„Tauro“ planuoti taškai

„Tauro“ klubas nudžiugino savo gerbėjus jau antra pergale ir bent iki sekmadienio tapo čempionato lyderiu.

„Turėjome planą spausti varžovus ir įmušti greitą įvartį. Tas pavyko, o pirmajame kėlinyje turėjome dar bent dvi puikias progas. Antras kėlinys buvo lygesnis. Rezultatas galėjo būti ir didesnis, bet manau atspindi įvykius aikštėje. Dabar laukia dvikovos su lyderiais, po kurių bus aiškiau kas yra kas“, - DELFI sakė „Tauro“ treneris Gedeminas Jarmalavičius.

„Tikėjomės, kad varžovai sieks greito įvarčio, bet vis tiek jį praleidome po standartinės padėties, kai suklydo gynėjas. Antrajame kėlinyje žaidimas jau buvo lygesnis, tačiau šį kartą suklydo vartininkas. Turėjome daugiau nei šimtaprocentę progą, bet neįmušėme. Ieškome pastiprinimo gynyboje ir puolime“, - kalbėjo „Atleto“ strategas Viačislavas Novikovas.

„Mažeikiams“ – garbingas pralaimėjimas

Antrą pergalę iš tiek pat galimų iškovojo čempionų titulą ginantis Panevėžio "Ekrano" klubas Marijampolės manieže rezultatu 2:0 (2:0) nugalėjęs Mažeikių "Mažeikių" ekipą.

Įvarčius panevėžiečiams pelnė Dainius Gleveckas (29 min.) ir Latvijos lietuvis Vitas Rimkus (43 min.).

Antrajame kėlinyje mažeikiškius pora kartų nuo įvarčio gelbėjo ir vartų konstrukcija.

„Daugeliui mūsų komandos žaidėjų buvo didelė garbė sužaisti su čempionais, todėl nereikėjo papildomos motyvacijos. Mūsų žaidimo planas buvo pagrįstas gynyba, tačiau ketvirtą minutę net galėjome išsiveržti į priekį. Iki pirmojo įvarčio „Ekranas“ progų praktiškai ir neturėjo. Sakyčiau, kad rungtynės nebuvo prastos. Baigėme žaisti su lyderių trejetu ir gavome geros patirties“, - mačą vertino „Mažeikių“ vyriausiasis treneris Nerijus Gudaitis.

V.Liubšys įveikė buvusį bendražygį

Šeštadienį įvyko dar du A lygos mačai.

Vilniaus "Vėtra" sostinės "Sportimos" manieže jėgas išbandė su Pakruojo "Kruoja" ir laimėjo prieš varžovus 3:0 (1:0).

Du įvarčius vilniečiams pelnė Tomas Ražanauskas (19 ir 76 min.), vieną - Artūras Rimkevičius (47 min.).

Pergalė leido vilniečiams pagaliau baigti panaikinti turėtą šešių taškų deficitą. Šiame mače skirtingose barikadų pusėse susidūrė ilgus metus kartu žaidę, o vėliau Panevėžio „Ekraną“ treniravę Virginijus Liubšys ir Albertas Klimavičius.

„Rungtynėms ruošėmės labai rimtai, nes „Kruoja“ per pirmus du turus paliko gerą įspūdį. Visa komanda buvo labiau užsivedusi, laimėjome užtikrintai, įmušėme gražius įvarčius. T. Ražanauskas net tokiame amžiuje yra vienas geriausių saugų Lietuvoje ir tikras komandos lyderis.

A. Klimavičius šį kartą buvo varžovas, bet man jo trūksta, nes po 18 metų darbo kartu vienas kitą suprantame iš pusės žodžio. Noriu palinkėti jam, kad atimtų taškus iš kitų“, - šyptelėjo „Vėtros“ vyriausiasis treneris V. Liubšys.

„Tikėjausi iš komandos rimtesnio pasipriešinimo. Vyrai šiek tiek nuvylė, ypač rungtynių pradžioje. Manau, kad viską nulėmė meistriškumas – matėte įspūdingą T. Ražanausko įvartį. Po jo keitėsi žaidimas, teko labiau atsidengti. Bandėme atsitiesti, bet po pertraukos praleidome dar vieną įvartį. Turbūt pritrūko ir kvapo, mums dar reikia daug dirbti. Sveikinu buvusią komandą su pergale“, - sakė „Kruojos“ vairininkas A. Klimavičius.

„Šiauliai“ laimėjo atkaklioje kovoje

Šiaulių "Šiauliai" Marijampolės manieže rungtyniavo su Gargždų "Banga" ir įveikė priešininkus rezultatu 1:0.

Įvartį 61 minutę pelnė "Šiaulių" legionierius iš Latvijos Igoris Kozlovas. Tai buvo pirmoji šiauliečių pergalė čempionate.

„Stengėmės mokytis iš tų klaidų, kurias padarėme per pirmuosius du turus. Tikėjau, kad rezultatai ateis. Džiaugiamės pergale ir tuo, kad prieš šventes pasikėlėme nuotaiką. Ypač gerai žaidėme pirmąsias 20 antrojo kėlinio minučių“, - teigė „Šiaulių“ vyriausiasis treneris Deivis Kančelskis.

„Bangos“ strategas Arminas Narbekovas sakė, kad iki pergalės pritrūko tikslesnio žaidimo puolime ir turėjo priekaištų teisėjams, kurie antrajame kėlinyje neįskaitė Gargždų klubui įvarčio.

„Pavykdavo pradėti atakas, tačiau toliau jos užstrigdavo. Žaidimas atakuojant - netenkino. „Šiaulių“ žaidimą buvome gerai išanalizavę, bet nepavyko pritaikyti to aikštėje. Ką manau apie teisėjų darbą? Visi žmonės daro klaidų, bet tai ką darė šiandien arbitrai net sunku komentuoti. Mes savaitę dirbome, o jie pasidarė sau šventę“

Sekmadienį paskutinėse III-ojo turo rungtynėse 18.10 val. susitiks Marijampolės "Sūduva" ir Vilniaus MFD "Žalgiris".

Turnyro lentelė:


1.Tauragės "Tauras"32105:17
2.Panevėžio "Ekranas"22006:16
3.Marijampolės "Sūduva"22005:16
4.Vilniaus VMFD "Žalgiris"21102:14
5.Šiaulių "Šiauliai"31113:34
6.Gargždų "Banga"31023:33
7.Vilniaus "Vėtra"32107:11
8.Klaipėdos Klaipda20112:51
9.Pakruojo "Kruoja"30123:71
10.Mažeikių "Mažeikiai"30030:80
11.Kauno "Atletas"20020:5-6

Pastaba: "Vėtros" ir "Atleto" klubai LLF sprendimu sezoną pradėjo su minus 6 taškais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją