FIFA prezidentas Josephas S. (Seppas) Blatteris asmeniškai remia šią idėją.

"Mes privalome ugdyti ir puoselėti sportinės dvasios ir vieningumo vertę. "Fair play" yra labai svarbu kiekvienam iš mūsų, kas yra susijęs su sportu. Mes tikimės, kad Lietuvos futbolo fanai padės mums švęsti "Fair play" dieną", - teigiama S.Blaterio pareiškime.

"Stebint vaikus - žaidžiančius futbolą, nejučia imu jausti, kaip garbingumas įsilieja į jų žaidimą ir kokios tyros žmogiškos savybės glūdi jaunų žmonių žaidime", - prezidentas S.Blatteris pabrėžia svarbiausią "Fair play" dienos užduotį.

"Garbingo žaidimo" dienos minėjimas apima kur kas daugiau negu skambūs žodžiai, "Fair play" principas turi būti kiekvieno žmogaus viduje, kiekvieną dieną - tai veiksmas.

Šalia šių gausių tikslų, skirtų gerinti sportinę aplinką visiems, kurie yra susiję su futbolu, FIFA, taip pat ir Lietuvos futbolo federacija (LFF), yra įsipareigojusi skatinti "Fair play" visuomenėje - rodant teisingumo, dorumo, nešališkumo, objektyvumo principus tarp visų visuomenės sluoksnių.

Tai jau nebe pirmas bendras LFF ir tarptautinių futbolo federacijų projektas skatinantis atkreipti dėmesį į "Fair play" principus. Prieš tai buvo bendri antirasizmo renginiai - "Mūsų tautybė - futbolas" (Ukmergės raj., Šventupėje ir Palangoje).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją