„Jeigu pradedi bėgioti nuo jaunystės, pakloji sveikatos pamatus visam gyvenimui. Lengvoji atletika yra sporto karalienė. Bėgimas taikomas visoms sporto šakoms. Bėgant visi vidaus kūno organai gauna mikromasažą ir visi raumenys dirba. Tai yra visapusiškas sportas“, – bėgimo privalumus vardijo Ž. Balčiūnaitė.

Bėgantiems maratoną pirmą kartą Lietuvos olimpietė patarimų negailėjo.

„Iš pradžių nereikėtų greitai bėgti. Geriau ramiau pradėti ir jau antroje maratono pusėje greitėti. Reikia „įsiklausyti“ į organizmą – per prievartą bėgti pirmo maratono negalima, reikia pajusti malonumą, kaip tai pajutau ir aš Frankfurto maratone“, – pasakojo ji.

Ž. Balčiūnaitė mokė, kad taisyklingiausias kvėpavimas bėgant – per burną. Tuomet organizmas gauna daugiau deguonies. O kad kvėpavimas nesutriktų, prie krūvio organizmą reikia pratinti palaipsniui.

„Bėgiką galima atpažinti ir gatvėje – proporcingas kūnas, eisena, gražūs raumenys, – kalbėjo maratonininkė. – Man pačiai bėgimas yra malonumas, hobis, darbas ir buvimas gamtoje, ką labai mėgstu.“

Svarbiausiam šio sezono startui – Europos čempionatui – besirengianti Ž. Balčiūnaitė kol kas negalėjo atsakyti, ar pati bėgs Vilniaus maratone, tačiau visus bėgimo entuziastus ar norinčius jais tapti kvietė ateiti ir save išbandyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją