Kadangi pastebimas privačių investuotojų atėjimas į naujų sporto objektų statybą prasidėjo prieš kelerius metus, nenorėdamas, kad tai liktų neįvertinta, departamentas konkursą rengė ir atgaline data - buvo išrinkti geriausi 2001, 2002 ir, žinoma, 2003 metų sporto statiniai.

Iš viso konkurse dalyvavo 12 naujų sporto objektų: 2001 metų - du, 2002 metų - keturi ir 2003 metų - šeši. Vertinant naujuosius sporto objektus, buvo atsižvelgiama į jų universalumą, kiek per dieną sporto bazėje gali apsilankyti sportuojančiųjų, kiek rengiama varžybų, įvertintos kainų sistemos, teikiamos papildomos paslaugos ir panašiai.

2001 metų geriausiu sporto statiniu Lietuvoje pripažintas "Oranžinis teniso centras" Kaune, 2002 metų statinio vardas atiteko UAB "Versenta" ledo rūmams Vilniuje, o šių metų geriausiuoju išrinktas Kauno "Žalgirio" stadiono sporto kompleksas. Beje, pastarasis tik trimis balais aplenkė kitą pretendentą į geriausiojo vardą - sporto ir sveikatingumo klubą "Grand Gym" Vilniuje. Minėtoms sporto bazėms gruodžio 19 dieną bus iškilmingai įteiktos lentelės, kurios, pritvirtintos, ant minėtų sporto objektų sienų primins apie metų statinio vardą. Nugalėtojams taip pat atiteks piniginiai prizai.

Kaip matyti iš konkursui "Metų sporto statinys" pateiktų paraiškų, iš viso per 2001-2003 metus į naujų sporto bazių statybas investuota 104,65 mln. Lt vien privataus kapitalo. Naujų sporto objektų statybose dalyvavo ir Lietuvos futbolo federacija (3,7 mln. Lt), sporto draugija "Žalgiris" (3 mln. Lt), prisidėjo savivaldybės (3,2 mln. Lt).

Iš viso duris atvėrė 12 naujų sporto objektų didžiuosiuose Lietuvos miestuose - Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, taip pat Kėdainiuose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją