Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidentas E. Skrabulis ne vienerius metus rūpinasi šalies lengvosios atletikos plėtra.

2001 metais jis inicijavo ir finansavo knygos „Lietuvos lengvoji atletika. XX amžius (1918-2000 m.)“, o 2009 metais fotografijų albumo „Lietuvos lengvoji atletika 1921-2008“ leidimą.

„E. Skrabulis ne vienerius metus bendradarbiauja su Lietuvos kūno kultūros akademija. LLAF prezidentas Akademijoje įsteigė vardines stipendijas, rūpinasi lengvaatlečių rengimo sąlygomis“, - sako LKKA Senato pirmininkas Aleksas Stanislovaitis.

A. Gualtieri daugiau kaip tris dešimtmečius rūpinasi Europos universitetiniu sportu, įgyvendino ne vieną sėkmingą idėją, jo pastangomis 2012 m. Kordoboje (Ispanija) vyks pirmoji Europos universiada.

„A. Gualtieri domisi Lietuvos studentų sportu ir remia mūsų šalies studentų sporto judėjimą. EUSA prezidentas labai palaiko jau ne vienerius metus Lietuvoje rengiamas Baltijos šalių sporto žaidynes (SELL). A. Gualtieri vertina Lietuvos studentų sporto pasiekimus ir indėlį Europoje. Neatsitiktinai mūsų šalyje vyko EUSA vykdomojo komiteto posėdis, kuriame paskelbta pirmoji Europos universiados sostinė“, - kolegą pristato Lietuvos studentų sporto asociacijos prezidentas Česlovas Garbaliauskas.

V. Motiejūnas yra golfo žaidimo pradininkas Lietuvoje. Net šešerius metus V. Motiejūno įkurtas golfo aikštynas buvo vienintelis šalyje.

„V. Motiejūnas (kartu su Vydu Gedvilu) yra golfo trenerių rengimo LKKA iniciatorius ir mecenatas. Jo įkurto golfo klubo „Elnias“ aikštyne gali žaisti ir Akademijos studentai“, - kalba LKKA prorektorius akademiniams reikalams Gediminas Mamkus.

LKKA garbės daktarų vardų įteikimo ceremonija planuojama šių metų gegužę iškilmingame Senato posėdyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją