Treneris po rungtynių su Italija (03 28) nebuvo išvykęs stebėti mūsų futbolininkų žaidimo užsienio klubuose, tačiau nuolat bendravo su jais telefonu ir sekė informaciją žiniasklaidoje.

Neleidžia

Kviečiant futbolininkus rinktinės vadovams šį kartą iškilo sunkumų tariantis su nesėkmingai Rusijos pirmenybėse žaidžiančiu Rostovo "Rostselmaš" klubu. Rostovo klubo vadovai nenori išleisti į rinktinę Tado Gražiūno ir Artūro Fomenkos, nes rinktinės stovykloje Kipre A.Fomenka patyrė sunkią traumą ir ilgai negalėjo padėti komandai. "Dėl šios priežasties žaisti su Vengrija ir Italija T.Gražiūno nekvietėme, tačiau dabar kviesime, - sakė Lietuvos rinktinių direktorius Leonas Mickus. - Rinktinėje turi būti visi geriausieji".

Anot L.Mickaus, į stovyklą Kaune norima sukviesti bent 22 futbolininkus, kad treniruotėse būtų galima žaisti 11 žaidėjų prieš 11.

Lietuvos ir Rumunijos rungtynėms teisėjaus slovakas Antonas Stredakas.

Sąrašas

Be A.Fomenkos ir T.Gražiūno, iš rungtynėms su Vengrija ir Italija nekviestų futbolininkų šį kartą turėtų atvykti Nerijus Barasa, Darius Žutautas ir Vitalijus Daniličevas, o atsisakyta Raimondo ėvingilo, Valdo Trakio (abu "Torpedo", Rusija) ir Andriaus Jokšo ("Krylja Sovietov") paslaugų.

Į kandidatų sąrašą įtraukti vartininkai Gintaras Staučė ("MSV Duisburg", Vokietija), Vaidotas Žutautas ("Hakoach Ramat Gan", Izraelis) ir Pavelas Leusas ("Orlen", Lenkija), gynėjai Dainius Gleveckas ("Šachtar", Ukraina), Aurelijus Skarbalius ("Broendby IF", Danija), Andrius Skerla ("Dunfermline Athletic FC", ikotija), Tomas Žvirgždauskas ("Polonia", Lenkija), Tadas Gražiūnas ("Rostselmaš", Rusija), Darius Žutautas ("Dinamo", Rusija), Nerijus Barasa ("Krylja Sovietov", Rusija), Rolandas Džiaukštas ("Saturn", Rusija) ir Ignas Dedura ("Torpedo-ZIL", Rusija), saugai Deividas Šemberas, Deividas Česnauskis (abu "Dinamo", Rusija), Raimondas Žutautas ("Maccabi Haifa", Rusija), Tomas Ražanauskas ("Brann", Norvegija), Saulius Mikalajūnas ("Torpedo - ZIL", Rusija), Orestas Buitkus ("Skonto", Latvija), Vitalijus Daniličevas ("FBK Kaunas") ir Tomas Danilevičius ("Arsenal", Anglija), puolėjai Edgaras Jankauskas ("Real Sociedad", Ispanija), Robertas Poškus ("Polonia", Lenkija), Igoris Morinas ("Hannover 96", Vokietija) ir Artūras Fomenka ("Rostselmaš", Rusija).