K. Šleiva (38 kg, 21 dalyvis) visus varžovus įveikė aiškia persvara.

Varžybų šeimininkai neabejojo, kad ankščiau ar vėliau Kristupą sustabdys ne pagal savo amžių fiziškai galingai atrodantis minskietis Aleksandras Avksentjevas. Tačiau, jau pirmame finalinės kovos kėlinuke K. Šleiva suglumino varžovą neatremiamų atakų kruša, kuomet atliko du ridenimus.

Galiausiai Kristupas iškėlė minskietį iš parterio ir metimu per save tėkštelėjo ant menčių. Veiksmas buvo toks staigus ir netikėtas, kad A. Akstenjevas atsidūrė nokaute – netekusį sąmonės atletą ilgai gaivino medikai.

Kovą stebėjęs 2010 metų Europos čempionas Aleksandras Kikiniovas techniškiausio imtynininko prizą neabejodamas įteikė Kristupui.

R. Fridrikas (21 dalyvis) varžybose prarado tik du taškus ir pelnytai tapo turnyro nugalėtoju svorio kategorijoje iki 85 kilogramų.

Svorio kategorijoje iki 47 kilogramų trečią vietą užėmė klaipėdietis Paulius Galkinas (27 dalyviai).

Varžybose dalyvavo 322 jaunieji atletai iš Baltarusijos ir Lietuvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją