Anglijos „Premier“ lygos simbolinė vienuolikė:

Vartininkas:

Joe Hartas, „Birmingham City“

Kaip visada šioje pozicijoje išrinkti geriausią žaidėją yra labai sunku, bet J. Hartas šioje kategorijoje pralenkė ne taip gerai kaip tikėtasi rungtyniavusį Pepę Reiną. Į šią vietą taip pat pretendavo ir Edvinas van der Saras, Markas Schwarzeris ir Bradas Friedelis.

Gynėjai:

Branislavas Ivanovičius, Londono „Chelsea“

Dešinėje aikštės pusėje rungtyniaujantis gynėjas tapo didžiuliu atradimu „Chelsea“ komandoje. Jis puikiai užpildė savo poziciją ir padėjo gintis vidurio gynėjams. Vienas iš labiausiai patobulėjusių žaidėjų „Premier“ lygoje. Puolime šis žaidėjas tai pat įrodė, kad gali žaisti agresyviai.

Richardas Dunne‘as, Birminhemo „Aston Villa“

Nusprendė palikti „Manchester City“ komandą po ankstesnio labai jam nesėkmingo sezono. Naujajame klube visiškai sugebėjęs atsiskleisti žaidėjas demonstravo patikimą gynybą viso sezono metu. Alexas ir Nemanja Vidičius dėl šios vietos galėjo konkuruoti su R .Dunne‘u, bet pastarasis buvo tikras lyderis „Aston Villa“ komandoje.

Michaelas Dawsonas, „Tottenham Hotspur“

Energija ir sumanus žaidimas šiam žaidėjui viso sezono metu padėjo tinkamai susidoroti su savo oponentais. Jo komandos draugas Ledley Kingas galbūt bandė prilygti M. Dawsonui, bet būtent pastarasis laikė visas „Tottenham“ komandos gynybos vadžias savo rankose. Tai padėjo jo atstovaujamai komandai užimti ketvirtą vietą „Premier“ lygoje.

Patrice‘as Evra, „Manchester United“

Ashley Cole‘as šį sezoną demonstravo geriausią formą per visą savo karjerą, tačiau P. Evra sugebėjo pralenkti šį žaidėją, kai A. Cole‘as patyrė traumą. Puiki prancūzo forma viso sezono metu leido jam tapti stipriausiu kairiojo aikštės krašto gynėju.

Saugai:

Craigas Bellamy, „Manchester City“

Jeigu Carlosas Tevezas buvo geriausias „Manchester City“ komandos žaidėjas, tai C. Bellamy buvo šios ekipos naudingiausias žaidėjas. Jis dažnai palikdavo savo dešiniojo saugo poziciją ir jungdavosi į puolimą, tačiau jo kantrybė ir energija kompensuodavo visas klaidas. Šioje pozicijoje jam konkurentų nebuvo.

Frankas Lampardas, Londono „Chelsea“

Dar vienas geras ir įsimintinas sezonas vidurio saugui. Jis tapo vienu naudingiausių sezono žaidėjų. Jo žaidimas „Premier“ lygoje visada buvo apgalvotas ir produktyvus. Jo indėlis į „Chelsea“ čempionų titulą - labai svarus.

Cescas Fabregasas, Londono „Arsena“

Patirta trauma jam apkartino sezono pabaigą, tačiau negalima pamiršti kaip šis žaidėjas rungtyniavo pirmaisiais „Premier“ lygos sezono mėnesiais. Gal jis tuo metu buvo net geriausias žaidėjas saugo pozicijoje visame pasaulyje.

Florent'as Malouda, Londono „Chelsea“

Energija, jėga ir puikūs sugebėjimai kurti progas komandos draugams, bei pačiam pelnyti įvarčius buvo neatsiejama jo žaidimo dalis. Jo nusiteikimas kiekvienoms rungtynėms, leido pralenkti tokius varžovus kaip Luka Modričius bei Garethas Bale‘as.

Puolėjai:

Didier Drogba, Londono „Chelsea“

Jo jėga, kamuolio valdymas ir taiklūs baigiamieji smūgiai vedė į neviltį daugumą varžovų šiame sezone. Rezultatyviausias „Premier“ lygos žaidėjas be vargo susidorojo su tokiais konkurentais kaip Darrenas Bentas ar Jermainas Defoe.

Wayne‘as Rooney, „Manchester United“

Daugybė įvarčių į varžovų vartus, įmuštų įvairiose pirmenybėse ir taurės varžybose, įskaitant ir puikius sugebėjimus perduoti kamuolį komandos draugams, puolėjui leido užimti geriausio sezono žaidėjo sostą. Jis pakilo į tokias aukštumas, iš kurių nebėra kelio dar labiau kilti aukštyn.