiai, tačiau tokio lygio turnyre itin svarbi psichologija. Jei Airinė jau dalyvavo stambiose varžybose, tai Andrius tik šiemet pradėjo startuoti su suaugusiais tarptautinėje arenoje.“

A.Gudžius visų pirma pasidžiaugė, jog atsiranda privačių rėmėjų, padedančių startuoti užsienyje.

„P.Pavlovo memorialas Bulgarijoje buvo didžiausias išbandymas mano gyvenime (ten jis liko antras), tad belieka nulenkti galvą prieš Lietuvos sporto vadybos asociaciją, kuri surado galimybių padėti ten startuoti ir atkreipė dėmesį į jaunuosius lengvaatlečius. Pasiruošimas čempionatui nebuvo visiškai sklandus, negalėjau vykti į treniruočių stovyklas, laikiau abitūros egzaminus, tad negalėčiau sakyti, jog nesijaudinu – vieną dieną jaučiuosi puikiai, diskas lekia tarsi pats, kitą dieną jau viskas atvirkščiai. Tad dažnai susimąstau, kokią dieną išpuls startas Kanadoje“.

Jam antrino ir dar viena pasaulio sezono lyderė savo amžiaus grupėje A. Palšytė, kurios laukia dvigubas išbandymas – tiesiai iš Kanados jaunasis talentas vyksta į Europos suaugusiųjų čempionatą Barselonoje.

„Mokslai taip pat neleido ruoštis visa jėga, tačiau, manau, esu pasiruošusi neblogai – tai parodė ir Europos komandinis čempionatas Vengrijoje, kur pakartojau savo asmeninį rekordą. Kanadoje startuos visos pajėgiausios šios amčiaus grupės šuolininkės, tad sezono lyderės etikėtė nieko nereiškia, viskas spręsis ne statistikos protokoluose, o sektoriuje“, – kalbėjo A. Palšytė.

Buvo prisiminta ir tai, jog šiomis dienomis Airinei sukako aštuoniolika.

„Jokios didelės šventės nebuvo, susirinko artimiausi žmonės bei keli draugai, tad pilnametystės teisėmis tiktai neinaudojau – tai buvo ramus ir šiltas pasisėdėjimas.“

M.Butkus buvo kiek lakoniškesnis: „Savo galimybes vertinu realistiškai – patekimas į pirtmą aštuntuką ar penketuką man būtų didelis pasiekimas“.

Po spaudos konferencijos jaunieji sportininkai surengė neakivaizdžias tarpusavio varžybas manieže – Airinė ir Andrius varžėsi 60 metrų bėgimo takelyje. Kaip juokavo susirinkę žiūrovai, nugalėtojo prizas – auksas Monktone. Sportininkai labai stengėsi atbėgti kartu, tačiau finiše kiek stipresnė buvo... spėkite, kas?

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją