„Bayern“ kelias iki pusfinalio buvo lydimas Holivudo filmų vertų scenarijų. Miuncheno futbolininkai parodė savo tvirtą charakterį per ketvirtfinalį, kuriame eliminavo „Manchester United“. Po sunkios pergalės namuose 2:1, bavarai Anglijoje jau pirmame kėlinyje atsiliko 0:3, bet Ivicos Oličiaus ir Arjeno Robbeno įvarčiai padėjo išplėšti jiems kelialapį į pusfinalį (2:3) svečiuose įmuštų įvarčių dėka.

Pirmajame atkrintamųjų varžybų rate italų „Fiorentina“ nusileido „Bayern“ komandai taip pat tik pagal šią įvarčių taisyklę. Florencijoje iki šiol kalbama, kad jų numylėtiniai buvo apvogti, kai teisėjas pirmose tarpusavio rungtynėse įskaitė pergalingą Miroslavo Klose įvartį galva iš nuošalės (2:1).

Vokietijos „Bundeslygoje“ praėjusiame ture Miuncheno komanda net 7:0 sutriuškino „Hannover 96“ ekipa, leisdami iki soties prisitaikyti bei pasismaginti savo snaiperiams prieš ČL varžybas. „Hat-trick‘ą“ atliko A. Robbenas, o I. Oličius ir Thomas Muelleris po du kartus nuginklavo varžovų vartininką.

Likus trims turams iki Vokietijos pirmenybių pabaigos bavarai 2 taškais lenkia „Schalke“ ekipą.

Tiesa, šio sezono akistatos su prancūzais „Bayern“ klubui buvo nemalonios . Jis 0:2 (namuose) ir 1:2 svečiuose pralaimėjo Prancūzijos čempionei „Bordeaux“ komandai, beje „Lyon“ ekipos „aukai“ ČL ketvirtfinalyje .

„Bayern“ klubą sėkmė lydės, jei pavyks įveikti patikimą prancūzų gynybos grandį. Tuo tarpu pačių bavarų galinė linija, šiurkščios klaidos ir bereikalingos pražangos (tiesa, Martinai Demicheli?) jiems kėlė daug problemų praeityje.

„Bayern“ šį sezoną ČL iš viso įmušė 13 įvarčių, bet 8 jų – per ketverias pastarąsias rungtynes su „Manchester United“ ir „Fiorentina („Bundeslygoje“ santykis – 65:28).

„Lyon“ – sezono atradimas

„Lyon“ tikisi sugrįžti į ČL turnyrą ir kitą sezoną, nes jie kol kas Prancūzijoje yra tai garantuojančioje trečioje vietoje, po „AJ Auxerre“ ir „Marseille“ komandų.

Dabartinę Liono futbolininkų sportinę formą atspindi pastarosios Prancūzijos lygos dvejos rungtynės, pasibaigusios lygiosiomis ir su „Lille“, ir su „Bordeaux“ ekipomis. „Bordeaux“ , beje, buvo „Lyon“ klubo varžovas ČL ketvirtfinalyje. „Lyon“ 3:1 nugalėjo namuose ir pralaimėjo svečiuose 0:1.

Aistruoliai sveikina "Lyon" futbolininkus
Tačiau, be abejo, visiems ypač ilgam įsimins lioniečių bendra pergalė prieš potencialiai pajėgesnį priešininką Madrido „Real“ 1:0 (namuose) ir 1:1 (išvykoje) pirmajame atkrintamųjų varžybų rate, kai prancūzų sėkmę lėmė geresnis nusiteikimas ir puiki gynybos organizacija. Galima būtų brėžti paralelę tarp „Real“ ir „Bayern“ – abiejų klubų galingas puolimas ir įtartino patikimumo gynyba.

Daugelį specialistų „Lyon“ sėkmingas sezonas ČL maloniai stebina. Prancūzai ČL turnyre įmušė 17 įvarčių (į „Real“, „Bordeaux“, „Fiorentina“, „Liverpool“ ir „Debrecen“ vartus), o praleido tik 6, („namų „Ligue 1“ šis santykis – 54:35).

„Lyon“ klubui trečiadienį tikrai negalės padėti Mathieu Bodmeras, tuo tarpu Jeanas-Alainas Boumsong’as ir Jeanas Makounas jau sveiksta ir treniruojasi.

Tarpusavio balansas – lygus

Per pastarąjį dešimtmetį ČL „Bayern“ ir „Lyon“ tarpusavyje žaidė 6 kartus ir pasidalino po dvi pergales. Abi komandos buvo susitikusios ir praėjusio sezono grupės varžybose, kaip „Bayern“ iškovojo pergalę 3:2 išvykoje ir pasiekė lygiąsias 1:1 Miunchene.

Pastarųjų dienų aktualija – dviejų Prancūzijos rinktinės žaidėjų ir trečiadienio varžovų Francko Ribery („Bayern“) bei Sidney Govou („Lyon“) kriminalinis sekso skandalas. Pavojus atsidurti už grotų geriau žaisti jiems nepadės.

Bet kokiu atveju, bus įdomu stebėti, ar Claude'o Puelio vyrai sugebės išvykoje sustabdyti pastaruoju metu įsibėgėjusią vokišką futbolo mašiną, kuriai vadovauja olandas Louisas van Gaalas. Atsakomasis susitikimas Lione bus žaidžiamos balandžio 27 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją