DELFI pristato varžovų poras.

CSKA – „Sevilla“

Maskvos „Lužnikų“ stadione ant dirbtinės dangos naujam sezonui tik besirengiantis CSKA klubas žais su „Sevilla“ komanda, atkakliai kovojančia trim frontais – Ispanijos čempionate, šalies taurės turnyre ir ČL aštuntfinalyje.

„Aš gerbiu CSKA. Mes žinome šio klubo pajėgumą. Rusų pusėje bus ir šaltas oras, ir sintetinė aikštė, ir savi žiūrovai. Bet mes sieksime teigiamo rezultato. Ispanijoje rengiamės šiam mačui taip pat ant dirbtinės dangos. Tačiau mūsų komandos brazilams bus nelengva prisitaikyti. Sevilijoje dabar yra 15 laipsnių šilumos, o Maskvoje – 15 šalčio. To jie dar nėra patyrę“, – rusų dienraščiui „Sovetskij Sport“ sakė M. Stankevičius.

Deividas Šemberas pelnė įvartį
CSKA rudenį pasibaigusiame Rusijos čempionate užėmė tik 5-ąją vietą ir tai buvo blogiausias ekipos pasirodymas nuo 2001-ų metų. Tačiau CSKA sėkmingai rungtyniavo Europoje ir ČL B grupėje liko antri po „Manchester United“ ekipos, už savęs palikę vokiečių „Wolfsburg“ ir turkų „Besiktas“ klubus.

„Laukia labai svarbi dvikova ir joje mus tenkins tik pergalė, – portalui Sportbox.ru pabrėžė D. Šemberas. – Svarbu, kad patys nepraleistume įvarčio.“

Lygiosios 3:3 su „raudonaisiais velniais“ jų „Old Trafford“ stadione, pergalės prieš „Wolfsburg“ (2:1) ir „Besiktas“ (dukart po 2:1) užtikrino „armiečiams“ vietą ČL atkrintamosiose varžybose.

Sevilijos klubas ČL grupės varžybose pralaimėjo tik rumunų Urzičenio „Unirea“ ekipai išvykoje. „Sevilla“ komanda Ispanijos „La Liga“ čempionato pastarajame ture 3:1 nugalėjo konkurentę „Mallorca“ ir tęsia kovą dėl kelialapio į kito sezono ČL bei iškopė į „Copa del Rey“ turnyro finalą.

CSKA komandos kapitonas, vartininkas Igoris Akinfejevas turės pademonstruoti visą savo meistriškumą, atremdamas Frederico Kanoute‘o (2 įvarčiai ČL), Adriano (1), Renato (1), Jesuso Navaso (2) ar Alvaro Negredo atakas.

Maskviečiai daug tikisi iš savo saugų linijos: serbo Milošo Krasičiaus (4 įvarčiai), Alano Dzagojevo (3), čiliečio Marko Gonzalezo ir japono Keisuke Hondos.

„Sevilla“ komfortiškose sąlygose ir įvykiams aikštėje klostantis nesėkmingai – dvi skirtingos komandos. Pirmaudami, emocionalūs andalūzai gali įveikti bet kokį varžovą, o atsilikdami - sutrinka. Todėl labai svarbus ankstyvo įvarčio faktorius“, – sako CSKA treneris Leonidas Sluckis.

Specialistai mano, kad prie sintetinės dangos geriau prisitaikę yra CSKA futbolininkai, nors jie sezonui rengėsi stovyklose Ispanijoje ir Turkijoje ant žolės. Tačiau maskviečių strategas čia privalumų nemato.

„Ar Rusijos rinktinei danga padėjo mače „Lužnikuose“ su Vokietija?, – priminė L. Sluckis. – „Sevilla“ moka žaisti dvejų rungtynių serijas, ką įrodė Ispanijos taurės turnyras. Maskvoje, manau, ispanus tenkintų lygiosios. Koks rezultatas man būtų patenkinamas, o koks geras? Geras – pergalė bet kokiu skirtumu. Kuo jis būtų didesnis – tuo geriau. Pergalė suteiktų mums progą žaisti baltosiom figūrom, vaizdžiai tariant, atsakomosiose rungtynėse.“

„Jaučiame (aikščių dangos) kontrastą, bet „Sevilla“ futbolininkas teks žaisti tokiomis pačiomis sąlygomis, o prieš šalčių mes esame labiau pripratę“, – pastebėjo D. Šemberas.

Paradoksas: mačui snieguotoje ir šaltoje Maskvoje CSKA rengėsi šiltoje Turkijoje, o atsakomajam susitikimui po trijų savaičių Ispanijoje liks treniruotis Rusijos sostinėje.

CSKA komanda 2005 metais iškovojo UEFA taurę , o „Sevilla“ tai padarė 2006 ir 2007 m.

„Sevillos“ futbolininkai, kurie atskrido į Maskvą: Andresas Palopas, Javi Varasas, Fernando Navarro, Federico Fazio, Adriano, Marius Stankevičius, Julienas Escude‘as, Ivica Dragutinovičius, Manuelis Lolo, Aldo Pedro Duscheras, Renato, Christianas Romaričius, Didier Zokora, Jesusas Navasas, Jose Carlosas, Diego Perotti, Lautaro Acosta, Alvaro Negredo ir Fredericas Kanoute.

Ekipos sudėtyje nėra traumas patyrusių Luiso Fabiano (2 įvarčiai) ir Diego Capelio.

„Inter“ - „Chelsea“

Futbolo dievų ir burtų dėka pas trenerį Jose Mourinho grįžta jo buvę auklėtiniai iš Londono. Jei charizmatiškojo portugalo treniruojamas Milano „Inter“ klubas Italijos „Serie A“ pirmenybėse yra vienvaldis lyderis, tai ČL turnyre žaisti šį sezoną jiems sekasi sunkiau.

Goranas Pandevas ("Inter")
F grupės varžybose tik pergalė prieš Kazanės „Rubin“ ekipą 2:0 paskutiniame mače „Nerazzurri“ užtikrino vietą tarp 16-os pajėgiausių komandų.

Milaniečių ekipą labai sustiprino naujokas iš Makedonijos Goranas Pandevas. Jo rezultatyvus žaidimas privertė pasitempti ir pripažintus lyderius Diego Milito, Samuelį Eto'o ir Javierą Zanetti.

Buvęs „AC Milan“ bosas Carlo Ancelotti savo patirtimi ir naujovėmis praturtino Londono „mėlynųjų“ taktiką. „Chelsea“ D grupėje nepatyrė nei vieno pralaimėjimo. C. Ancelotti, kaip žaidėjas yra iškovojęs dvi Europos taures ir du sykius laimėjo ČL turnyrą, būdamas „AC Milan“ treneriu. Tuo metu Johnas Terry, Frankas Lampardas, Petras Cechas ir Didier Drogba – yra tikra „Svajonių komanda“.

Italijos ir Anglijos čempionatų lyderių dvikova žada nepakartojamą spektaklį. Kas jam suteiks ypatingų spalvų? Į ką futbolo gerbėjai turėtų atkreipti dėmesį? Į kelias priešpriešas.

Italija – Anglija

Didier Drogba ("Chelsea")
Kai Italijos treneriai ėmė dirbti Anglijos klubuose (Roberto Mancini – „Manchester City“ ekipoje, C. Ancelotti – „Chelsea“ komandoje, Gianfranco Zola – „West Ham United“ klube, o Fabio Capello vadovauti Anglijos rinktinei), skirtumai tarp dviejų futbolo mokyklų pamažu nyksta. Gal italų ekipos kol kas yra kiek techniškesnės, o anglų klubai pranašesni fizine jėga.

J. Mourinho – C. Ancelotti

C. Ancelotti ir J. Mourinho nėra draugai ir Italijoje nėra net bendravę „tarp keturių akių“, nėra kartu vakarieniavę ar išgėrę po taurę vyno.

Abu dirbdami Italijoje dažnai įsiveldavo į žodžių karus. Konkurencija dar labiau išaugo, kai C. Ancelotti atsidūrė „Stamford Bridge“, šis faktas negali neerzinti J. Mourinho, kuris nenorėjo išeiti iš „Chelsea“ komandos.

Carlo Ancelotti
Būdamas „AC Milan“ klubo treneriu C. Ancelotti su „Inter“ komanda žaidė 18 kartų, iškovojo 10 pergalių, 3 mačus baigė lygiosiomis ir patyrė 5 pralaimėjimus. Praėjusiame „Serie A“ sezone, šių trenerių vadovaujami „Milan“ ir „Inter“ klubai laimėjo po vienerias tarpusavio rungtynes savo aikštėse.

C. Ancelotti įveikė J. Mourinho 2003 metų UEFA Supertaurės mače, kuriame „Milan“ laimėjo prieš Porto 1:0. Praėjusią vasarą JAV vykusiose komercinėse rungtynėse pergalę rezultatu 2:0 šventė „Chelsea“ (D. Drogba ir F. Lampardo įvarčiai).

„Inter“ treneris J. Mourinho sako, kad jei „Chelsea“ žaidėjams pergalė prieš jį suteiks dvigubai didesnį malonumą, tai yra labai liūdna. „Jei jie eliminuos mane iš ČL, turėtų jaustis taip pat, kaip nugalėję „Arsenal“ ar „Porto“, – teigia portugalas dienraščiui „The Sun“. – Man nėra skirtumo, ką įveikti – Madrido „Real“ ar Miuncheno „Bayern“. Mano emocijos būna vienodos. Tai tik laimėtas dar vienas ČL mačas. Nei daugiau, nei mažiau.“

M. Moratti – R. Abramovičius

Abiejų klubų prezidentai desperatiškai trokšta pergalės prestižiškiausiame Europos futbolo turnyre.

Massimo Moratti atleido trenerį Roberto Mancini ir samdė J. Mourinho tik tam, kad ČL nugalėtojų taurė pagaliau atsidurtų Milane.

Jose Mourinho
Įdomu tai, kad Romanas Abramovičius atleido J. Mourinho 2007 metų rugsėjį dėl to, kad portugalui nepavyko iškovoti ČL taurės. R. Abramovičiaus svajonė – pirmą kartą istorijoje papuošti „Stamford Bridge“ trofėjų salę ČL taure, o M. Moratti siekia pergalės ČL turnyre tam, kad nutrauktų daugiau kaip 40 metų trukusią nesėkmių seriją.

S. Eto’o - D.Drobga

Kamerūno ir Dramblio Kaulo Kranto rinktinių futbolininkai Samuelis Eto’o („Inter“) ir Didier Drogba yra tarp pavojingiausių pasaulio puolėjų.

S. Eto’o yra dukart ČL nugalėtojas „Barcelona“ sudėtyje , o tuo tarpu D. Drogba kol kas dar nepavyko užkariauti Europos. Tačiau rezultatyvumo sąlyginėje dvikovoje pirmauja D. Drogba, kuris Anglijos „Premier“ lygoje per 22 rungtynes pelnė 19 įvarčių, o ČL varžybose – 3, tuo tarpu S. Eto’o sąskaitoje 8 įvarčiai per 20 „Serie A“ mačų ir 1 ČL turnyre.

Netektys

„Chelsea“ vadovai tikisi, kad F. Lampardas pasveiks po virusinės ligos ir galės žaisti, tačiau londoniečių traumuotų futbolininkų sąrašas – ilgas.

„Ashley Cole‘as, Michaelis Essienas, Jose Bosingwa, Juliano Belletti, Deco ir Alexas yra traumuoti. Nežinau, kaip bus trečiadienį, gal kai kurie žaidėjai pasveiks. Tačiau A.Cole‘o , J. Bosingwa ir M. Essieno tikrai nebus“, – nuostolius vardino C. Ancelotti.

„Inter“ klubo treniruotėje Cristianas Chivu, Marco Materazzi ir Davide Santonas dirbo atskirai nuo komandos draugų, o Julio Cesarui, kuris pateko į automobilio avariją, buvo suteikta proga pailsėti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją