„Bayern“ magiška naktis Lione!“, „Ole, finalas Madride!”, „Svajonių futbolas Lione“, - tokiomis antraštėmis trečiadienį mirga vokiečių žiniasklaida.

„Visa mūsų komanda žaidė gerai, todėl pergalė prieš prancūzus nėra atsitiktinė. Mes rungtyniavome tikrai aukštame lygyje. Aš turėjau daug progų įvarčiui įmušti ir man pavyko atlikti „hat-trick‘ą“. Tačiau norėčiau pabrėžti, kad tai visos komandos futbolininkų nuopelnas“, - po rungtynių kalbėjo mačo didvyris I. Oličius.

Kroatų puolėjas su 7 įvarčiais rezultatyviausių ČL žaidėjų sąraše pakilo į antrąją poziciją ir nuo lyderio argentiniečio Lionelio Messi iš „Barcelona“ komandos atsilieka tik vienu tiksliu smūgiu.

„Gerai, kad mače Lione mes nelaukėme varžovų iš Prancūzijos klaidos, o patys nuo pirmųjų minučių ėjome pirmyn. Nuo pat rungtynių pradžios mes spaudėme priešininkus po visą aikštę ir vertėme „Lyon“ ekipos futbolininkus rizikuoti. Galėjome įmušti ir dar daugiau įvarčių, bet ir su tokiu rezultatu tikrai ne gėda patekti į ČL finalą“, - sakė „Bayern“ klubo saugas Arjenas Robbenas.

„Visi futbolininkai kovojo petys į petį. Toks futbolas primena svajonę, aš tokio žaidimo seniai nemačiau. Tai buvo kažkas neįtikėtina“, - prisipažino „Bayern“ klubo prezidentas Uli Hoenessas.

„Bayern“ žaidė labai organizuotai, futbolininkai buvo itin vieningi aikštėje. Visiems jiems didžiuliai komplimentai“, - buvusius auklėtinius sveikino treneris Ottmaras Hitzfeldas.

„Mes žaidėme labai drausmingai ir gerai. Tai buvo tikras futbolo taktikos šedevras“, - pastebėjo bavarų komandos vienas vadovų Franzas Beckenbaueris.

„Visi dar esame alkani pergalių“, - prieš finalą gegužės 22 dieną Madride būsimus varžovus perspėjo Miuncheno komandos kapitonas Markas van Bommelis.

„Finalas yra mano svajonė, nors man tik 19 metų. Lemiame mače norėčiau susitikti su Milano „Inter“ klubu. Jis yra silpnesnis už „Barcelona“ ekipą ir yra iš mano tėvų gimtinės – Italijos“, - sakė Diego Armando Contento.

„Dar neseniai žaidžiau Vokietijos trečioje lygoje, o dabar kartu su komanda dalyvausiu ČL finale“, - džiaugsmo neslėpė puolėjas Thomasas Muelleris.

„Lyon“ treneris: varžovai buvo pajėgesni

Tuo tarpu „Lyon“ komandos vyriausiais treneris Claude‘as Puelis buvo priverstas pripažinti bavarų pajėgumą.

„Nuo pat susitikimo pradžios ėmėme nedovanotinai klysti. Praradome daug kamuolių, o tai darėme daug ir dažnai. Klaidos atvėrė „Bayern“ futbolininkams kelius mūsų vartų link. Po pirmojo įvarčio – palūžome.

Tiesa, momentais ir mano auklėtiniai aikštėje atrodė visai neblogai ir turėjo kelias galimybes įvarčiui, bet turiu pripažinti, kad Miuncheno klubas šį kartą buvo pajėgesnis už mus“, - pastebėjo C. Puelis.

„Bayern“ dabar gali nugalėti bet kokį varžovą. Štai kodėl mes ir esame ČL turnyro finale. Atlikome didžiulį darbą pusfinalio antrose rungtynėse Lione. Žaidėme labai gerą futbolą ir šaunu, kad taip patekome į finalą“, - tikino bavarų ekipos treneris Louisas van Gaalas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją