„Ne, niekas nepajudėjo. Tikimės, kad viskas išsispręs šią savaitę. Arba į vieną pusę, arba – į kitą. Net neklauskite, kaip mums reikia gyventi be pinigų. Aš stebiuosi ir žaviuosi savo futbolininkų kantrybe“, – DELFI trečiadienį sakė vilniečių strategas.

Sausio mėnesį klubo kontrolę perėmė koncernas „OPI Group“, kuriam vadovauja Rusijos verslininkas Antonas Treušnikovas. Tąsyk Rusijos įmonės atstovai lietuvių futbolininkams ir treneriui pateikė skolų išmokėjimų grafikus ir tikino pinigus grąžinsią iki vasario 10 dienos.

„Vėtros“ žaidėjai ir treneris, net nebūdami tikri savo ateitimi šalies futbole, toliau rengiasi naujam sezonui.

„Mes jau dvi savaites rimtai ruošiamės ir treniruojamės. Manau „Vėtros“ žaidėjai tikrai už tokį požiūrį verti pagarbos. Aš visada esu optimistas ir tikiuosi, kad pinigus šią savaitę atgausime“, – viliasi V. Liubšys.

Su žaidėjais ir treneriais neatsiskaitę ir skolų jiems nepadengę „Vėtros“ naujojo savininko koncerno „OPI Group“ atstovai, negalės pateikti reikiamų finansinių dokumentų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) licencijai žaisti A lygoje gauti.

„Kai kuriuos dokumentus „Vėtra“ jau pateikė. Laiko sutvarkyti viską dar yra. Blogiausiu atveju pateiksime apeliaciją“, – DELFI paaiškino V. Liubšys.

Trečiadienį LFF laukia dokumentų licencijavimo procesui

Trečiadienį LFF Licencijavimo skyriuje priimamos klubų, kurie ketina rungtyniauti Lietuvos A lygos čempionate, audituotos finansinės ataskaitos. Tačiau griežtų terminų – nėra.

„Vasario 10 dieną klubai tik pateikia tą dokumentaciją ir mes jos laukiame. Kažkas tai pradeda anksčiau, kai kas vėluoja, nes auditai užtrunka. Žiūrėsime, kiek klubų dokumentus pateiks, – DELFI sakė LFF Licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis. – Vėliau pateikus dokumentus, finansų ekspertai gali nespėti jų įvertinti. Kartais auditoriai pažymi trūkumus, tarkime, kad kažkokiam žaidėjui yra skolų.

Ekspertai daro išvadas ir klubai turi reaguoti į pastabas. Dokumentuose turi atsispindėti būsimi planuojami biudžetai.“

Vasario 25 d. LFF Licencijavimo komiteto posėdyje bus priimami sprendimai dėl klubų, o kovo 9 d. – vyks pateiktų apeliacijų svarstymas ir paaiškės tikslus komandų skaičius.

Anksčiau skelbta, kad paraiškas rungtyniauti A lygoje pateikė 12 klubų –
Panevėžio FK „Ekranas“, Vilniaus FK „Vėtra“, Marijampolės FK „Sūduva“, Gargždų FK „Banga“, Tauragės FK „Tauras“, Šiaulių FK „Šiauliai“, Kauno „LKKA ir Teledema“, Pakruojo FK „Kruoja“, FK „Mažeikiai“, FK „Klaipėda“ (buvęs FK „Glestum“), Vilniaus VMFD „Žalgiris“ ir Klaipėdos FK „Atlantas“.

Apie savo apsisprendimą vasario 12 d., po Kėdainių savivaldybės biudžeto patvirtinimo, praneš FK „Nevėžis“.

A lygos čempionato pirmasis turas planuojamas kovo 20-ąją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją