Dvi dešimtys rinktinės kandidatų liejo prakaitą techninio parengimo stovykloje. Pagrindinė sportininkų dalis: Lina Grinčikaitė, Sonata Tamošaitytė, Agnė Orlauskaitė, Eglė Balčiūnaitė, Vitalijus Kozlovas, Viktorija Žemaitytė, Raivydas Stanys, Donatas Škarnulis, Ernestas Raudys, Silvestras Guogis, Mantas Dilys ir Austra Skujytė jau grįžo į Lietuvą.

Pajėgiausi šalies sprinteriai - Martas ir Kostas Skrabuliai, Rytis Sakalauskas, Edita Kavaliauskienė, Žilvinas Adomavičius, Aivaras Pranckevičius, Silva Peseckaitė bei jų treneris Aleksas Stanislovaitis - Portugalijoje treniruosis dar dvi savaites.

„Viskas buvo nuostabu – geras oras, neblogos sąlygos. Svarbiausia, kad tuo pat metu stovyklavo ir daugelis stiprių Europos sportininkų, tad buvo iš ko pasimokyt. Kartu treniravosi švedai, norvegai ir rusai”, - sakė S. Tamošaitytė.

„Manau, stovykla tikrai nusisekė – visi dirbome su dideliu noru ir užsidegimu, visi buvome draugiški ir geros nuotaikos. Šalia treniravosi tokios žvaigždės kaip Carolina Kluft, Linusas Thornbladas, Tatjana Lebedeva, Jelena Slesarenko, Andrejus Silnovas ar Vadimas Vasilevskis. Buvo į ką pažiūrėti ir iš ko pasimokyti”, - kalbėjo V. Žemaitytė.

„Stovyklą vertinu puikiai - 10 balų iš 10. Įspūdžiai patys geriausi, nes Vilamouroje stovyklavau jau 6 kartą. Ypač malonu, jog kartu treniravosi ir Dmitrijus Milkevičius iš Latvijos, 600 metrų distancijoje turintis antrą rezultatą pasaulio istorijoje (1:15,60). Artimiausiu metu norėtumėm surengti dar vieną bendrą stovyklą – Vilniuje arba Rygoje“, -
informavo V. Kozlovas.

Šalies sportininkus Portugalijoje aplankė ir šalies lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva.

„Sąlygomis skųstis tikrai negalime. Visų pirma lietuviai galėjo treniruotis kartu su pasaulinėmis žvaigždėmis – Rusija atsivežė bent tris olimpinius čempionus, Švedijos rinktinė stovyklavo išplėstine sudėtimi – pradžioje atvyko apie 100 sportininkų, vėliau prisijungė dar tiek.

Norvegijos ietininkai, Vokietijos metikai su Robertu Hartingu priešakyje, Kinijos techninių rungčių atstovai. Kartais slapta net užjausdavau Virgilijų Alekną, šiuo metu besitreniruojantį Lenkijoje. Mūsų sportininkai buvo itin darbingi, treniravosi po du kartus per dieną“, - pabrėžė N. Medvedeva.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją