Kitose ketvirtadienio rungtynėse turnyro lyderiais tapę ukrainiečiai net 15:2 (1:1, 6:0, 8:1) nušlavė autsaiderę Serbijos komandą, o Austrijos rinktinė 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) įveikė pirmąją nesėkmę patyrusius Japonijos ledo ritulininkus.

Penktadienis turnyre bus poilsio diena, o šeštadienį Lietuvos rinktinė kovos su Serbijos ekipa. Paskutiniame mače sekmadienį mūsiškių varžovais bus japonai.

Aukso medalius iškovojusi komanda kitąmet pateks į Elito varžybas, o paskutinę vietą užėmusi rinktinė iškris į II divizioną.

Praėjusiais metais pasaulio čempionate Vilniuje Lietuvos ledo ritulininkai užėmė ketvirtąją vietą.

Rungtynės:

Mačo pradžioje lietuviai įgijo kiekybinę vieno žmogaus persvarą, bet jos neišnaudojo. Netrukus mūsiškiams jau teko atsimušinėti, likus trise prieš penkis varžovus.

Ant ritulio užgulęs Povilas Verenis taip pat buvo priverstas palikti aikštę, pratęsdamas Lietuvos rinktinės žaidimą kiekybinėje mažumoje. Po kelių akimirkų jėgos ant ledo ėmė lygintis, kai teisėjai vieną po kito ant nubaustųjų suolo pasiuntė du olandus.

Lietuviai pusę kėlinio atakavo aktyviau nei varžovai, tačiau įvarčio pasiekti niekaip nepavyko.

Sužaidus 13 min. prie Lietuvos rinktinės vartų kilo nedidelis susistumdymas, po kurio mūsų šalies ledo ritulininkai vėl įgijo kiekybinę persvarą ir Darius Pliskauskas pagaliau pasiuntė ritulį į vartus – 1:0.

Kėlinio pabaigoje išprovokuotas Andrejus Židkovas stuktelėjo varžovui, o Justinas Vėželis pritrenkė olandą prie borto ir Lietuvos komanda vėl suteikė svečiams dviejų žaidėjų pranašumą. Mūsiškiai vienas kitą keitė ant nubaustųjų suolelio ir netrukus Olandijos rinktinė tai išnaudojo – 19-ą min. rezultatą išlygino Peteris Van Biezenas.

Lietuvos vartų apgultis tęsėsi ir mūsų šalies komandą ne kartą gelbėjo vartininkas Nerijus Dauksevičius.

Aršiame pirmame kėlinyje Lietuvos komanda surinko 16, Olandijos – 12 baudos minučių.

Antrojo kėlinio pradžioje vėl pavojingiau atakavo lietuviai – Egidijus Bauba ir D. Pliskauskas savo metimais privertė vietos aistruolius krūpčioti.

Vis dėlto netrukus į priekį išsiveržė aikštės šeimininkai. 28-ą min. po P. Van Biezeno metimo lazdą kyštelėjo Larsas Van Slounas ir ritulys krito į Lietuvos rinktinės vartus – 1:2.

Kėlinio viduryje lietuviai vėl liko trise prieš penkis ir tik baigiantis vienai nuobaudai krito dar vienas įvartis. L. Van Slouno metimą ore lazda patikslino Bobas Teunissenas ir Lietuvos komanda atsiliko jau 1:3.

Po kelių minučių E. Bauba iššoko vienas prieš vartininką, bet Philas Groeneveldas lietuvio metimą atrėmė.

Antrojo kėlinio pabaigoje Lietuvos rinktinė 2 min. turėjo vieno žaidėjo pranašumą, bet jo vėl neišnaudojo.

Trečiajame kėlinyje žaidimas vėl išsilygino, o Olandijos komanda 48-ą min. iki rungtynių galo neteko antrojo įvarčio autoriaus L. Van Slouno, kuriam už grubų žaidimą buvo skirta 5+20 min. bauda.

5 minutėms lietuviai įgijo vieno žaidėjo pranašumą, vėliau ši atkarpa pailgėjo iki 7 min., tačiau prie savųjų vartų užspausti Olandijos ledo ritulininkai sėkmingai gynėsi ir atsilaikė.

Paskutinėmis minutėmis Lietuvos rinktinė vietoje vartininko išleido šeštąjį aikštės žaidėją, bet ir tai nepasiteisino. Po mūsiškių klaidos Diederickas Hagemeijeris perėmė ritulį ir pabėgęs vienas į priekį pasiuntė jį į tuščius Lietuvos komandos vartus, dėdamas tašką mače – 1:4.

Paskutinę mačo sekundę aikštėje vos nekilo masinės muštynės, tačiau po kelis kartus apsidaužę abiejų rinktinių žaidėjai patraukė į rūbines.

Visas mačas pasižymėjo šiurkštumu ir pražangų gausa. Arbitrai abiems rinktinėms sudėjus skyrė daugiau nei pusantros valandos baudos minučių.

Statistika

Lietuva: Darius Pliskauskas (13:40 min., Tomo Vyšniausko ir Artūro Katulio perdavimai).

Olandija: Pieter Van Biezen (18:41), Lars Van Sloun (27:34), Bob Teunissen (31:18), Diederick Hagemeijer (58:20).

Smūgiai į vartus: Lietuva 30 – 44 Olandija

Vartininkai atrėmė smūgių: Lietuva 40 (90,91 proc.) – 29 (96,67 proc.) Olandija

Baudos minutės: Lietuva 36 – 63 Olandija.

Turnyrinė lentelė: (vieta, komanda, žaista, pergalės, pergalės po pratęsimų, pralaimėjimai po pratęsimų, įvarčių santykis, taškai)

1.Ukraina3300036-99
2.Austrija3300022-39
3.Japonija320019-46
4.Olandija310027-133
5.Lietuva300038-220
6.Serbija300032-330

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją