V. Žūsinaitė visai neblogai pasirodė liepos mėnesį Kaune vykusiame Europos U-23 lengvosios atletikos čempionate, kur pasiekė geriausius savo karjeros rezultatus 5000 ir 10 000 metrų distancijose (atitinkamai 16:35,24 bei 35:49,48 minutės).

„Tai nebuvo pats sėkmingiausias mano sezonas – su treneriu (Romu Sausaičiu) daug dirbome ir stengėmės, tačiau visus planus sujaukė traumos. Pagerinti asmeniniai rezultatai džiugina, tačiau jie buvo pagerinti gerokai mažiau nei planavome“.

Šio žiemos sezono pradžioje Vaida jau startavo keliuose vietinės reikšmės turnyruose, tačiau šių startų nesureikšmina.

„Tai tik pradžia ir kažką spręsti iš šių rezultatų sunku. Juo labiau ir bėgau ne labiausiai įprastas sau distancijas (Vilniaus miesto čempionate V. Žūsinaitė bėgo ir 800 metrų distanciją, ką stajerei galima laikyti sprintu).

Tiesiog toliau treniruojuosi ir ruošiuosi rimtesniam startui Lietuvos uždarų patalpų čempionate. Treneris kartu su Živile Balčiūnaite šiuo metu stovyklauja Ispanijoje, tad dirbame kartu su Rolandu Vasiliausku. O kitus žiemos startus dėliosiuos kiek vėliau“.

O kokių rezultatų stajerė tikisi naujajame sezone?

„Norėčiau, kad jis būtų sėkmingesnis nei 2009-ųjų, norėčiau pagaliau savo rezultatais pradžiuginti tiek trenerį, tiek tuos žmones kurie mane palaiko ir tiki. Tiek 5000, tiek ir 10 000 metrų bėgimuose sieksiu tokių rezultatų, kurie leistų paskutinę liepos savaitę praleisti Ispanijoje (kur vyks Europos čempionatas – DELFI)“ .

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją