Pirmajame kėlinyje „Lyon“ futbolininkams pavyko surengti vos vieną pavojingesnį išpuolį. Visą likusį laiką dominavo aikštės šeimininkai, nors jų atakoms gerokai stigo tikslumo.

Vis dėlto didžiausiu kėlinio herojumi tapo ne kuris nors iš futbolininkų, o mačo arbitras iš Italijos R. Rosetti. 37-ą minutę jis iš aikštės išvarė vieną „Bayern“ lyderių Francką Ribery.

Iki to momento prancūzas buvo vienas pavojingiausių Miuncheno ekipos žaidėjų. 13-ą min. saugas atlikdamas kampinį suktu smūgiu pabandė nukreipti kamuolį į vartus ir svečius išgelbėjo tik jų vartininko Hugo Lloris'io reakcija. Iškart po to Bastianas Schweinsteigeris pavojingai smūgiavo galva, tačiau kamuolys praskriejo per pusmetrį nuo vartų.

18-ą min. tas pats F. Ribery po gražios kombinacijos iš maždaug 17 metrų pasiuntė kamuolį šalia virpsto.

Tuo metu „Lyon“ futbolininkai per visą kėlinį atsakė tik pavojingu išpuoliu 30-ąją min., kai po kampinio Edersonas smarkiai smūgiavo vartų link. „Bayern“ vartų sargo Hanso-Joergo Buto laukė nemalonumai, bet jo laimei kamuolys pakeliui rado atsitiktinį miuncheniečių gynėją ir pakeitęs skriejimo kryptį nulėkė į užribį.

37-ą min. įvyko kontroversiškiauskia mačo akimirka. Bėgdamas F. Ribery nespėjo sustoti ir susidūrė su „Lyon“ saugu Lisandro. Prancūzas į varžovo čiurną įsirėžė šiek tiek pakeltu bucu ir Lisandro čia pat krito raitydamasis iš skausmo. Mačo arbitro R. Rosetti verdiktas buvo negailestingas – raudona kortelė F. Ribery.

Likusias pirmojo kėlinio minutes Miuncheno futbolininkai atrodė šiek tiek sutrikę, tačiau svečiai tuo nepasinaudojo – po pirmojo kėlinio tablo švietė nuliai. Tuo metu „Bayern“ aistruoliai lydėjo bet kokį R. Rosetti veiksmą kurtinančiu švilpimu.

Antrojo kėlinio pradžioje, net ir rungtyniaudami dešimčia žaidėjų, „Bayern“ turėjo puikią progą atidaryti įvarčių sąskaitą. Gynėjas Philippas Lahmas prasiveržė pro kelis varžovus ir iššokęs vienas prieš vartininką perdavė kamuolį Thomasui Muelleriui, bet šis jo nepagavo.

54-ą min., po principingų R. Rosetti veiksmų, žaidėjų skaičius aikštėje išsilygino. Patyręs „Lyon“ saugas Jeremy Toulalanas tiesia koja atakavo B. Schweinsteigerį ir gavęs antrąją geltoną kortelę vos per 4 minutes turėjo palikti aikštę.

Ir toliau pavojingiau atakavo aikštės šeimininkai. 61-ą min. techniškai suvaldęs kamuolį pavojingai šalia vartų smūgiavo A. Robbenas.

Po keitimo aikštėje pasirodęs „Bayern“ puolėjas Mario Gomezas 68-ą min. gavo tikslų A. Robbeno perdavimą, tačiau vienas atsidūręs prieš vartininką nesėkmingai smūgiavo galva.

Užsivedusio A. Robbeno pastangos dar po minutės pagaliau leido pasiekti įvartį. Olandas iš maždaug 23 metrų atstumo dešiniame krašte stipriai smūgiavo į vartus ir kamuolys, dar lietęs Th. Muellerio galvą, tačiau beveik nepakeitęs krypties, įskriejo į „Lyon“ vartus – 1:0.

Vėliau „Bayern“ atakų lavina kiek nuslopo, tačiau ir varžovai stebuklų nesukūrė. 85-ą min. A. Robbenas dar turėjo puikią progą santykiui padvigubinti, bet šioje situacijoje Prancūzijos komandą išgelbėjo žaibiškai sureagavęs vartininkas H. Lloris.

Paskutinėmis akimirkomis savo galimybę turėjo ir „Lyon“ saugas Sydney Govou, bet jos neišnaudojo.

Atsakomosios rungtynės balandžio 27-ą dieną bus žaidžiamos Lione.

Statistika

Miuncheno „Bayern“ – „Lyon“ 1:0
Mačo arbitras: Roberto Rosetti
„Allianz Arena“ stadionas
68 tūkst. žiūrovų

„Bayern“: Arjen Robben (69 min.).

Smūgiai: „Bayern“ 19 – 6 „Lyon“

Smūgiai į vartų plotą: „Bayern“ 6 – 2 „Lyon“

Pražangos: „Bayern“ 11 – 14 „Lyon“

Geltonos kortelės: „Bayern“ 1 – 3 „Lyon“

Raudonos kortelės: „Bayern“ 1 – 1 „Lyon“

Nuošalės: „Bayern“ 4 – 4 „Lyon“

Kampiniai: „Bayern“ 9 – 3 „Lyon“

Kamuolio valdymas: „Bayern“ 67 proc. – 33 proc. „Lyon“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją