V. Sereikaitė su 18 taškų galutinėje rungties įskaitoje liko trečia.

„Pekino trekas bandytas ne pirmą kartą, o rezultatai puikūs. Dalyvavau tik dviejuose pasaulio taurės etapuose, todėl galutinius rezultatus vertinu visai normaliai. Trečioji vieta, be abejo, tenkina. Dabar ruošimės pasaulio čempionatui, kibsime į darbą visu pajėgumu. Išvažiuojame treniruotis į Kroatiją, ten, kur šilčiau, kur nėra sniego. Reikia plento, reikia visai kitokio darbo“, - sakė V. Sereikaitė.

Kitą sezoną merginoms keliami tikslai patekti į 2012 Londono olimpines žaidynes ir garbingai atstovauti Lietuvai kovo mėnesį Danijoje vyksiančiame pasaulio čempionate.

„Atranka į olimpines žaidynes dabar vyks dvejus metus, o jos pradžia – jau kitą sezoną. Didžiausias tikslas įveikti atranką į olimpiadą. Šį sezoną didelių tikslų ir nebuvo. Kažką planuoti prieš pasaulio čempionatą labai sunku, bet norėtųsi pasirodyti kuo geriau“, - kalbėjo V. Sereikaitė.

Lietuvos rinktinės spalvas Pekine tai pat gynė 18-metė Vaida Pikauskaitė, 24-erių metų Gediminas Bagdonas, 18-metis Povilas Steponavičius, bei 19-mečiai Darijus Džervus ir Aurimas Varna. Komandų įskaitoje mūsiškiai užėmė 8-ąją poziciją.

„Pasirodymą Pekine aš vertinu normaliai. Tą, ką planavome – tą ir pasiekėme, - konstatavo Lietuvos dviračių treko rinktinės treneris Antanas Jakimavičius. - Kinijoje dabar mums buvo kovoti labai sunku, nes Australijoje ir Naujosios Zelandijoje dabar vasara ir šių šalių atstovai pasiekę geriausią formą. Norėčiau pagirti merginas už komandines lenktynes ir iškovotą ketvirtąją vietą bei pasiektą Lietuvos rekordą. Tai teikia daug vilčių.

Sėkmingai pasirodė ir Lietuvos vyrai. Tik laimės pritrūko G. Bagdonui skrečo rungtyje, kur jis galėjo pateikti sensaciją. Mūsiškiai dar jauni ir startavo pagal galimybes. Netrukus žinosime, kiek turime vietų pasaulio čempionate.“

Varžybose Pekine nedalyvavo Kroatijoje jau stovyklaujanti Lietuvos rinktinės lyderė Simona Krupeckaitė, kuri sprinto rungties galutinėje pasaulio taurės įskaitoje liko ketvirta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją