LAF pateiks dvi paraiškas, rengti tiek 1, tiek ir 2 lygos čempionatus. Viskas priklausys nuo to, kurioje lygoje atsidurs mūsų šalies rinktinė.

LAF generalinė sekretorė Nijole Medvedeva teigia, kad mintis rengti šį čempionatą kilo jau pernai.

„Tuomet privalėjome pateikti European Athletics“ savo preliminarius pageidavimus iki 2018 metų – šiemet tie preliminarūs pageidavimai pradeda virsti kūnu.“

Pasak Lietuvos rintinės vyr. trenerio Kęstučio Jezepčiko, mūsų komandai keliamas tikslas – išlikti antroje pagal pajėgumą lygoje.

„Mes tikimės, kad išliksime pirmojoje lygoje, nors realiai tai bus labai sunku. Pernai antrojoje lygoje įveikėme Airiją, įkandama mums yra ir Estija. Svarbiausiai, kad visose rungtyse pasirodytumėme pagal galimybes ir be duobių“.

Paklaustas, kokios galimybės, jog komandiniame čempionate pasirodys ir disko metikas Virgilijus Alekna, treneris sakė: „Matyt, galimybių nedaug, nors konkrečiai su Virgiu apie tai dar nekalbėjome. Tačiau šioje konkrečioje rungtyje turime ir pamainą – šiuo metu numatome, kad Vengrijoje startuos neblogą formą pasiekęs Aleksas Abromavičius, turime ir jaunąjį Andrių Gudžių.

Svarbiausia, kad sportininkai į čempionatą išvyktų geros formos ir be traumų. Tad Kaune tikimės sulaukti panašaus pajėgumo komandų, kaip ir Budapešte.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją