"Audimo" kolekciją "Atėnai-2004" sukūrė dizainerė Berta Ruskonienė, o jos motyvu pasirinkti stilizuotos lietuviškos saulutės elementai. Aprangai pasirinktos pačios naujausios medžiagos, o pagrindinės spalvos - saulės geltonumo ir pievos žalumo. Raudonos spalvos bus tik plonos juostelės bei šalies herbas, kuris pirmąkart bus ant sportinės aprangos.

"Pagal mados prognozes geltonos ir žalios spalvų derinys kitais metais bus pats populiariausias", - sakė dizainerė.

Paradinės aprangos kostiumus, kurių kiekvienas olimpietis gaus po du - gelsvos ir žalsvos spalvų, sukūrė dizainerė Jolanta Talaikytė. Kadangi Atėnuose bus karšta, kostiumai yra vasariško tipo. Tačiau po jų pristatymo sporto specialistai pasiūlė, kad drabužiai būtų dar atviresni, nes vargu ar kas nors dėvės juos užsegtus.

Paradinės aprangos priedus - kaklaraiščius, skareles - gamins bendrovė "Vezo", o batai bus pasirinkti iš firmos "Dolita" siūlomo itališkos avalynės katalogo, kuriame yra per 900 pavyzdžių. Tiesa, tiekėjams teks specialiai užsakyti avalynę didiesiems mūsų olimpiečiams, kuriems reikės 51-53 dydžio batų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją