Vėliausiai pasibaigusiame mače Marijampolėje aikštės šeimininkai „Sūduvos“ futbolininkai pirmavo, tačiau iškovoti pergalės jiems nepavyko. Rungtynėms artėjant į pabaigą, „Šiauliai“ rezultatą išlygino ir iš Marijampolės išsivežė tašką – 1:1 (0:0).

Po šių lygiųjų „Sūduva“ prarado lygos lyderės vardą ir į pirmą poziciją praleido „Ekraną“.

Kauno „Atletas“ – Panevėžio „Ekranas“ 0:3 (0:3)

13' [0 - 1] Egidijus Varnas
20' [0 - 2] Dominykas Galkevičius
45' [0 - 3] Egidijus Varnas

Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai į Kauną atvyko su mintimis tik apie pergalę. Antro kluptelėjimo iš eilės, o tuo labiau žaidžiant prieš absoliutų lygos autsaiderį „Atletą“, Lietuvos čempionas „Ekranas“ sau leisti negalėjo.

Išsaugoti savo vartus „sausus“ Kauno komandai pavyko vos 13-a minučių. Sulaukęs Andriaus Šidlausko perdavimo iš krašto, „Ekrano“ puolėjas Egidijus Varnas laimėjo dvikovą „antrajame aukšte“ ir tiksliu smūgiu galva išvedė Panevėžio ekipą į priekį – 0:1.

Jau 20-ąją minutę „Atleto“ vartininkas Mantas Tamulionis antrą kartą buvo priverstas išimti kamuolį iš savo vartų tinklo. Žilvinas Banys įsiveržė į šeimininkų baudos aikštelę, perdavė kamuolį Dominykui Galkevičiui, ir šis „Ekrano“ persvarą padvigubino – 0:2.

Paskutinę pirmojo kėlinio minutę A. Šidlausko ir E. Varno tandemas pradėjo „Atleto“ triuškinimą. A. Šidlauskas perdavė kamuolį E. Varnui, kuris varžovų baudos aikštelėje vėl nesutiko pasipriešinimo ir pelnė „Ekranui“ trečiąjį įvartį – 0:3. Beje, tai buvo jubiliejinis, 1000-asis „Ekrano“ įvartis A lygoje.

Po pertraukos „Ekranas“ toliau visiškai kontroliavo žaidimą ir atakavo varžovų vartus, tačiau rezultatas nesikeitė.

Antrajame kėlinyje „Ekrano“ bandymai persvarą padidinti buvo nesėkmingi, kaip ir „Atleto“ mėginimai pelnyti bent paguodos įvartį. Finalinis teisėjo švilpukas paskelbė apie Lietuvos čempionų pergalę rezultatu 0:3.

Mažeikių „Mažeikiai“ – Vilniaus „Žalgiris“ 0:1 (0:1)

39' [0 - 1] Egidijus Vaitkūnas

Šiauliuose vykusios rungtynės tarp „Mažeikių“ ir Vilniaus „Žalgirio“ buvo dar viena dvikova su aiškiu favoritu. Mačo išvakarėse juo vadintas vienas lygos lyderių „Žalgiris“, į Šiaulius atvykęs ne mažiau nei trijų taškų.

Žalgiriečiai ilgai nesižvalgė ir greitai pradėjo ieškoti spragų varžovų gynyboje. Pavelo Komolovo iš 15-os metrų smūgiuotas kamuolys prašvilpė šalia „Mažeikių“ vartų virpsto, o Giedriaus Barevičiaus smūgį galva atrėmė šeimininkų vartininkas Maksimas Vitkovskis.

Pirmojo kėlinio antroje pusėje „Mažeikius“ nuo įvarčio gelbėjo jau ne tik M. Vitkovskis, bet ir vartų konstrukcijos. Igoris Morinas tolimu šūviu sudrebino skersinį, o po kelių minučių vienas prieš „Mažeikių“ vartininką atsidūręs G. Barevičius smūgiavo į virpstą.

Tačiau 39-ą minutę „Mažeikiams“ apsiginti jau nepadėjo niekas. „Žalgirio“ gynėjas Egidijus Vaitkūnas solo reidu sudrąskė varžovų gynybą ir pasiuntė kamuolį vartų tinklą – 0:1.

Pirmojo kėlinio pabaigoje puikios progos persvarą padvigubinti neišnaudojo „Žalgirio“ legionierius Andrejus Nagumanovas, kuris po G. Barevičiaus perdavimo iš kelių metrų smūgiavo virš vartų.

Po pertraukos „Mažeikių“ vartų apgultis tęsėsi. Nuginkluoti varžovų vartininką bandė, tačiau tikslumo pristigo I. Morinas, E. Vaitkūnas, A. Nagumanovas, P. Komolovas, J. Bobrovskis.

Įpusėjus antrajam kėliniui, aikštėje pasirodė traumą išsigydęs „Žalgirio“ legionierius Goranas Jerkovičius, kuris pakeitė I. Moriną. Nieko nelaukęs, G. Jerkovičius išbandė laimę smūgiu iš aštraus kampo, bet „Mažeikių“ vartininkas M. Vitkovskis buvo savo vietoje.

Per likusį laiką rezultatas nepakito, ir antrą pergalę iš eilės iškovoję žalgiriečiai į savo sąskaitą įsirašė dar tris taškus.

Tauragės „Tauras“ – Vilniaus „Vėtra“ 0:0 (0:0)

Dar viena A lygos septintojo turo dvikova vyko Tauragėje, kur neblogus rezultatus šį sezoną demonstruojantis, bet traumų išretintas „Tauras“ susikovė su palaipsniui aukštyn kopiančia Vilniaus „Vėtra“.

Dar neįpusėjus pirmajam kėliniui, po du kartus varžovų gynybą pamėgino pralaužti „Tauro“ saugas Lukas Bielskis ir „Vėtros“ legionierius Vladimiras Gogberašvilis. Tačiau nė vienas bandymas tikslo nepasiekė.

Kėlinio viduryje „Vėtros“ atakos smaigalyje atsidūrė Tadas Eliošius, bet šio Vilniaus ekipos žaidėjo smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia „Tauro“ vartų virpsto.

42-ą minutę savuoju šansu nepasinaudojo „Tauro“ gynėjas Jaunius Mockus, kuris po kampinio iš kelių metrų nepataikė į neginamus „Vėtros“ vartus.

Progų gausa nepasižymėjo antrasis kėlinys, kuriam įpusėjus, „Tauro“ vartininko Šarūno Kilijono budrumą tolimu smūgiu patikrino „Vėtros“ puolėjas Artūras Rimkevičius.

Vėliau nei „Taurui“, nei „Vėtrai“ nepavyko sukurti pavojingesnės atakos, ir, sužaidus 90 minučių, teisėjo švilpukas užfiksavo lygiąsias – 0:0.

Klaipėdos „Klaipėda“ – Gargždų „Banga“ 0:3 (0:1)

44' [0 - 1] Gvidas Juška
82' [0 - 2] Gytis Gailius
90' [0 - 3] Gvidas Juška

Vakarų Lietuvos derbyje santykius aiškinosi lygos debiutantė „Klaipėda“ ir Gargždų „Banga“. Praėjusiame ture sustabdę Panevėžio „Ekraną“, „Bangos“ futbolininkai į Klaipėdą atvyko būdami pakilios nuotaikos. To paties negalima buvo pasakyti apie uostamiesčio komandą, kuri savaitgalį Vilniuje beviltiškai pralaimėjo „Žalgiriui“.

Jau 10-ą susitikimo minutę šansą išvesti savo komandą į priekį turėjo „Bangos“ saugas Gytis Gailius, kuris atsidūrė vienas prieš „Klaipėdos“ vartininką Liudviką Valių, bet jo nepergudravo.

Netrukus, po „Klaipėdos“ saugo Mariaus Papšio smūgio iš 20-ies metrų, paprakaituoti teko ir „Bangos“ vartų sargui Igoriui Spiridonovui.

Pirmojo kėlinio viduryje vėl darbavosi L. Valius, kuris kumščiais atmušė Gvido Juškos baudos smūgį. 30-ą minutę „Klaipėdos“ vartų saugumui vėl grasino G. Gailius, kuris dar kartą iššoko vienas prieš L. Valių, tačiau smūgiavo pro šalį.

Vis dėlto 44-ą minutę „Bangai“ pavyko įveikti aikštės šeimininkų gynybos užtvaras. Sulaukęs Karolio Urbaičio perdavimo iš krašto, G. Juška smūgiu galva iš kelių metrų nuginklavo L. Valių – 1:0.

Antrajame kėlinyje G. Juška toliau terorizavo „Klaipėdos“ gynybą. 47-ą minutę „Bangos“ puolėjas uždirbo baudos smūgį ir pats pabandė įmušti, tačiau tai padarė nesėkmingai.

81-ą minutę G. Juška vėl buvo arti antrojo įvarčio, tačiau puolėjo iš toli smūgiuotą kamuolį L. Valius nukreipė virš skersinio.

Kas nepavyko G. Juškai, tą jau po minutės atliko G. Gailius, kuris pasinaudojo Rimvydo Grudžio perdavimu ir smūgiu iš 10-ies metrų pasiuntė kamuolį į „Klaipėdos“ vartus – 0:2.

„Bangos“ pergalę paskutinę susitikimo minutę įtvirtino G. Juška – 0:3.

Marijampolės „Sūduva“ – „Šiauliai“ 1:1 (0:0)

54' [1 - 0] Tadas Kijanskas
78' [1 - 1] Viktoras Raskovas

Pirmą pavojingą ataką 12-ą susitikimo minutę surengė aikštės šeimininkė „Sūduva“. Kanadietis Sandro Grande perdavė kamuolį į „Šiaulių“ baudos aikštelę, kur kamuolio jau laukė Liu Chao. Vis dėlto kino smūgį atrėmė vartininkas, o pakartotinis Esau bandymas irgi buvo nesėkmingas.

Netrukus „Šiaulių“ baudos aikštelėje griuvo „Sūduvos“ ispanas Esau, bet sulaukė kitokio teisėjo sprendimo nei tikėjosi – geltonos kortelės už vaidybą.

Marijampoliečiai nesitraukė nuo svečių vartų. Po kelių minučių Esau smūgiavo galva, o Liu Chao pabandė įmušti iš 16-os metrų, bet abiem atvejais „Šiaulių“ gynėjai nukreipė kamuolį į kampinį.

54-ą minutę „Sūduvai“ pagaliau pavyko pasiekti savo tikslą. Liu Chao baudos aikštelės prieigose uždirbo baudos smūgį, ir prie kamuolio stojo S. Grande. Po kanadiečio perdavimo Marijampolės ekipos gynėjas Tadas Kijanskas smūgiu galva pasiuntė kamuolį į „Šiaulių“ vartus – 1:0.

Iki antrojo kėlinio vidurio „Sūduva“ galėjo įmušti dar bent porą kartų. Iš pradžių „Šiaulių“ vartininkas Pavelas Naglis turėjo pasistengti, kad atremtų Evaldo Grigaičio tolimą šūvį. Netrukus šeimininkų atakos smaigalyje atsidūrė Povilas Lukšys, kuris iššoko vienas prieš P. Naglį, tačiau smūgiavo šalia vartų.

78-ą minutę atsitiko tai, ko nedaug kas tikėjosi. „Šiauliai“ kėlė kampinį, ir savo ginamus vartus palikęs Armantas Vitkauskas nepasiekė į baudos aikštelę perduoto kamuolio. Tuo pasinaudojęs „Šiaulių“ puolėjas Viktoras Raskovas smūgiu galva rezultatą išlygino – 1:1.

Per likusį laiką „Sūduva“ bandė užspausti varžovus, bet nieko nepešė. „Šiauliai“ ramiai užbaigė mačą ir išsivežė iš Marijampolės tašką.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):


1. Panevėžio „Ekranas“ 6 5 1 0 16-2 16
2. Marijampolės „Sūduva“ 7 4 3 0 13-2 15
3. Vilniaus VMFD „Žalgiris“ 7 4 2 1 8-5 14
4. Tauragės „Tauras“ 6 2 3 1 5-2 9
5. Šiaulių „Šiauliai“ 6 2 3 1 6-5 9
6. Vilniaus „Vėtra“ 7 4 2 1 13-4 8
7. Gargždų „Banga“ 7 2 2 3 7-5 8
8. Pakruojo „Kruoja“ 6 2 1 3 7-12 7
9. Klaipėdos „Klaipėda“ 6 0 2 4 5-15 2
10. Mažeikių „Mažeikiai“ 6 0 1 5 2-12 1
11. Kauno „Atletas“ 6 0 0 6 1-18 -6