Vilniaus „Vėtros“ stadione vykusiai dvikovai teisėjavo FIFA kategorijos arbitras Nerijus Dunauskas. Po trumpo apšilimo komandos pasirodė aikštėje padalintos į dvi ekipas – „mėlynuosius“ bei „raudonuosius“ ir sužaidė du kėlinius po 30 minučių. Draugiškų rungtynių metu buvo išbandyti visi stovykloje dalyvavę 26 rinktinės kandidatai. Atkakli dvikova baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

„Mėlynųjų“ komandą nuo pradžių sudarė Žydrūnas Karčemarskas (po keitimo – Vytautas Černiauskas), Vytautas Andriuškevičius, Arūnas Klimavičius, Tadas Kijanskas, Vidas Alunderis, Mindaugas Kalonas, Dominykas Galkevičius, Kęstutis Ivaškevičius, Rytis Leliūga, Arvydas Novikovas ir Tomas Danilevičius.

„Raudonųjų“ komandai nuo dvikovos pradžios atstovavo Giedrius Arlauskis (po keitimo – Paulius Grybauskas), Ramūnas Radavičius, Mantas Fridrikas (po keitimo – Egidijus Majus), Linas Klimavičius, Algis Jankauskas, Gvidas Juška, Andrius Arlauskas (po keitimo – Karolis Chvedukas), Vitalijus Kavaliauskas, Vytautas Lukša, Artūras Rimkevičius ir Robertas Poškus.

Rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas buvo patenkintas kai kurių pirmą kartą į rinktinę pakviestų futbolininkų žaidimu. „Pamačiau, kad ateitis Lietuvoje auga tikrai nebloga. Žaidėjai, kurie į nacionalinę rinktinę buvo pakviesti iš jaunimo komandos, paliko gerą įspūdį. Toje sudėtyje, kuri keliaus į Ukrainą, gali būti ir staigmenų“, - po rungtynių žiniasklaidos atstovus intrigavo treneris.

Vienas iš komandos naujokų, 19 metų atakuojantis saugas A.Novikovas džiaugėsi savo pasirodymu ir atmosfera ekipoje: „Manau, kad debiutas pavyko, sužaidžiau gana sėkmingai. Visi naujokai rinktinėje buvo priimti šiltai, kapitonas padėjo įsilieti į komandą.“

Treniruočių stovyklą tęsiančių žaidėjų sąrašą rinktinės treneriai paskelbė grįžę į viešbutį penktadienio vakare. Komandą paliks vartininkas V.Černiauskas, gynėjai A.Jankauskas, E.Majus, saugai A.Arlauskas, K.Chvedukas, R.Leliūga ir puolėjai G.Juška bei A.Rimkevičius. Prie likusių 18 futbolininkų šeštadienį prisijungs gynėjas Marius Stankevičius, o jau Ukrainoje komandą papildys saugas Darvydas Šernas.

Savaitgalį rinktinė surengs dar pora treniruočių, o sekmadienį po pietų išvyks į Charkovą. Šiame mieste Lietuvos futbolininkai gegužės 25 dieną žais tarptautines draugiškas rungtynes su Ukrainos ekipa.

Lietuvos nacionalinės rinktinės sudėtis draugiškoms rungtynėms Ukraina-Lietuva:

Vartininkai:

1. Paulius Grybauskas (Baku „Neftchi“, Azerbaidžanas)

2. Giedrius Arlauskis (Urzičenio „Unirea“, Rumunija)

3. Žydrūnas Karčemarskas („Gaziantepspor“, Turkija)

Gynėjai:

4. Marius Stankevičius („Sevilla“ FC, Ispanija)

5. Arūnas Klimavičius (Novosibirsko „Sibir“, Rusija)

6. Linas Klimavičius (Dnipropetrovsko „Dnipro“, Ukraina)

7. Vidas Alunderis (Linco LASK, Austrija)

8. Mantas Fridrikas (FBK „Kaunas“, Lietuva)

9. Vytautas Andriuškevičius (FBK „Kaunas“, Lietuva)

10. Tadas Kijanskas (Marijampolės „Sūduva“, Lietuva)

Saugai:

11. Kęstutis Ivaškevičius (Kryvyj Riho „Kryvbas“, Ukraina)

12. Darvydas Šernas (Lodzės „Widzew“, Lenkija)

13. Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts“, Škotija)

14. Mindaugas Kalonas (Zaporožės „Metalurg“, Ukraina)

15. Vytautas Lukša (Mariupolio „Illichivets“, Ukraina)

16. Dominykas Galkevičius (Panevėžio „Ekranas“, Lietuva)

17. Ramūnas Radavičius (Panevėžio „Ekranas“, Lietuva)

18. Vitalijus Kavaliauskas (Liepojos „Metalurgs“, Latvija)

Puolėjai:

19. Tomas Danilevičius (A.S. „Livorno“, Italija)

20. Robertas Poškus (Baku „Inter“, Azerbaidžanas)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją