Britų futbolo aistruoliams ir žiniasklaidai skaudesnis buvo ne pats pralaimėjimas „Allianz“ arenoje, bet „United“ atakų lyderio Wayne‘o Rooney trauma.

„Jis sparčiai sveiksta, bet aš į aikštę 100 procentų nepasirengusių kovai futbolininkų neleidžiu. W. Rooney trečiadienį tikrai nežais“, – nukirto Anglijos čempionų vyriausiasis treneris Alexas Fergusonas.

„Wazza“ pravardžiuojamas puolėjas įvairiuose turnyruose šį sezoną jau pelnė 34 įvarčius, vieną jų – prieš savaitę į „Bayern“ vartus. Be W. Rooney Mančesterio puolimas Anglijos čempionato pastarosiose rungtynėse su Londono „Chelsea“ klubu (1:2) atrodė bedantis.

Dimitaras Berbatovas turės pakeisti komandos draugą. Bulgaras, už didžiulius pinigus perėjęs iš Londono „Tottenham Hotspur“ klubo, Mančesteryje neatskleidė tikrojo savo potencialo. Gal jam pavyks nutildyti kritikus trečiadienį?

Tuo tarpu „United“ komandos kapitonas Gary Neville‘as tiki, kad pranoks oponentus.

„Mūsų namų arena nebūna svetinga atvykėliams. Savo aikštėje šį sezoną mes žaidžiame gerai. Tai mums labai svarbios rungtynės ir esu tikras, jog jose apsunkinsime gyvenimą svečiams“, – žaidėjo žodžius cituoja oficiali klubo svetainė.

Seras A. Fergusonas negalės remtis traumuotais Michaelu Owenu, Andersonu ir Wesu Brownu, Owenas Hargreavesas dar negali atstovauti ekipai Europos taurėse, tuo tarpu Jonny Evanso ir Johno O'Shea pasirodymas aikštėje yra abejotinas.

„Daugeliui atrodo, kad mes turime daugiau šansų iškopti į pusfinalį. Ir aš taip galvoju. Šiame ketvirtfinalyje dar niekas neaišku. Kelialapio į pusfinalį likimas, tarsi, kabo ore. Svarbus faktorius yra mūsų įvartis svečiuose. Pagal dabartines taisykles, tai suteikia didžiulį pranašumą. Tokiuose mačuose, kaip šis, yra sunku pelnyti įvarčius. Aš tikiuosi, pergalės, pavyzdžiui, rezultatu 1:0“, – prognozuoja A. Fergusonas.

„Bayern“ užtenka tik nepraleisti įvarčio

Vokietijos futbolo grandams trečiadienio susitikime paprasčiausiai net nereikia mušti įvarčio tam, kad jie patektų į ČL pusfinalį. Bavarams užtenka nepraleisti. Todėl treneris Louisas van Gaalas daug tikisi iš Marko van Bommelio, kuriam keliama užduotis gesinti priešininkų atakų užuomazgas jau aikštės viduryje. Žinoma, Francko Ribery įvartis po rikošeto ir Ivica Oličiaus sumanumas paskutinėmis pirmojo mačo minutėmis, suteikia svečiams pranašumą.

„Bayern“ praėjusį savaitgalį tai pat žaidė svarbias „Bundeslygos“ rungtynes išvykoje su Gėlzenkircheno „Schalke“ ekipa ir nugalėjo varžovus 2:1. Tai buvo tarsi generalinė repeticija prieš kelionę į Angliją.

„Bus nelengva. Anksčiau mes pralaimėjome „Stuttgart“ klubui, bet įveikėme „United“ ČL turnyre, šįkart nugalėjome „Schalke“ ekipą ir važiuojame į Mančesterį... Sunku prognozuoti, kas bus...“, – kalba bavarų gynėjas Philippas Lahmas.

„Stiklinis“ olandas Arjenas Robbenas atvyko į Mančesterį, bet ar galės žaisti, paaiškės tik prieš pat mačą. Bastianas Schweinsteigeris, atlikęs diskvalifikacinę bausmę per pirmąjį mačą, bus svarbus veiksnys „Bayern“ žaidimo schemoje „Old Trafford“ stadione. Traumuotų ar diskvalifikuotų futbolininkų Miuncheno ekipos gretose nėra.

„Turime išnaudoti visas galimybes. Trečiadienį aikštėje vyks tikras karas. „United“ yra aukščiausio lygio varžovas, bet ir mes pasitikime savimi“, – teigė Thomasas Muelleris.

Ankstesniuose 8 „Man. United“ ir „Bayern“ susitikimuose anglams pavyko iškovoti tik vieną pergalę.

Galima „Man. United“ sudėtis: Edvinas Van der Saras; Gary Neville‘as, Nemanja Vidičius, Rio Ferdinandas, Patrice'as Evra; Darrenas Fletcheris, Michaelas Carrickas, Antonio Valencia, Parkas Ji-Sungas, Nani; Dimitaras Berbatovas.

Galima „Bayern“ sudėtis:: Hansas-Joergas Buttas; Philippas Lahmas, Danielis Van Buytenas, Martinas Demichelis, Holgeris Badstuberis; Bastianas Schweinsteigeris, Markas Van Bommelis; Arjenas Robbenas (?), Thomasas Muelleris, Franckas Ribery; Ivica Oličius.

Prancūziškas ginčas

Trečiadienį taip pat spręsis, kuris klubas atstovaus Prancūzijai ČL pusfinalyje. Šioje varžybų stadijoje prancūzų ekipos nebuvo net nuo 2004 metų. Pirmame ketvirtfinalio mače prieš savaitę „Lyon“ komanda namuose šventė įtikinamą pergalę prieš „Bordeaux“ rezultatu 3:1.

„Negalime galvoti apie pirmųjų rungtynių rezultatą, nes tai mus pražudys. Neketiname visi atsitraukti į gynybą. Mes patys pulsime ir įmušime įvartį“, – priešininkams grasina „Lyon“ treneris Claude'as Puelis.

„Bordeaux“ praėjusiais metais atėmė iš „Lyon“ klubo Prancūzijos čempionų titulą, bet lijoniečiai yra šios ČL ketvirtfinalio poros favoritai.

„Po trečiadienio rungtynių paaiškės, kam atiteks kelialapis į pusfinalį. Mes turime dviejų įvarčių pranašumą, bet žaisime taip, tarsi, rezultatas būtų 0:0. Nes kiekvienas ČL mačas – tai juk nauja istorija“, – treneriui antrina komandos kapitonas Crisas.

„Mums tai bus svajonių rungtynės. Mes jau įrodėme, kad galime žaisti gerą futbolą prieš labai stiprius varžovus. Tokiuose susitikimuose viskas yra įmanoma. Trečiadienį sau ir savo gerbėjams norime pateikti ypatingą dovaną“, – žada Bordo klubo treneris Laurent'as Blanc'as.

„Bordeaux“ futbolininkai šį sezoną ČL turnyre namuose laimėjo visas ketverias žaistas rungtynes.

„Privalome parodyti savo tvirtą charakterį ir nugalėtojų dvasią. Situacija mūsų ketvirtfinalyje dar toli gražu nėra aiški. Mažai kas tikisi, kad mes galime patekti į pusfinalį. Taip, sutinku, šansų turime nedaug, bet jų juk dar yra? Stengsimės parodyti savo geriausią futbolą“, – pabrėžė „Bordeaux“ žaidėjas Alou Diarra.

Prancūzija yra turėjusi ir ČL nugalėtoją. Tą žygdarbį 1992-93 metų sezone atliko „Marseille“ klubas, o 2004 metais „Monaco“ žaidė ČL finale ir nusileido „Porto“ ekipai su Edgaru Jankausku.

Galima „Bordeaux“ sudėtis: (4-2-3-1): Cedricas Carrasso; Matthieu Chalme, Michaelis Ciani, Marcas Planus, Benoit Tremoulinas; Alou Diarra, Jaroslavas Plašilas; Yoanas Gouffranas, Yoannas Gourcuffas, Wendelis; Marouane‘as Chamakhas.

Galima „Lyon“ sudėtis: (4-3-3): Hugo Lloris, Anthony Reveillere, Crisas, Jeanas-Alainas Boumsong'as, Aly Cissokho; Kimas Kallstromas, Jeremy Toulalanas, Michelis Bastosas, Miralemas Pjaničius, Cessare Delgado, Bafetimbi Gomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją