„8 įvarčiai – 8 paskutinių minučių pasekmė. 52 minutes mes laikėmės planuotoje minus 3-4 įvarčių riboje. Bandysime ne tik laimėti, bet ir nugalėti dideliu skirtumu. Mūsų rankinis smarkiai stumiasi į priekį, jis tapo matomas ir girdimas. Turime praėjusios savaitės rezultatą. Analizavome pirmąsias rungtynes su norvegais, ruošiamės antrosioms ir taisome klaidas. Tikimės sėkmingo rezultato“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas.

Pasak lietuvių stratego, per savaitę trukusias treniruotes prieš antrą mačą su norvegais buvo modeliuojamas žaidimas tiek gynyboje, tiek puolime.

„Analizavome gynybos klaidas, stebėjome, kur praleidome daugiausia įvarčių, gynybą perstatėme. Puolime žiūrėjome, iš kur mums sekėsi pasiekti įvarčius, o kur strigome. Pasikeis sudėtyje vienas kitas žaidėjas. Nei mes pateiksime kažkokių siurprizų varžovams, nei norvegai išras kažkokių naujovių. Taktiniai momentai gali duoti rezultatą“, – teigė G. Savukynas.

Lietuvos rinktinės privalumas prieš konkurentus – komandos vienybė.

„Mūsų privalumas – charakterio savybės ir vieningumas, noras gerai pasirodyti. Tai stiprus motyvas“, – įsitikinęs G. Savukynas.

„Rimtai padirbėjome treniruotėse. Rezultatas Norvegijoje buvo neigiamas. Dabar mūsų užduotis yra nugalėti. Sportas ir yra tuo įdomus, kad būna netikėti rezultatai. Vyrai kausis iš visų jėgų, – žadėjo Lietuvos rinktinės rankininkas Andrius Stelmokas. – Bendravau su pažįstamais norvegų rinktinės žaidėjais, jie nėra tikri savo galutine pergale, nors ir turi didelę įvarčių atsargą“.

„Vyrai pasiryžę laimėti. „Siemens arena“ mums laiminga. Paskutinį kartą mes čia sužaidėme lygiosiomis su galinga Ispanijos rinktine. Teko bendrauti su norvegais. Jie patenkinti. Po pirmųjų rungtynių pergalės vyko atšvęsti į rintinės trenerio tėvynę – Švediją. Tikėkimės gal jie bus atsipalaidavę ir tai pakiš jiems koją“, – prognozavo Lietuvos ekipos patyręs vartininkas Arūnas Vaškevičius.

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė tikisi savų žiūrovų palaikymo.

„Tikėjomės apie 5 tūkst. žiūrovų, bet dabar nesame tokie optimistai. Norime pakviesti žiūrovus, kad palaikytų mūsų komandą“, – kalbėjo Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Edis Urbanavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją