Už pirmojo trejetuko ribos liko Michaelio Schumacherio („Mercedes“) nuo lenktynių vidurio vestas traukinukas. Vokietį nesėkmingai ne kartą mėginęs lenkti Jensonas Buttonas („McLaren“) liko penktas, o iš paskos važiavęs Felipe Massa („Ferrari“) – šeštas.

Po Ispanijos GP lenktynių „Formulės-1“ čempionato lyderiu liko J. Buttonas, surinkęs 70 taškų. Britas 3 taškais pirmauja prieš F. Alonso ir 10 – prieš S. Vettelį.

Komandų tarpe, tuo tarpu, beveik susilygino trys ekipos: „McLaren“ – 119 taškų, „Ferrari“ – 116, „Red Bull“ – 113.

Kitos „Formulės-1“ čempionato lenktynės vyks jau kitą savaitgalį, gegužės 16 d., Monte Karlo (Monakas) gatvėse.

Lenktynių eiga

Lenktynių starte abu „Red Bull“ pilotai sėkmingai išlaikė dvi pirmąsias pozicijas, nors į jas kėsinosi L. Hamiltonas, galų gale nusprendęs nerizikuoti. Toliau išsirikiavo F. Alonso, J. Buttonas ir M. Schumacheris.

Didesnių incidentų pirmajame rate sportininkams pavyko išvengti. Rimčiau nukentėjo tik Sebastienas Buemi („Toro Rosso“), užsukęs į techninio aptarnavimo zoną, bei Bruno Senna (HRT), pasitraukęs iš kovos viename posūkių.

Varžybos nuo pat pradžių vyko be didesnės kovos. M. Webberis pradėjo tolti nuo savo persekiotojų, tačiau S. Vettelis važiavo lėčiau už komandos draugą ir nesusikūrė persvaros prieš L. Hamiltoną. Vėliau savo sustojimą atlikęs britas sugebėjo išlįsti prieš pat vokiečio nosį ir pakilti į antrąją poziciją.

Vieta aukščiau sustojimų metu kilstelėjo ir M. Schumacheris. „Mercedes“ lenktynininkas į boksus pasuko ratu anksčiau už J. Buttoną, techninio aptarnavimo zonoje užtruko trumpiau ir prasprūdo į priekį.

Palyginti lėtai pradžioje važiavęs kitas „Mercedes“ pilotas Nico Rosbergas pirmojo sustojimo metu prarado dar gausybę laiko, taip ratu praleisdamas lyderius ir nukrisdamas į rikiuotės apačią.

Po sustojimų užvirė rimta kova tarp M. Schumacherio ir jį spausti mėginusio J. Buttono. Titaniškos brito pastangos rezultatų nedavė – protingai trajektoriją pasirinkdavęs vokietis taip ir nepraleido varžovo į priekį. Į šią kovą įsimaišyti mėginęs F. Massa nudegė pirštus, kai kliudė ratu lenkiamą Karuną Chandhoką (HRT) ir kiek apgadino savo priekinį sparną.

Artėjant lenktynių pabaigai, problemų kilo trečioje vietoje važiavusiam S. Vetteliui. Iš pradžių užstrigo jo vairuojamo „Red Bull“ bolido priekinio sparno reguliavimo mechanizmas, o vėliau vokietis apskritai trumpam išlėkė už trasos. Po šio incidento pilotas pasuko į techninio aptarnavimo zoną ir prarado poziciją F. Alonso. Po to jis važiavo ramiai ir lėtai, taupydamas beveik veikimo galą pasiekusius stabdžius.

Likus mažiau nei dviems ratams iki finišo, savo bolidą netikėtai į apsauginius barjerus sudaužė L. Hamiltonas. Greitai paaiškėjo, kad avariją lėmė ne brito klaida, o sprogusi kairė priekinė padanga.

Lenktynių rezultatai:

1.Webberis
2.Alonso +24.0
3.Vettelis +51.3
4.Schumacheris +62.1
5.Buttonas +63.7
6.Massa +65.7
7.Sutilas +72.9
8.Kubica +73.6
9.Barrichello +1 ratas
10.Alguersuaris +1 ratas
11.Petrovas +1 ratas
12.Kobayashi +1 ratas
13.Rosbergas +1 ratas
14.Hamiltonas +2 ratai
15.Liuzzi +2 ratai
16.Hulkenbergas +2 ratai
17.Trulli +3 ratai
18.Glockas +3 ratai
19.Di Grassi +4 ratai

Neklasifikuoti:

20.Buemi
21.Chandhokas
22.de la Rosa
23.Senna
24.Kovalainenas

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.