„Ekranas“ palaužė varžovą tik pabaigoje

Šeštadienį Marijampolėje vyko ketvirtojo turo rungtynės, kur Panevėžio „Ekranas“ susitiko ir šventė pergalę rezultatu 4:1 (1:0).
Jau 7-ąją rungtynių minutę po baudos smūgio Panevėžio komandos legionierius iš Serbijos Dušanas Matovičius pelnė pirmąjį savo komandos įvartį ir išvedė savo komandą į priekį 1:0.

Antrajame kėlinyje „Ekrano“ ekipa ir toliau dominavo aikštėje, tačiau niekaip to pranašumo nepavyko įrodyti pelnant antrąjį savo įvartį šiame susitikime.

„Kruoja“ patvirtino nerašytą futbolo taisyklės „Neįmuši tu – įmuša tau“. Nors kartą Kęstučio Mykolaičio smūgiuotas kamuolys atsimušė į Panevėžio klubo vartų konstrukciją. 80-ąją minutę po baudos smūgio Virginijus Šimkus pelnė įvartį į „Ekrano“ vartus. Vis dėlto po penkių minučių vėl po baudos smūgio Giedrius Tomkevičius atstatė „Ekrano“ pranašumą, o pačioje mačo pabaigoje po įvartį pelnė Egidijus Varnas ir Žilvinas Banys - 4:1 Panevėžio klubo naudai.

„Turėjome žaisti namie, tačiau teko rungtyniauti tarsi svečiuose. Nežiūrint to, norėtųsi pasidžiaugti galutiniu rezultatu. Žaidžiant su tokia komanda reikia išnaudoti savo progas. To trūko, ypač pirmajame kėlinyje. Jei per pirmas 30 minučių būtume pelnę įvarčius, pasiekti galutinį rezultatą būtų buvę lengviau. Bet „Kruojos“ įvartis tarsi davė mums impulsą ir malonu, jog komanda vis tik iškovojo tris taškus“, - klubo tinklapiui sakė „Ekrano“ vyr. treneris Valdas Urbonas.

Keturi įvarčiai pirmajame kėlinyje

Po metų pertraukos A lygos rungtynės vyko Klaipėdoje – susitiko čempionato naujokai „Klaipėda“ ir „Mažeikiai“. Mačas baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis 2:2 (2:2). Visi keturi įvarčiai buvo pelnyti dar pirmajame kėlinyje.

Pirmojo kėlinio viduryje kamuolį į savo vartus pasiuntė „Klaipėdos“ gynėjas Vitalijus Savickas, o po poros minučių „Mažeikių“ puolėjas Erlandas Šiaulys įmušė ir dar kartą. Tačiau dviejų įvarčių skirtumą svečiai turėjo labai trumpai – jau 30 min. rusas Vitalijus Vyšniakovas sušvelnino „Klaipėdos“ atsilikimą. 43 min. klaipėdiečių žaidėjas Gediminas Kruša ir išlygino rezultatą.

Antrajame kėlinyje arčiau tikslo buvo aikštės šeimininkai, tačiau jie savo progų neišnaudojo ir „Mažeikiams“ pavyko išsivežti namo pirmąjį savo tašką A lygoje.

„Mačiau varžovų žaidimą pirmuose turuose ir jie paliko labai teigiamą įspūdį. Todėl, atvirai kalbant, šiame mače siekėme lygiųjų. Nors įmušus du įvarčius jau galėjome galvoti ir apie pergalę, bet labai greitai gavome atsakomąjį įvartį, o prieš pertrauką po gynėjo klaidos praleidome dar kartą. Džiaugiamės pirmuoju tašku A lygoje, ir pirmaisiais dviem įvarčiais. Tai istorinis momentas. Tačiau šios rungtynės išryškino ir mūsų silpnas vietas“, - DELFI teigė „Mažeikių“ strategas Nerijus Gudaitis.

„Sūduva“ ir „Banga“ – be įvarčių

Jau trečiose rungtynėse iš eilės, įskaitant ir Baltijos lygos varžybas, įvarčio nepelno Marijampolės „Sūduva“. Šį kartą Suvalkijos klubas namuose neįveikė Gargždų „Bangos“ - rungtynės baigėsi rezultatu 0:0 (0:0).

Rungtynės prasidėjo stipriu Gargždų „Bangos“ puolėjo Aurelijaus Staponkos smūgiu, bet kamuolys praskriejo virš varžovų vartų. Kitoje atakoje šanso neišnaudojo Povilas Lukšys, o 27 min. po „Sūduvos“ atakos „Bangą“ išgelbėjo kamuolį iš vartų išmušęs Aleksandras Ivanauskas.

Netrukus dvi progas turėjo ir „Banga“ į vartus nepataikė A.Staponka, o Donatas Remeza pergudravo „Sūduvos“ vartininką, bet kamuolį sugebėjo išmušti gynėjai.

Antrojo kėlinio pradžioje „Banga“ du kartus sudrebino „Sūduvos“ vartų konstrukciją – iš pradžių į skersinį pataikė A.Ivanauskas, o po akimirkos į virpstą kamuolys atšoko po Deniso Gordejaus smūgio. „Sūduva“ geriausią galimybę turėjo kelinio viduryje, kai nuo Esau smūgių apsigynė „Bangos“ vartininkas Igoris Spiridonovas. Rungtynės taip ir baigėsi be įvarčių.

„Svarbu ne tik, kad paimtas toks kovinis taškas, bet geresnis buvo ir žaidimas. Susikūrėme daug progų. Buvo žaidimas puolime, šimtaprocentinė kova. Šiandien galima visą jaunimą pagirti. Nėra jokių priekaištų“, - klubo svetainei džiaugėsi „Bangos“ vyr. treneris A. Narbekovas.

Dramatiška „Žalgirio“ pergalė derbyje

Vilniaus „Sportimos“ manieže pirmą kartą po pusantrų metų pertraukos jėgas išbandė du sostinės klubai – VMFD „Žalgiris“ ir „Vėtra“. Gražios rungtynės baigėsi „žalgiriečių“ pergale 2:1.

Rungtynes aktyviau pradėjo „Žalgiris“, tačiau pirmąjį įvartį pelnė „Vėtra“. 16 minutę Po Tomo Ražanausko smūgio iš 20 metrų kamuolys įskriejo į Ernesto Šetkaus ginamų vartų kampą. „Žalgiris“ grasino Giedriaus Barevičiaus smūgiu šalia vartų, pavojingu Egidijaus Vaitkūnu perdavimu iš krašto, kol galų gale pelnė įvartį. 39 min. po kampinio smūgiu galva pasižymėjo Raimondas Vilėniškis. Netrukus abi komandos neišnaudojo puikių progų – vienas prieš vieną virš vartų smūgiavo Igoris Morinas, iš arti nepataikė ir T.Ražanauskas.

Antrajame kėlinyje „Vėtra“ rungtyniavo aštriau. Ne kartą pavojingai iš toli smūgiavo legionierius Vladimiras Gogberašvili, progos po reido kraštu neišnaudojo Tadas Eliošius. 73 ir 75 minutėmis „Žalgirio“ vartininkas Ernestas Šetkus atrėmė V.Gogberašvilio ir T.Ražanausko smūgius, netoli tikslo buvo ir Artūras Žulpa. „Žalgirio“ smūgiai buvo ne tokie tikslūs, nors kartą Povilas Valinčius taip pat turėjo atremti I.Morino smūgį.

Vis dėlto paskutinį žodį tarė formalūs aikštės šeimininkai – likus minutei iki pagrindinio laiko pabaigos Andrejus Nagumanovas galingu smūgiu iš toli pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą. „Žalgiris“ privertė „Vėtrą“ patirti pirmą nesėkmę šį sezoną.

„Rungtynės turėjo patikti žiūrovams – abi komandos turėjo šansų laimėti. Pradžioje geriau žaidė „Žalgiris“, bet įmušėme mes. Deja, eilinį kartą neapsigynėme po standartinės padėties ir varžovai išlygino rezultatą.

Antrajame kėlinyje progų turėjo abi ekipos. Tačiau reikia žaisti visas 90 minučių. Nespėjome sugrįžti į gynybą ir „Žalgiris“ įmušė puikų tolimą smūgį. Matėsi, kad varžovai buvo labai užsivedę ir nugalėjo pelnytai. Kita vertus, galėjome laimėti ir mes. Futbolas tuo ir įdomus, kad yra nenuspėjamas“, - sakė vilniečių strategas Virginijus Liubšys.

„Dvikovą gyviau pradėjome mes, tačiau vienas smūgis ir teko vytis priešininką. Kartais skubėjome, neišnaudojome progų. Pirmoje rungtynių pusėje žaidimas tenkino, antroje – tik rezultatas. Po pertraukos žaidimas buvo lygesnis ir netgi „Vėtra“ kartais atrodė tvirčiau. Tačiau, kaip sakoma, laimi stipriausias. Negaliu išskirti nė vieno žaidėjo, puikiai kovėsi visa komanda“, - kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Igoris Pankratjevas.

Rezultatai

„Ekranas 4 – 1 „Kruoja“

7‘ [1 - 0] D.Matovičius
80‘ [1 - 1] V.Šimkus
84‘ [2 - 1] G.Tomkevičius
90‘ [3 - 1] E.Varnas
90‘ [4 - 1] Ž.Banys

„Klaipėda“ 2 – 2 „Mažeikiai"

15‘ [0 - 1] V.Savickas (į savus vartus)
29‘ [0 - 2] E.Šiaulys
30‘ [1 - 2] V.Vyšniakovas
43‘ [2 - 2] G.Kruša

„VMFD Žalgiris“ 2 – 1 „Vėtra“

19' [0 – 1] T.Ražanauskas
39' [1 – 1] R.Vilėniškis
87' [2 – 1] A.Nagumanovas

Marijampolės „Sūduva“ 0:0 Gargždų „Banga“

Lentelė


1.Panevėžio "Ekranas"330010:29
2.Marijampolės "Sūduva"42205:18
3.Vilniaus VMFD "Žalgiris"42204:28
4.Tauragės "Tauras"32105:17
5.Šiaulių "Šiauliai"31113:34
5.Gargždų "Banga"41123:34
7.Klaipėdos "Klaipėda"30214:72
8.Vilniaus "Vėtra"42118:31
9.Pakruojo "Kruoja"40134:111
10.Mažeikių "Mažeikiai"40132:101
11.Kauno "Atletas"20020:5-6