Ten alpinistas nusifotografavo, laikydamas Šiaulių miesto vėliavą. Per beveik mėnesį trukusią ekspediciją lietuviai iš viso įkopė į penkias lietuviškus pavadinimus turinčias viršūnes, tačiau į Šiaulių viršūnę S.Vilius kopė vienas.

Šį žygį 31-rių metų S.Vilius skyrė žymaus keliautojo Olego Truchano atminimui.

Beje, pasak "Šiaulių krašto", leisdamasis žemyn nuo viršukalnės S.Vilius apirusiose kalno uolienose aptiko įvairaus dydžio granato mineralų. Laikraštis nepraneša, kaip alpinistas ketina panaudoti šiuos raudonos spalvos brangakmenius.

S.Vilius jau ne kartą yra keliavęs po Pamyrą, taip pat po Kaukazą, Tian Šanį, Uralą, Krymą, Tatrus, Škotijos kalnus, Šveicarijos Alpes, Indijos ir Nepalo Himalajus.

Grįžęs į Lietuvą S.Vilius kartu su kitas keliautojais, padedant šalies Alpinizmo asociacijai ir tarpininkaujant Užsienio reikalų ministerijai, sieks, kad Šiaulių viršūnė, kaip ir kitos viršūnės lietuviškais vardais, būtų oficialiai įregistruotos Tadžikijos ir pasaulio žemėlapiuose.

S.Vilius yra antrasis lietuvis, įkopęs į aukščiausią pasaulio viršukalnę Everestą. Prieš dešimtį metų - 1993-iaisiais aukščiausią viršukalnę pasiekęs Vladas Vitkauskas tapo ne tik pirmuoju lietuviu, bet ir pirmuoju Baltijos šalių atstovu, įveikusiu Everestą.

S.Vilius ir estas Alaras Sikkas (Sikas) į 8848 metrų aukščio viršukalnę įkopė šių metų gegužę.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją