Medvėjaus (Medway) mieste vykusiose varžybose vienintelė Lietuvos atstovė moterų varžybose prastai pradėjo turnyrą, bet galingai jame finišavo.

„Šitame etape labai gerai pasirodžiau kombinuotoje – bėgimo ir šaudymo – rungtyje. Ją laimėjau ir dar neblogai jojau. Kiti rezultatai buvo prastesni. Galima taip sakyti: pradžia buvo nekokia, o pabaiga – galinga.

Bėgimo rungtį pradėjau 11-a ir planavau patekti nebent į šešetuką, o pavyko „nusikapstyti“ iki medalio. Nebuvau itin gerai pasirengusi fiziškai, bet to pakako“, – prisiminė Donata.

Ne pirmą kartą D. Rimšaitei medalius lemia paskutinė rungtis.

„Kiekvienas sportininkas turi savo kažkokią stipresnę rungtį. Aš bėgu stipriai, o mano silpnoji pusė – plaukimas. Nors mano rezultatas baseine šį kartą buvo geresenis, negu prieš tai Egipte“.

Pasauliniame reitinge D. Rimšaitė yra antroje vietoje ir atsilieka nuo šį sezoną dėl motinystės praleidžiančios Lauros Asadauskaitės 4 taškais.

„Aš labai stipriai reitingų neseku, bet, manyčiau, jei pavyks dar pora neblogų startų, tai galėsiu jau ir pirmauti. Liko Budapešto ir Berlyno etapai ir aš dalyvausiu abiejuose. Taškų užtektų, tačiau suplanuotas yra pasiruošimas Europos ir pasaulio čempionatams, todėl teks važiuoti į abu“, – artimiausius planus atskleidė penkiakovininkė.

D. Rimšaitė atsargiai vertina tai, kad D. Britanijos etape „nušluostė nosį“ Lietuvos vyrų rinktinės nariams.

„Šiandien aš jiems, rytoj – jie man. Viskas dar ateityje“.

Prieš sezoną Lietuvos penkiakovininkai nuogąstavo, kad rezultatus gali gerokai paveikti smarkiai sumažėjas šios sporto šakos finansavimas, o D. Rimšaitė nenuilsdama papildo mūsų šalies rinktinės medalių kolekciją vis naujais apdovanojimais.

„Kaip tokius dalykus paaiškinti? Talentas ir darbas, – juokėsi sportininkė. – Žinoma, sąlygos yra gerokai prastesnės. Būtų geresnės sąlygos, gal būtų dar geresni rezultatai“, – svarsto pasaulio taurės etapo prizininkė.

Anksčiau į visas varžybas D. Rimšaitė vykdavo su L. Asadauskaite. Netrūksta jai komandos draugės?

„Šiemet man Julija Kolegova palaikys kompaniją. Ji tiesiog praleido Britanijos etapą dėl tam tikrų nesklandumų. Lauros trūksta kaip draugės, o kaip kokurentės – ne“, – atviravo D. Rimšaitė.

E. Krungolcas: trukdė prieštaravimai tarp taisyklių ir teisėjų veiksmų

Kai Lietuvos vyrai penkiakovininkai nuolat grįžta namo su pergalėmis, tai džiugina, bet nestebina. Šįkart Anglijos arenos nebuvo sėkmingos 22-ejų metų Justinui Kinderiui ir 37-erių Edvinui Krungolcui. Todėl po užimtų kuklesnių, atitinkamai 31-osios ir 34-osios bendros įskaitos vietų, kyla klausimas, kodėl?

„Na, sportas toks dalykas. Kartą tu esi stiprenis, kitą – tau nepasiseka. Šį kartą labai didelę reikšmę turėjo tam tikros smulkmenos jojimo rungtyje, prieštaravimai tarp taisyklių ir teisėjų veiksmų, kurie, mano manymu, sutrukdė mums užimti aukštesnes vietas“, – savo ir kolegos pasirodymą Medvėjuje komentavo E. Krungolcas.

Pasirodė pranešimų, kas lietuviams burtai šįsyk lėmė labai nepaklusnius žirgus.

„Blogų žirgų nebūna, o būna tik prasti raiteliai arba, kaip šiuo atveju, ir teisėjai. Yra toks dalykas, kaip rekomendaciniai lapai, kuriuose yra paminėti visi žirgai ir pateiktos rekomendacijos, kaip jais joti. Pavyzdžiui, ar reikalingi pentinai, ar reikalingi rimbai. Mano galva, tos rekomendacijos buvo netinkamos. Aš jojau su pentinais ir rimbu, bet prieš pat startą šie ginklai iš manęs buvo atimti“, – objektyvias nesėkmės priežastis išvardino E. Krungolcas.

„Anglija neteisingai rengia žirgus penkiakovei. Juos leidžia treniruoti ne specialistams, o žirgų savininkams. Paskui tokie žirgai visiškai neklauso sportininkų, – savo nuomonę DELFI pareiškė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas. – Na ir kas, kad šįsyk mūsų vyrams nelabai sekėsi plaukti. Tegu jie būna greiti Europos ir pasaulio čempionatų baseinuose.“

Paskutiniojoje rungtyje abu Lietuvos atstovai dalyvavo tik formaliai.

„Kita rungtis po jojimo buvo mūsų „kombainas“, o išbėgdamas 34-uoju negalėjau nieko pakeisti. Vieni varžovai buvo atsilikę pusantros minutės, kiti pirmavo dviem minutėmis. Nebuvo prasmės eikvoti jėgų, nes nieko nebūčiau pakeitęs“, – kalbėjo E. Krungolcas.

Pasirodymas Anglijoje pakoregavo tolesnius 4-ąją vietą pasauliniame reitinge užimančio vieno geriausių planetos penkiakovininkų varžybų planus.

„Taip, šiek tiek pakoregavo. Dabar reikia truputėlį paskaičiuoti ir numatyti, kiek taškų reikės tam, kad patekčiau į finalą. Sunkumų neturėtų sudaryti, bet liko klausimas, ar dalyvauti abiejuose likusiuose etapuose, ar pasirinkti vieną. Tai lems ir finansai. Aš galvoju, kad užtektų ir vieno etapo, bet žiūrėsime ir tarsimės su treneriu“, – pokalbį baigė E. Krungolcas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją