Tuo metu 18-metė C. Semenya distanciją įveikė per įspūdingą laiką – 1 min. 55,45 sek., net 2,45 sek. aplenkdama nugalėtojos titulą gynusią Janeth Jepkosgei. Po tokių rezultatų IAAF pareikalavo atletės atlikti lyties tyrimus.

Išvadų prireikė laukti beveik metus.

„IAAF priima medikų grupės ekspertines išvadas, remiantis kuriomis, C. Semenya gali tučtuojau grįžti į sportą“, – BBC cituoja trečiadienį išplatintą aptakų organizacijos pranešimą, kuriame taip pat teigiama: „Prašome atkreipti dėmesį į tai, kad medicininės detalės šioje byloje lieka konfidencialios“.

C. Semenya dabar gali startuoti jau liepos mėnesį Kanadoje vyksiančiame pasaulio jaunimo čempionate. „Jaučiuosi sujaudinta galimybės vėl sugrįžti į tarptautinę areną ir tikiuosi kovoti, palikusi visas kalbas sau už nugaros“, – teigė sportininkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją