„Daviau savo žirgui laisvės, pernelyg jo nespaudžiau. Kadangi nugalėtoją lėmė ne vieno, o trijų konkūrų bendrasis rezultatas, iš pradžių šiek tiek pataupėme jėgas. Svarbiausia buvo finalinis konkūras, kuris mums puikiai pavyko“, – sakė naujasis čempionas R. Babrauskas, kiek daugiau nei po savaitės švęsiantis savo 50 metų jubiliejų.

R. Babrauskas šiemet triumfavo ir Lietuvos žiemos konkūrų čempionate. Anot Lietuvos žirginio sporto specialistų, tai – unikalus atvejis.

„Iki šiol tokio dvigubo triumfo Lietuvoje nepatyrė nė vienas raitelis. Bent jau aš per savo ilgametę patirtį šiame sporte tokio atvejo nepamenu“, – teigė vyriausiasis čempionato arbitras, FEI tarptautinės kategorijos teisėjas Vytautas Paznanskis.

Prieš lemiamą „Grand Prix“ pirmoje vietoje bendroje įskaitoje buvęs jaunosios kartos raitelių atstovas 23 m. Benas Gutkauskas su kumele Liucille galutinėje rikiuotėje smuktelėjo į ketvirtąją vietą ir liko už apdovanojimų pakylos.

Finaliniame „Grand Prix“ konkūre sekmadienį kliūčių aukštis buvo pakeltas net iki 1,5 metro. Tik keturi raiteliai šį maršrutą įveikė be baudos taškų. Atskirai šiame konkūre „VMG taurei“ laimėti persirungiant triumfavo raitelis S. Jasas. Antrąją vietą iškovojo Danielius Gutkauskas su žirgu Lakvels, trečiąją – Rimas Rimkus su Fiatu.

Tuo metu Lietuvos čempionės jaunučių (iki 16 m.) grupėje vardą pelnė 14 metų klaipėdietė Dovilė Matulytė su žirgu Herminas. Jaunių (iki 18 m.) finale pergalę ir nugalėtojo taurę iškovojo septyniolikmetis Matas Petraitis su žirgu Lordano. Su kitu žirgu Bolero toje pačioje grupėje jis pelnė ir bronzos medalį. D. Matulytė ir M. Petraitis gins Lietuvos garbę jau liepos 14-18 d. Prancūzijoje vyksiančiame Europos jaunučių ir jaunių čempionate.

Atvirojo Lietuvos čempionato jaunų žirgų (iki 7 m.) konkūro finale nugalėtojais vakar tapo šie raiteliai – klaipėdietis Žydrūnas Garbenis su žirgu Chacal (4 m. žirgų grupėje), šiaulietis Aleksas Seilius su žirgu Kadiljaks (5 m. žirgų grupėje) ir S. Jasas su žirgu Grann Balaubet (6 m. žirgų grupėje).

Čempionato nugalėtojai pasidalijo 34,5 tūkst. litų prizinį fondą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją