Pernai paskutinė A lygoje likusi „Kruoja“ du kartus pirmavo po netikėtų Mindaugo Gardzijausko ir Tautvydo Švelnos įvarčių kėlinių pradžiose, bet abu kartus „Šiauliams“ pavyko rezultatą išlyginti - pasižymėjo Vaidas Viktoravičius ir Mantas Kuklys. Pastarojo smūgį nuo 11 metrų žymos atrėmė „Kruojos“ vartininkas Kristapas Dzelme, tačiau antruoju smūgiu galva „Šiaulių“ saugas vis tik įmušė įvartį.

„Rezultatas netenkina. Tokių grubių klaidų gynyboje, kaip abiejų kėlinių pradžiose, daryti negalima. Taip žaidžiant sunku pasiekti teigiamą rezultatą. Kita vertus, reikėtų pagerinti ir progų realizaciją“, - teigė „Šiaulių“ vyriausiasis treneris Deivis Kančelskis.

„Kruojos“ strategas Albertas Klimavičius sakė esąs patenkintas auklėtiniais: „Jie atidavė visas jėgas ir buvome arti pergales, bet padarėme klaidų gynyboje. Iš tų klaidų reikia pasimokyti.“

„Klaipėda“ atsilaikė prieš „Vėtrą“

Lygiosios užfiksuotos ir Vilniaus „Sportimos“ manieže, kur „Vėtros“ ir „Klaipėdos“ ekipos išsiskyrė taikiai 1:1 (1:1). Mačas pasižymėjo tuo, kad jame žaidė net devyni neseniai buvę ar esami Lietuvos jaunimo rinktinių nariai, kurie anksčiau atstovavo FC „Vilniaus“ klubui. Būtent jie ir pelnė abu mačo įvarčius.

Vilniečius pirmojo kėlinio viduryje tiksliu smūgiu į priekį išvedė Tadas Eliošius. Tačiau sostinės ekipos gerbėjų džiaugsmas truko neilgai. Jau po dešimties minučių puikiu baudos smūgiu rezultatą išlygino „Klaipėdos“ saugas Marius Papšys.

Rungtynių pabaigoje „Vėtra“ užgulė „Klaipėdos“ vartus, tačiau uostamiesčio ekipą bent pora kartų gelbėjo vartininkas Liudvikas Valius, o sykį Jevgenijaus Morozo iš toli spirtas kamuolys atsimušė į virpstą. Svečiai dar baigė mačą dešimtyje, nes antrą geltoną kortelę gavo Giedrius Ratkus.

„Daug žaidėjų dar nėra tinkamoje formoje. Kaip ir maniau, prieš visus varžovus reiks kautis maksimaliai. Nemažai progų neišnaudojo Artūras Rimkevičius, retkarčiais „Klaipėdai“ pasisekė, tačiau oponentai taip pat galėjo mus nubausti. Jie sužaidė drausmingai ir su tuo juos sveikinu. Malonu, kad susirinko daug žiūrovų ir manau, kad rungtynės jų nenuvylė“, - komentavo „Vėtros“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

Prie „Klaipėdos“ vairo A lygoje debiutavęs Saulius Mikalajūnas pagyrė ekipos vartininką L. Valių: „Rungtynės galėjo mums baigtis blogiau, bet sužaidėme tikrai garbingai. Didelį indėlį dėl šio taško skirčiau L. Valiui. Gražų įvartį įmušė M. Papšys, kuris galėjo pasižymėti dar kartą. Jis yra vienas jaunimo rinktinės lyderių ir turės galimybę pasireikšti pas mus. „Vėtra“ turi gerą komandą ir turėtų būti tarp prizininkų.“

Baigtis išsisprendė greitai

Praėjusį sezoną A lygos bronzos medalius iškovoję „Sūduvos“ futbolininkai šeštadienį nenuvylė savo gerbėjų ir pirmenybių starte padovanojo jiems triuškinančią pergalę. Marijampolės manieže vykusiose pirmojo turo rungtynėse „Sūduva“ 3:0 (3:0) nugalėjo lygos naujokę „Mažeikių“ komandą.

Nugalėtojams Povilas Lukšys įmušė du įvarčius (2 ir 7 min.), dar vieną pridėjo Evaldas Grigaitis (26 min.). Antrajame kėlinyje „Sūduvai“ nepavyko pelnyti nė vieno įvarčio. Arčiausiai jo buvo legionierius iš Kinijos Liu Chao, kuris pataikė į virpstą

„Žaidimo kokybė netenkina, bet rezultatas geras. Kol kas turime problemų, kai priešininkų komanda ginasi tarsi siena. Reikėtų įvairesnių, greitesnių sprendimų. Galbūt pirmose rungtynėse vyrai perdegė. Išskirti iš komandos nieko nenoriu. Rungtyniaus tie, kurie geriausiai bus pasiruošę rungtynėms, taip kad žaidėjams ramaus gyvenimo nežadu“, - klubo oficialioje svetainėje cituojamas „Sūduvos“ vyr. treneris Donatas Vencevičius.

„Mažeikių“ strategas Nerijus Gudaitis po nesėkmės nekritikavo savo auklėtinių: „Vis dėlto, atvažiavome žaisti be kozirių – tokiomis sąlygomis treniruotis neturėjome galimybių - ir sutikome tikrai rimtą priešininką. Galų gale, nesame visiškai profesionalus klubas. Tikėjausi, kad rungtynių pradžioje sugebėsime apsiginti, o tada „Sūduvos“ žaidėjai galbūt pradės nervintis ir pavyks atsilaikyti. Bet išėjo taip kaip išėjo.“

Statistika

Vilniaus „Sportimos“ maniežas, 1400 žiūrovų
Teisėjas – Saulius Dirda (Kaunas)
Vilniaus „Vėtra“ 1 : 1 „Klaipėda“

25‘ [1 : 0] Tadas Eliošius
36‘ [1 : 1] Marius Papšys

Įspėjimai: 33‘ Marius Stanaitis, 80‘ Andrej Usačiov, 90+3‘ Artūras Rimkevičius („Vėtra“); 59‘ Giedrius Ratkus („Klaipėda“). Pašalinimai: 90+3‘ G.Ratkus (už 2-ą geltoną) („Klaipėda“).

Marijampolės futbolo komplekso maniežas, 1200 žiūrovų
Teisėjas – Jurijus Paškovskis (Vilnius)
Marijampolės „Sūduva“ 3 : 0 „Mažeikiai“

2‘ [1 : 0] Povilas Lukšys
7‘ [2 : 0] Povilas Lukšys
26‘ [3 : 0] Evaldas Grigaitis

Įspėjimai: 26‘ Vaidas Slavickas, 34 min. E.Grigaitis („Sūduva“); 20‘ Andrejus Oriol („Mažeikiai“).

Marijampolės futbolo komplekso maniežas, 150 žiūrovų
Teisėjas – Nerijus Dunauskas (Vilnius)
„Šiauliai“ 2 : 2 Pakruojo „Kruoja“

6‘ [0 : 1] Mindaugas Gardzijauskas
22‘ [1 : 1] Vaidas Viktoravičius
51‘ [1 : 2] Tautvydas Švelna
77‘ [2 : 2] Mantas Kuklys

77‘ M.Kuklys („Šiauliai“) neįmušė 11 m baudinio.

Įspėjimai: 19‘ Viktor Raskov, 80‘ Tomas Kančelskis („Šiauliai“); 38‘ Laurynas Rimavičius, 57‘ Aurimas Garuckas („Kruoja“).

Sekmadienio A lygos I turo rungtynės:
(Marijampolės futbolo komplekso manieže)

13:00 Tauragės „Tauras“ - Vilniaus „Žalgiris“
17:30 Gargždų „Banga“ - Kauno "Atletas“

A lygos turnyro lentelė (vieta, klubas, sužaistos rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):


1. Marijampolės "Sūduva" 1 1 0 0 3:0 3
2. Pakruojo "Kruoja" 1 0 1 0 2:2 1
3. Šiaulių "Šiauliai" 1 0 1 0 2:2 1
4. Klaipėdos "Klaipėda" 1 0 1 0 1:1 1
5. Panevėžio "Ekranas" 0 0 0 0 0:0 0
6. Tauragės "Tauras" 0 0 0 0 0:0 0
7. Gargždų "Banga" 0 0 0 0 0:0 0
8. Vilniaus VMFD "Žalgiris" 0 0 0 0 0:0 0
9. Mažeikių "Mažeikiai" 0 0 0 1 0:3 0
10. Vilniaus "Vėtra" 1 0 1 0 1:1 -5
11. Kauno "Atletas" 0 0 0 0 0:0 -6

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją