Projektui jau pritarė Savivaldybės Kultūros, švietimo, sporto ir jaunimo reikalų, Ekonomikos ir finansų bei Socialinių reikalų komitetai.

Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius ragino kolegas priimti sprendimą skubos tvarka tam, kad „Žalgiris“ galėtų dalyvauti Lietuvos A lygos čempionate.

„Žalgiris“ šiuo metu turi 8 dalininkus – fizinius ir juridinius asmenis. Ketvirtį reikiamo komandos biudžeto jau turime. Kreipėmės į Vilniaus Savivaldybę, kad mūsų projektas taptų solidesnis. Norime sugrąžinti futbolą į Vilnių, kad „Žalgiris“ reprezentuotų miestą Lietuvoje, o Lietuvą - užsienyje“, - sakė iniciatyvinės grupės vadovė Vilma Venslovaitienė.

„Žalgiris“, kuris siekia tapti bendruomeniniu klubu ir ketina spręsti jaunimo užimtumo problemas per sportą, turi savo vaikų klubą „Žalgirietis“, kuriame šiuo metu jau treniruojasi 100 jaunųjų futbolininkų. Projektui atkurti „Žalgirio“ istorinę šlovę pritaria Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) bei Lietuvos futbolo federacija (LFF).

Po neilgų diskusijų Tarybos nariai 35 balsais „už“, 1 „susilaikius“ ir 1 nariui balsavus „prieš“ – svarbų „Žalgiriui“ sprendimą priėmė.

Tarybos posėdžių salėje „Žalgirio“ fanai, pritardami politikų sprendimui, tarsi, stadione ėmė darniai skanduoti mylimo klubo pavadinimą: „Vilniaus „Žalgiris“, „ole-ole“ ir „ačiū“. Šiais nuolatinių protestų ir kritikos valdžiai laikais tai retas fenomenas, kad visuomenės grupė išreikštų paramą politikams.

„Tikimės jūsų dalyvavimo „Žalgirio“ veikloje. Finansinio, moralinio ir fizinio. Visokio. Suprantame, kad pinigų nėra, todėl esame pasirengę priimti bet kokią pagalbą“, - pabrėžė V. Venslovaitienė.

„Galėsime padėti „Žalgiriui“ tik „natūra“ - patalpomis, transportu, turimus ryšius panaudoti rėmėjų paieškai. Nenorėtume, kad ŪBIG griautų senąjį „Žalgirio“ stadioną ir toje vietoje užsėtų pievą. Deramės, kad 5-6 metus stadione leistų žaisti „Žalgiriui“, - apie paramos būdus kalba Vilniaus meras Vilius Navickas.

Naują ir rimtą dalininką įgijęs „Žalgiris“ penktadienį sostinės „Sportima“ manieže 12 val. žais draugiškas rungtynes su Rezeknės „Blazma“ klubu iš Latvijos.

Lietuvos A lygos čempionato pradžia – kovo 20 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją