Atrankoje - nepralaimėtas nei setas

„Tikrai buvo labai smagus turnyras, nuo pat pradžių. Pradėjome kvalifikaciją žaisti, laimėjome pirmą ratą (prieš amerikietį Ryaną Harrisoną - DELFI) gana stabiliu rezultatu 6:3, 6:2.

Po to antras mačas buvo prieš Danielį Evansą, su kuriuo Vilniuje žaidėme penkis setus. Šįkart pavyko jį nugalėti po dviejų setų (7:5, 6:3 – DELFI). Po mačo, kai spaudėme rankas – nebuvo labai patenkintas ir šypsenos nesimatė.

Trečias mačas buvo iki trijų laimėtų setų ir jį taip pat pavyko laimėti (7:5, 6:1, 6:3 prieš ispaną Santiago Venturą – DELFI). Taigi kvalifikacijoje nei vieno seto nepralošiau“, - prisiminė R. Berankis.

Neįtikėtina Vimbldono atmosfera

Pagrindinėse varžybose lietuvis netikėtai lengvai laimėjo prieš dvimetrinį australą Carsteną Ballą, bet nusileido 30-ai pasaulio raketei Feliciano Lopezui iš Ispanijos.

„Patekome į pagrindą, kur žaidžiau su C. Ballu iš Australijos. Prieš tai buvau jam dukart skaudžiai pralaimėjęs, bet trečias kartas nemelavo (pergalė - 6:2, 6:0, 3:6, 7:6, (7:5) – DELFI). Buvo labai smagi diena. Pirmą kartą patekau į pagrindą.

Vėliau teko žaisti su F. Lopezu iš Ispanijos. Nors pralaimėjau po keturių setų (5:7, 6:4, 3:6, 4:6 - DELFI), mačas tikrai buvo labai geras, - dėl nesėkmės nesigraužė tenisininkas. – Vimbldone kažkas tikrai yra kitokio, nei kituose „Grand Slam“ turnyruose. Ta atmosfera išlaikyta daugiau iš senesnių laikų ir tai jaučiasi stipriau, negu kitur“.

„Tai - pats svarbiausias ir prestižiškiausias turnyras pasaulyje. Planavome įveikti du Vimbldono ratus, bet plano neįvykdėme. Dabar tam, kad patektų į „US Open“ turnyrą be kvalifikacijos, Ričardui ATP reitinge reiktų pakilti iki 90-os vietos“, - sakė treneris R. Balžekas.

Lietuvos teniso gerbėjai, sekdami Vimbldono tvarkaraščio išklotinę, R. Berankiui išdėliojo varžovus – F. Lopezą, Jurgeną Meltzerį ir toliau – Roger Federerį...

„Juokais, aišku, ir aš padėlioju, bet kamuoliukas apvalus ir kiekvienam mačui išeini nusiteikęs ir laimėti, ir pralaimėti. Prieš turnyrą niekada nieko nesidėlioji“, - spėlionėmis nesižavėjo pajėgiausias Lietuvos tenisininkas.

F.Lopezas - šįkart pajėgesnis

R. Berankio pralaimėjimo F. Lopezui priežastis buvo labai paprasta.

„Šįkart jis buvo stipresnis. Jo stilius buvo toks, kad varžovas stengėsi nesivelti į ilgą žaidimą su manimi, nes didžiąją daugumą „ilgesnių“ taškų aš laimėdavau. Kai jis timptelėjo koją ir bėgti smarkiai negalėjo, stengėsi neleisti man pajusti ritmo. Nemanau, kad trauma jį paveikė“, - teigė Ričardas.

„Apskritai jokie varžovai Ričardui nekelia nerimo. Ir F. Lopezas – nekėlė. Žaisti reikia su visais, vieną gali nugalėti, kitam – pralaimėti. Su F. Lopezu, kurio klasė aukštesnė, pirmas setas „nuslydo“, o ketvirtas setas nepavyko dėl dviejų Ričardo klaidelių. Anksčiau jų būdavo daugiau, dabar – tik dvi, o kada nors jos iš viso baigsis. Stebuklų nėra“, - pastebėjo R. Balžekas.

Žolės danga kortuose R. Berankiui yra tinkama, o Vimbldone, beje, vyks ir 2012 metų Londono olimpiados teniso varžybos.

„Na, tikrai žolės danga labai patinka. Du turnyrus šiemet žaidėme ant žolės, vieną - „Challenger“ (serijos) – laimėjome ir Vimbldone puikiai pasirodėme“, - dangą gyrė tenisininkas.

Sulaukė dėmesio

R. Berankis Anglijos sostinėje šventė gimtadienį, sulaukė daug dėmesio, davė interviu BBC-2 TV kanalui, Nickas Bollottieri apie lietuvį parašė straipsnį leidinyje „The Independent“, su mūsiškiu bendravo Rafaelio Nadalio treneris Toni Nadalis, buvę tenisininkai Alexas Corretja ir Alberto Costa, tačiau po 40 metų pertraukos Vimbldoną aplankiusios Anglijos karalienės Elžbietos II, 20-metis lietuvis nepamatė.

„Po truputį daromės žymesni, žmonės dažniau pastebi ir dėmesio tikrai sulaukiau. Atšventėme gimtadienį su treneriais, smagiai pavakarieniavome ir ėjau miegoti. Kadangi buvo turnyras – niekur nesiblaškėme ir stengėmės išlaikyti režimą. Buvo atėję lietuvių, smagiai palaikė ir su gimtadieniu pasveikino.

Anglijos karalienė Vimbldone apsilankė pirmą kartą po 1970 metų, bet mes tuo metu jau buvome oro uoste, todėl su ja nesusitikome. Kortuose trynėmės visą dieną, daug kitų mačų žiūrėjome, susitikome su gausybe teniso žvaigždžių. Labiausiai įstrigo tas Johno Isnerio mačas su Nicolas Mahutu. Lemiamo seto rezultatas 70:68 – nerealus“, - įspūdžiais dalinosi R. Berankis.

Pergalę šio sezono Vimbldone lietuvis prognozuoja trim tenisininkams.

„Manau, kad R. Nadalis gali, priklausomai, kaip jam eisis žaidimas, Robinas Soderlingas ir Andy Murray‘us, bet jam, žaidžiančiam savo šalyje, daromas didelis spaudimas. Dėl R. Federerio nežinau, nes jam sunkiai šiemet sekasi“.

Koncentruojasi Deviso taurės mačui

Liepos 9-11 dienomis Lietuvos vyrų teniso rinktinė Dubline žais Deviso taurės (Davis Cup) turnyro mačus su Airija. R. Berankis yra neabejotinas mūsų rinktinės lyderis.

„Dabar mano savijauta yra labai gera ir (nosies) operacija buvo tik į naudą. Šeštadienį (liepos 3 d.) išskrendame į Devisą (Deviso taurės turnyro susitikimą), paskui iš Dublino - tiesiai į Ameriką, kur bus ATP ir „Challenger“ serijos turnyrai, vėliau - „US Open“ (atviras Jungtinių Valstijų čempionatas), o rugsėjo viduryje arba pabaigoje grįšime į Lietuvą“, - planus vardino R. Berankis.

„Pirmadienį pradedame su Ričardu salėje treniruotis, antradienį atvažiuoja Dovydas Šakinis, o Laurynas Grigelis Anglijoje žaidžia. Manau, kad pasiruošime. Kaip žadėjome, taip ir pasistengsime mes tuos airius įveikti. Mūsų forma gera, sveikata gera, todėl bus įdomu“, - prognozavo Lietuvos rinktinės kapitonas R. Balžekas.

Svečiuose žaisti sunku

Manoma, kad lietuviams kortų dangų kaita didelės įtakos neturės.

„Dangų pasikeitimas mums įtakos neturės, tik tiek, kad viduje teks žaisti. Tas truputį blogiau, nes kitas bėgimas, kvėpavimas, reikia prisiderinti. Lietuvoje tam turėsime 5 dienas, o Airijoje – dar 5“,- nuo žolės perėjimo ant „hard“ dangos itin nesureikšmino teniso specialistas.

R. Balžekas akcentuoja gerą pastarojo meto airių tenisininko Conoro Nilando žaidimą.

„Pirmas Airijos rinktinės numeris – C. Nilandas dabar geros formos. Su juo nebus lengva žaisti. Antras numeris Loukas Sorensenas šiuo metu niekur nežaidžia ir vis dar yra traumuotas. Airiai turi karštus savo žiūrovus, jų salė tokia suspausta, danga - nusitrynusi. Ričardui gal ir gerai, bet nežinau, kaip kiti mūsiškiai prisitaikys.

Visada svetur žaisti yra sunkiau. Ypatingų savybių nei airių, nei mūsų komanda neturi. Jei bus labai reikalinga, gal Ričardas žais ir dvejetą. Dar nenusprendėme ir matysime vietoje“, - svarstė Lietuvos rinktinės kapitonas.

Po Deviso taurės mačo R. Berankio ir jo trenerio R. Balžeko laukia ATP turnyrai Atlantoje, Los Andžele ir Vašingtone, gal – Sinsinatyje bei „Challenger“ serijos varžybos Kanadoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją