Į stovyklą atvykti planuoja birželį dėl traumų ar kitų priežasčių negalėję dalyvauti gynėjai Mantas Lėkis, Ignas Dedura, saugai Saulius Mikoliūnas, Deividas Česnauskis ir puolėjas Povilas Lukšys.

Vietas rinktinės sudėtyje išsaugojo draugiškame susitikime su Ukraina debiutavę Ramūnas Radavičius, Dominykas Galkevičius, taip pat keletas kitų mažiau patyrusių žaidėjų.

„Jie parodė, kad yra verti rinktinės ir šį kartą gaus dar vieną galimybę pasireikšti. Tikiuosi, kad jie taip progresuos ir toliau. Taip pat bus įdomu pamatyti ir įvertinti kitus žaidėjus, kurie šiais metais rinktinėje dar nebuvo. Tačiau tai nereiškia, kad ruošiamės eksperimentams. Turime tikslą namuose parodyti gerą žaidimą, nugalėti abi varžoves ir laimėti Baltijos taurę“, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas.

Penki žaidėjai – Vytautas Černiauskas, Mantas Fridrikas, Vytautas Andriuškevičius, Arvydas Novikovas ir Karolis Chvedukas – šį kartą talkins jaunimo rinktinei. Netrūksta ir netekčių: nacionalinės rinktinės lyderiams Mariui Stankevičiui ir Tomui Danilevičiui buvo leista pailsėti po ilgo sezono, traumas gydosi Andrius Skerla, Tomas Žvirgždauskas, Mindaugas Panka, o Deividas Šemberas, Edgaras Česnauskis, Linas Pilibaitis ir Žydrūnas Karčemarskas turės būti su savo klubais.

„Baltijos taurės varžybos nėra tarp FIFA nustatytų draugiškų rungtynių datų, todėl dėl kiekvieno žaidėjo pakvietimo reikėjo tartis su klubais. Laimei, dauguma jų neprieštaravo. Malonu, kad yra ir žaidėjų, kurie aukoja atostogas tarp sezonų. Manau, kad tiek mes, tiek varžovai būsime optimalių sudėčių. Visi Baltijos taurei ruošiasi rimtai“, – teigė LFF rinktinių direktorius Robertas Tautkus.

Lietuvos nacionalinė rinktinė stovyklą pradės pirmadienį Kaune, kur keturias dienas treniruosis. Latvijos ir Estijos rinktinės į Lietuvą atvyksta dieną prieš varžybų pradžią.

Baltijos taurės turnyrą birželio 18 d. (penktadienį) pradės Lietuvos ir Latvijos rungtynės, birželio 19 d. (šeštadienį) susitiks latviai ir estai, o birželio 20 d. (sekmadienį) varžybos baigsis lietuvių ir estų dvikova. Visos trejos rungtynės Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione prasidės 18 valandą 10 minučių.

Lietuvos nacionalinės rinktinės kandidatų sąrašas Baltijos taurės varžyboms su Latvija ir Estija:

Vartininkai:

Paulius Grybauskas (Baku „Neftchi“, Azerbaidžanas);
Giedrius Arlauskis (Urzičenio „Unirea“, Rumunija);

Gynėjai:

Arūnas Klimavičius (Novosibirsko „Sibir“, Rusija);
Tadas Kijanskas (Marijampolės „Sūduva“, Lietuva);
Mantas Lėkis (Tauragės „Tauras“, Lietuva);
Mindaugas (Markus) Palionis (SC „Paderborn“, Vokietija);
Ignas Dedura (Belgorodo „Saliut“, Rusija);
Irmantas Zelmikas (be klubo);
Davydas Arlauskis (Vilniaus „Žalgiris“, Lietuva);

Saugai:

Kęstutis Ivaškevičius (Kryvyj Riho „Kryvbas“, Ukraina);
Darvydas Šernas (Lodzės „Widzew“, Lenkija);
Rytis Leliūga (HB „Koge“, Danija);
Vytautas Lukša (Mariupolio „Illichivets“, Ukraina);
Dominykas Galkevičius (Panevėžio „Ekranas“, Lietuva);
Ramūnas Radavičius (Panevėžio „Ekranas“, Lietuva);
Mantas Savėnas (Novosibirsko „Sibir“, Rusija);
Deividas Česnauskis (Salonikų „Aris“, Graikija);
Saulius Mikoliūnas (Kijevo „Arsenal“, Ukraina);
Andrius Arlauskas (Panevėžio „Ekranas“, Lietuva);
Vitalijus Kavaliauskas (Liepojos „Metalurgs“, Latvija);

Puolėjai:

Robertas Poškus (Baku „Inter“, Azerbaidžanas);
Povilas Lukšys (Marijampolės „Sūduva“, Lietuva);
Artūras Rimkevičius (Vilniaus „Vėtra“, Lietuva);
Ričardas Beniušis (Marijampolės „Sūduva“, Lietuva).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją