„Margirio“ komandoje žaidė GM Šarūnas Šulskis (2 tšk. iš 4), GM Vidmantas Mališauskas (4,5 tšk. iš 5), GM Algimantas Butnorius ((4 tšk. iš 5), IM Mindaugas Beinoras (4,5 tšk. iš 6), Viktorija Beinoraitė (4 tšk. iš 7), IM Aidas Labuckas (6 tšk. iš 7), Tomas Laurušas (5 tšk. iš 6), FM Laimutis Šolys (3 tšk. iš 3) ir Brigita Laurušaitė (1,5 tšk. iš 2).

Vicečempionais tapo panevėžiečiai: GM Aloyzas Kveinys, IM Arturas Neikšanas, IM Darius Zagorskis, IM Gediminas Šarakauskas, WGM Ilzė Berzina, IM Kęstutis Labeckas, IM Virginijus Dambrauskas, FM Simonas Žičkus, Arūnas Rudys, Arvydas Baltrūnas ir Agnė Balčaitė.

Trečią vietą atkaklioje kovoje iškovojo Plungės „Bokšto“ komanda, pelniusi 13 komandinių taškų. Jos garbę gynė FM Henrikas Asauskas, FM Matas Narmontas, Sigitas Kalvaitis, Vaidas Šetkauskas, WGM Deimantė Daulytė bei Andrius Rimeikis.

Tolimesnes vietas užėmė:

4. „Trys nuliai“ (Kaunas);
5. „ŠŠSM - Chess United“ (Vilnius);
6. „Vilniaus Fortas“
7. „Drakonas“ (Šiauliai);
8. „Margiris-2“ (Kaunas);
9. „Bokštas-2“ (Plungė);
10.„Dubysa“ (Šiauliai).

Pirmojoje lygoje komandos finišavo tokia tvarka:

1. AG (Kaunas);
2. Marijampolė;
3. „Bokštas“ (Klaipėda);
4. „Mintis“ (Gargždai);
5. Radviliškio ŠK;
6. „Pėstininkas“ (Vilnius);
7. „Akmena“ (Kretinga);
8. LASF (Vilnius);
9. Biržų ŠK;
10. „Sūduva-ŽSM“ (Marijampolė);
11. „Trys nuliai-Žaibas“ (Telšiai);
12. „Bokštas-Viesulas“ (Klaipėda).

Aukščiausiosios lygos čempionai ir vicečempionai iškovojo teisę dalyvauti Europos klubų šachmatų čempionate, kuris šiemet spalio 16-24 dienomis vyks Plovdive (Bulgarija).

Jaunieji šiauliečiai iškrito į pirmąją lygą savo vietą pirmenybėse užleisdami Kauno kariškių komandai (AG). Plungės „Bokštas-2“ dėl išlikimo kovos pereinamajame mače su pirmosios lygos vicečempionais iš Marijampolės balandžio 17 d. Plungėje. Tai bus paskutinis mačas penktajame LŠL sezone.

Šio sezono LŠL statistika :

193 partijas laimėjo žaidę baltosiomis figūromis, 109 partijos baigėsi lygiosiomis, 155 partijas laimėjo juodieji. 18 partijų baigėsi be žaidimo (laiku neatvykus vienam iš varžovų ar pan.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją