Tuo tarpu „United“, priešingai, į pusfinalį iškopė keturis kartus iš eilės. 2008-ų metų čempionai ir 2009-ųjų finalo dalyviai gali pakartoti Turino „Juventus“ klubo pasiekimą (1996-98 m.) bei trečią sykį iš eilės žaisti ČL finale.

„Bayern“ ir „Manchester United“ ketvirtfinalio etapo pirmosiose rungtynėse antradienį susitinka Miunchene.

Ankstesnės dvikovos

Įsimintiniausia jų – 1999 m. ČL finale, kuriame „Bayern“ klubas po 6-ąją minutę pelnyto Mario Baslerio įvarčio visas rungtynes pirmavo, kol per teisėjo pridėtą laiką Teddy Sheringhamas ir Ole Gunnaras Solskjaeras į šipulius sudaužė visas vokiečių viltis.

„Neverta naršyti po praeitį. Kiekvienas ČL turnyras yra nauja istorija. Dvikova su „Man. United“ bus ypatinga ir po jos be abejo liks daugybė įspūdžių“, - viliasi Miuncheno ekipos vartininkas Hansas-Joergas Buttas.

Tai, beje, vienintelė „United“ pergalė prieš Miuncheno ekipą per 7 tarpusavio rungtynes (2 „Bayern“ pergalės ir 4 lygiosios). Vienintelis anglų klubas šventęs pergalę Miunchene buvo „Norwich City“, kuris 1993-94 m. UEFA taurės turnyro antrame etape rezultatu 2:1 įveikė „Bayern senojoje „Olympiastadion“ arenoje.

Šio sezono ČL A grupėje „Bayern“ užėmė antrąją vietą, o aštunfinalyje tik įvarčio svečiuose dėka nugalėjo italų „Fiorentina“ ekipą (2:1 namuose ir 2:3 išvykoje).

2009-10 m. sezone savo aikštėje ČL kovose „Bayern“ futbolininkai žaidžia permainingai – 2 pergalės, 1 lygiosios ir 1 pralaimėjimas, o grupės varžybose namuose bavarai per trejas rungtynes pelnė vos 1 įvartį.

„United“ tapo B grupės nugalėtojais ir laimėjo visas ketverias sezono rungtynes išvykoje. Vienerias jų – Vokietijoje 3:1 prieš „VfL Wolfsburg“ klubą, o pastarąjį kartą Italijoje, kai 3:2 įveikė „AC Milan“ pirmame atkrintamųjų varžybų etape (anglų pergalė atsakomajame mače „Old Trafford“ stadione buvo triuškinanti 4:0). „United“ tęsia savo 8 pergalių visuose turnyruose seriją (įvarčiai 19:2).

„United“ strategas seras Alexas Fergusonas su savo treniruojamu škotų „Aberdeen“ klubu įveikė „Bayern“ komandą 1982-83 m. sezono UEFA Taurių laimėtojų taurės turnyro ketvirtfinalyje 3:2, po nulinių lygiųjų Vokietijoje.

„Per pastaruosius kelerius metus mano auklėtiniai įgijo dar daugiau patirties. Paskutiniuose sezonuose mes išvykose nepralaimime jau 17 mačų iš eilės. Tai įrodo, kad futbolininkai išmoko žaisti Europoje svečiuose“, - pastebi A. Fergusonas.

Anglai Wayne‘as Rooney (33 įvarčiai šį sezoną) ir Rio Ferdinandas, praleidę savaitgalio „Premier“ lygos mačą su „Bolton“ (4:0) klubu, antradienį žais, o štai „Bayern“ medikų štabas nėra tikras dėl Arjeno Robbeno sveikatos būklės (po 1:2 pralaimėjimo „Stuttgart“), susižeidęs ir Mario Gomesas, o dėl kortelių mačą praleis Bastianas Schweinsteigeris.

„Galiu jus nuraminti, A. Robbenas nėra traumuotas, o tik - pavargęs. Jei jis nebus 100 procentų pasirengęs žaisti, nerizikuosiu ir neįtrauksiu jo į protokolą“, - aiškina „Bayern“ treneris Louisas Van Gaalas.

Atsakomosios rungtynės Mančesteryje – balandžio 7 d.

Šios poros nugalėtojas pusfinalyje žais su „Lyon“ ir „Bordeaux“ dvikovos laimėtoju.

Prancūziškasis ketvirtfinalis

UEFA ČL – pirmasis istorijoje „prancūziškasis“ ketvirtfinalis, kuriame jėgas išbandys „Lyon“ ir „Girondins de Bordeaux“ klubai.

„Bordeaux“ ekipa praėjusį sezoną nutraukė „Lyon“ klubo 7-erių metų dominavimą Prancūzijos „Ligue 1“ pirmenybėse ir dabar nori užverti varžovams galimybę pirmą kartą istorijoje pasiekti ČL pusfinalį.

„Lyon“ komanda šio sezono ČL namuose dar nėra patyrusi pralaimėjimo, ji savo aikštėje nugalėjo net patį Madrido „Real“ klubo žvaigždyną. Tuo tarpu „Bordeaux“ ekipos sąskaitoje – 7 pergalės iš eilės.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes 1952 m. vasario 11 d. ir paskutiniąsias 2009 m. gruodžio 13 d. „Bordeaux“ laimėjo vienodu rezultatu 1:0. Bendras tarpusavio mačų balansas kol kas 32:31 „Bordeaux“ komandos naudai (26 lygiosios).

Liono namų arenoje – „Stade de Gerland“ stadione – geriau sekasi šeimininkams – 21 pergalė, 12 pralaimėjimų ir 12 lygiųjų.

„Lyon“ klubo įspūdingiausia pergalė prieš konkurentus buvo iškovota 2005 m. gegužę, kai „olimpiečiai“ sutriuškino juos 5:1 ir užsitikrino ketvirtą iš eilės Prancūzijos čempionų titulą.

„Lyon“ šios sezono ČL namuose iškovojo 4 pergales ir pasiekė 1 lygiąsias. E grupėje antri likę lijoniečiai, aštuntfinalyje gražiai eliminavo „Real“ (1:0 namuose ir 1:1 Madride). „Lyon“ futbolininkams iki šiol tris kartus nepavyko įveikti ketvirtfinalio barjero (2003-04, 2004-05 ir 2005-06 m.).

„Bordeaux“ šio sezono pasiekimai išvykose stulbinantys – 3 pergalės ir 1 lygiosios. Prancūzijos čempionų 7 pergalės – šio sezono ČL rekordas, jie kartu su „FC Barcelona“ 5 kartus nepraleido nė vieno įvarčio. „Bordeaux“ sėkmės atveju gali iškopti į ČL pusfinalį po 25 metų pertraukos ir antrą kartą istorijoje.

Abiejų komandų sudėtyse gausus Prancūzijos ir Brazilijos rinktinių futbolininkų būrys.

Sydney Govou, Hugo Lloris, Anthony Reveillere ir Jeremy Toulalanas („Lyon“) bei Cedricas Carasso, Ciani, Alou Diarra ir Yoannas Gourcuffas („Bordeaux“) sudaro pusę prancūzų rinktinės.

Crisas ir Michelis Bastosas („Lyon“), bei Fernando, Henrique, Jussie ir Wendelis atstovauja Brazilijai.

„Lyon“ gretose traumuoti yra Francois Clercas, Jeanas-Alainas Boumsong'as ir Johanas Hartockas, o „Bordeaux“ padėti negalės traumuoti Marcas Planusas, Abdoulaye‘as Traore, Gregory Serticas ir kapitonas Alou Diarra (dėl raudonos kortelės).

„Lyon“ klubo rezultatyviausias žaidėjas ČL turnyre yra Miralemas Pjaničius, pelnęs 4 įvarčius. „Bordeaux“ ekipos puolėjai Michaelis Ciani ir Marouane‘as Chamakhas įmušė po 3 įvarčius.

„Mūsų programa minimum buvo žaisti ketvirtfinalyje ir mes ją įvykdėme. Tiesa, sustoti neketiname ir kovosime toliau“, - žada „Lyon“ klubo treneris Claude‘as Puelis.

„Mes per daug gerai vieni kitus pažįstame, todėl vargu ar varžovai nustebins taktikos naujovėmis ar sudėties netikėtais variantais. A. Diarra netektis – mums, žinoma, rimta problema“, - pripažįsta „Bordeaux“ treneris Laurent‘as Blanc‘as.

Atsakomasis mačas Bordo mieste – tai pat balandžio 7 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją