Į Europos čempionato finalinį etapą, kuris gruodžio 7-19 dienomis vyks Danijoje ir Norvegijoje, pateks dvi geriausios grupės komandos.

Kitas rungtynes lietuvės šeštadienį išvykoje žais su grupės lydere Kroatijos rinktine. Tai bus paskutinės šio atrankos ciklo rungtynės. Lietuvės jau nebeturi galimybių pakilti iš paskutinės grupės vietos.

Rungtynės

Makedonijos rankininkės veržliai pradėjo rungtynes ir išsiveržė į priekį 4:0. Lietuvėms buvo pavykę sumažinti atsilikimą (2:4), tačiau varžovės netrukus ne tik atstatė persvarą, bet 10-tą rungtynių minutę susikrovė 7 įvarčių persvarą (11:4).

Per likusį kėlinio laiką makedonės vis tolo nuo aikštės šeimininkių, o po pirmojo pusvalandžio pirmavo 9 įvarčių skirtumu – 18:9.

Antrojo kėlinio pradžioje komandas skyrė dviženklė persvara (9:19, 10:20), o Makedonijos rinktinė ir toliau tvirtai laikė žaidimo gijas savo rankose. Vis dėlto lietuvės, palaikomos negausių, tačiau triukšmingų žiūrovų, sugebėjo kiek sumažinti atsilikimą (14:21).

Deja, bet visos šeimininkių pastangos ėjo perniek – įpusėjus kėliniui Makedonijos komanda atstatė dviženklę persvarą (26:16).

Iki rungtynių pabaigos vaizdas aikštėje nepasikeitė ir makedonės šventė užtikrintą pergalę rezultatu 33:19.

Po rungtynių Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Mikalauskas neslėpė, kad Makedonijos rinktinė šiai dienai - gerokai pranašesnė ekipa.

„Negalime tikėtis geresnio rezultato, kai demonstruojame tokį žaidimą. Kamuolį prarandame lygioje vietoje... Kita vertus, labai trūksta susižaidimo. Prieš rungtynes turime vos kelias treniruotes, apie kontrolines rungtynes apskritai nėra kalbos. Reikia pripažinti, kad šiai dienai Makedonijos komanda - aukštesnio lygio. Makedonės nuolat dalyvauja finaliniuose Europos čempionato etapuose. Ir šiame atrankos cikle jos kausis dėl vietos čempionate“, – DELFI sakė R. Mikalauskas.

Lietuva: Živilė Jurgutytė 5, Auksė Vyšniauskaitė 4, Rūta latakaitė 3, Viktorija Gedroit 2, Daiva Aleksandravičiūtė, Aira Bambalaitė, Lina Abramauskaitė, Laima Bernatavičiūtė ir Justina Balzarevičiūtė - po 1.

Makedonija: Dragana Pecevska 7, Mirjeta Bajramoska, Natalija Todorovska ir Julija Portjanko - po 5.

Trečiadienį kroatės, jau užsitikrinusios kelialapį į čempionato finalinį etapą, patyrė pirmą pralaimėjimą po keturių pergalių iš eilės - išvykoje 24:25 (14:9) nusileido Olandijos rankininkėms.

Turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai)


1.Kroatija5401160:1168
2.Olandija5311133:1187
--------------
3.Makedonija5212129:1255
4.Lietuva5005109:1720

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją