Kaip informavo Lietuvos lengvosios atletikos federacija, žaidynėse dalyvaus tik sportininkai, gimę 1993 ir 1994 metais. Į atrankines varžybas kiekvienoje rungtyje šalis galėjo siųsti du atletus, tačiau galiojo principas „viena šalis – vienas kelialapis“, tad bilieas atitekdavo aukštesnę vietą užėmusiam sportininkui.

Atsižvelgus į paskutiniųjų pasaulio jaunių čempionatų rezultatus, žemynams buvo paskirstytos kvotos atskiroms rungtims. Europai teko nuo 1 (jaunuolių 3000 m bėgimas) iki 10 (merginų kūjo metimas) vietų. Rungtyse, kuriose startavo lietuviai, daugiausiai kelialapių (po 9) buvo išdalinta kūjo metikams ir šuolininkėms su kartimi, mažiausiai (vos po 3) - 1000 m bėgikams ir kliūtininkams. Iš viso europiečiams buvo skirtos 92 vietos vaikinams ir 109 merginoms.

Maksimalų rezultatą pasiekė ėjikai, iškovoję du kelialapius. Singapūre 10 000 m distancijoje varžysis druskininkietis Marius Šavelskis (treneris Kęstutis Jezepčikas), o perpus trumpesnėje – asmeninį rekordą pagerinusi vilnietė Diana Kačanova (treneriai Irena Jefimova ir Kastytis Pavilonis). Be lietuvių, po du ėjikus į olimpines žaidynes galės pasiųsti tik rusai, ukrainiečiai, baltarusiai ir italai.

Į Singapūrą gali ruošis ir abu mūsų rutulio stūmikai. Savo treneriui Romui Ubartui artėjančio 50 metų jubiliejaus proga dovaną pateikė Mantas Jusis, ne tik tapęs olimpiečiu, bet ir pagerinęs savo amžiaus grupės Lietuvos rekordą – 19,99 m. Vietą olimpinėje komandoje iškovojo ir dabar Vilniuje besitreniruojanti tauragietė Laura Gedminaitė (treneriai Jurdanas Radžius ir Aloyzas Šlepavičius). Finalinėse varžybose ji pagerino asmeninį rekordą – 14,07 m.

Dviejose rungtyse dalyvavusi šiaulietė Dovilė Dzindzaletaitė (trenerė Janina Tribienė) abiejose pateko į finalines varžybas, o kelialapį į žaidynes iškovojo trišuolyje. Šeštasis būsimasis olimpietis – kūjo metikas iš Marijampolės Martynas Šedys (treneris Arvydas Šedys).

Vos žingsnelio iki sėkmės pritrūko ieties metikui Mariui Simanavičiui ir diskininkei Ievai Zarankaitei – jie užėmė aštuntas vietas, o reikėjo būti bent septintais.

Rugpjūčio 9 d. Lietuvos delegacija, kurioje vietas užsitikrino šeši lengvaatlečiai, išvyks į Singapūrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją