„Mūsų komanda buvo viena didesnių pastaraisiais metais per uždarų patalpų pasaulio čempionatus. Praktiškai neapsirikome formuodami rinktinės sudėtį. Ten, kur buvo abejonių, jų šiek tiek liko ir po startų. Tačiau nebuvo nieko katastrofiško. Mes tikėjomės, jei sportininkai važiuodami į čempionatą artės prie savo asmeninių rezultatų, jie tikrai užims aukštas vietas“, – DELFI sakė E. Skrabulis.

Moterų 800 metrų bėgimo rungtyje penktąją vietą iškovojusios E. Balčiūnaitės pasiekimas buvo aukščiausias tarp visų lietuvių (2:01,37).

„Eglutė pasirodė dešimtukui. Ji dukart pagerino asmeninį ir kartą – Lietuvos rekordą. Eglė užėmė penktąją vietą pasaulyje ir tai puiki paraiška vasarai bei visam olimpiniam ciklui. Ji ne tik gera ir tobulėjanti sportininkė, bet ir nuostabus žmogus“, – bėgikę gyrė LLAF vadovas.

Kuo reikšmingas šis pasiekimas vidutinio nuotolio bėgimo rungtyje Lietuvai?

„E. Balčiūnaitės penktoji vieta pasaulio čempionate Lietuvai reiškia, kad dar viena lengvosios atletikos rungtis – 800 metrų moterų bėgimas – po ilgos pertraukos bus konkurencinga pasaulyje. Tai yra faktas, nes iš sporto pasitraukus Daliai Zauraitei-Matusevičienei ar kitoms buvusioms mūsų garsioms bėgikėms, turėjome perspektyvių atlečių, bet jos nebuvo pasaulinio lygio. E. Balčiūnaitė – jau pasaulinio lygio bėgikė“, – paaiškino E. Skrabulis

L. Grinčikaitė Dohoje pateko į 60 m bėgimo pusfinalį ir užėmė galutinę 13-ąją vietą (7,34 sekundės).

„Ne visi žino, kad Lina nebuvo pačios geriausios formos, ji specialiai nesirengė šiam čempionatui, bet dar sykį įrodė, jog yra tikra kovotoja. Mes turėjome lengvą abejonę, ar Lina ne per prastos formos. Tačiau ji pateko į pusfinalį ir pasaulyje sprinto rungtyje užėmė 13-ąją vietą.

To nėra buvę Lietuvos lengvosios atletikos istorijoje. L. Grinčikaitė dar kartą patvirtina, jog yra lengvaatletė, į kurią verta investuoti, kuri gali iškovoti aukštas vietas“, – DELFI teigė LLAF prezidentas.

Daugiausiai patyrimo tokio rango varžybose sukaupusi olimpinė vicečempionė Astra Skujytė, kuriai šis uždarų patalpų pasaulio čempionatas buvo jau trečiasis, planetos pirmenybėse debiutavo, kaip rutulio stūmikė. A. Skujytė kvalifikacijoje aplenkė dvi varžoves ir liko 15-oje vietoje (17,55 metro).

„Austra iš principo parodė, kad svarbiausiose varžybose moka save mobilizuoti, bet ji šiai dienai dar yra per grakšti šiuolaikiniam moterų rutulio stūmimui. Ji turi, kur tobulėti. A. Skujytės duomenys tai leidžia ir ji puikiai sutaria su treneriu Rimantu Plunge. Manau rezultatų pagerėjimo tikrai galime laukti“, – prognozavo E. Skrabulis.

Šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė liko 16-a tarp 20-ies varžovių (1,85 m).

„Jaunoji mūsų Airinė nesiruošė šiam čempionatui, šių varžybų nebuvo jos planuose. Gal iš tiesų ir nereikėjo merginos siųsti į Katarą, bet ji pati labai norėjo save išbandyti tokiame lengvosios atletikos forume. Ji veidu į purvą nekrito, bet neparodė to, ką galėjo.

Airinė buvo pajėgi žiemą įveikti 195 cm aukštį. Gal tas greitas sprendimas vykti į čempionatą nebuvo visiškai teisingas. Čia nereikia nei pykti, nei barti, o pasidžiaugti, kad pirmą kartą nuvykus į tokio lygios varžybas suvaldė jaudulį. Tai mūsų lengvosios atletikos ateities deimančiukas ir ją reikia globoti bei rūpintis“, – kalbėjo Lietuvos lengvosios atletikos vadovas.

Vyrų 800 metrų bėgimo Vitalijus Kozlovas liko 17 tarp 27 dalyvių (1:50.92).

„Vitalijus padarė taktinę klaidą penktajame bėgime, kai žinojo visų konkurentų laikus. Jam nereikėjo kovoti taktiškai, o stengtis tik užimti įskaitinę vietą. Viską lėmė finišo sprintas, kur mūsiškiui pritrūko greičio savybių. Aš tikėjausi, kad Vitalijus bėgs greičiau, o taktinę kovą jis pralaimėjo. V. Kozlovas savęs Dohoje nerealizavo, todėl jam teks tai padaryti vasarą“, – apibendrino E. Skrabulis.

LLAF prezidentą nustebino aukštas uždarų patalpų čempionato lygis.

„Nustebino tuo, kad susirinko tikrai didžioji dalis stipriausiųjų sportininkų. Anksčiau būdavo, kad žiemos pasaulio čempionatų daugelis žvaigždžių praleisdavo. Išskyrus kelias pavardes, šįkart susirinko patys stipriausi. Nustebino, kad tokia žvaigždė, kaip rusė Jelena Isinbajeva nepateko ant prizininkų pakylos. Tai įrodo aukštą čempionato lygį ir stiprią konkurenciją.

Maloniai nustebino trišuolio rezultatas. O smagiausia, kad Lietuvos lengvaatlečiai gali būti tarp stipriausiųjų pasaulyje, – DELFI įspūdžiais apie varžybas pasidalino LLAF prezidentas.

Lietuvos lengvaatlečiams netrukus prasidės pats vasaros sezono darbymetis.

„Dabar mūsų laukia vasaros sezonas ir daug varžybų. Pagrindinės jų bus XX Europos čempionatas Barselonoje, jaunimo pasaulio čempionatas Kanadoje, Europos komandų pirmosios lygos pirmenybės ir jaunimo olimpinis festivalis Singapūre. Be abejo, Lietuvos sportininkus deleguosime į visus šiuos forumus ir tikimės, kad jie atveš ne vieną pergalę“, – visiems šalies lengvosios atletikos gerbėjams linkėjo E. Skrabulis.

2010 metams Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) šalies lengvajai atletikai skyrė 900 tūkst. litų ir tai sudaro 28-29 proc. nuo ankstesnius ketverius metus turėto biudžeto. KKSD vadovai birželį dar žada papildomą 200 tūkst. litų sumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją