Tarptautinė dviračių sąjunga (UCI) pradžioje paskelbė, kad olandė nuvažiavo 46,397 km, tačiau vėliau patikslino, kad buvo apsirikta vienu ratu.

Ankstesnis rekordas - 45,094 km - nuo 2000-ųjų gruodžio priklausė 44-erių metų prancūzei dviračių sporto legendai Jeannie Longo (Žani Longo) ir buvo pasiektas taip pat Meksiko olimpiniame centre.

L.Zijlaard-Van Moorsel, rugsėjo mėnesį Štutgarte (Vokietija) apgynusi pasaulio čempionės titulą persekiojimo lenktynėse, valandos važiavimo rekordą bandė pagerinti praėjusių metų rugsėjį greitajame Mančesterio (Anglija) treke, tačiau patyrė fiasko, nuvažiavusi tik 43,475 km.

Olandė - viena iš tituluočiausių pasaulio dviratininkių, dar 1992-aisiais laimėjo moterų "Tour de France" lenktynes, ir yra iškovojusi tris olimpinės čempionės titulus, persekiojimo lenktynėse treke, grupinėse lenktynėse plente bei asmeninėse atskiro starto lenktynėse.

Prancūzė J.Longo, kuri yra savo įspūdingos karjeros saulėlydyje, gali pasidirti 13-a pasaulio čempionės titulų ir 30-čia pasaulio čempionatų bei olimpinių žaidynių medalių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją