Kontrolinėse rungtynėse trečiadienio vidurdienį „Jagiellonia“ ekipą 6-ą minutę į priekį išvedė buvęs Lenkijos rinktinės puolėjas Tomašas Frankowskis. 35-erių metų veteranas pasižymėjo smūgiu į tuščius vartus, nes po perdavimo iš krašto „Sūduvos“ vartininkas Armantas Vitkauskas prašoko pro kamuolį.

Tačiau jau 20-ą min. „Sūduva“ išlygino rezultatą. Po kampinio sumaištyje kamuolį į vartus pasiuntė saugas Karolis Chvedukas. Dar po aštuonių minučių, jau neužtikrintai sužaidus „Jagiellonia“ vartininkui, įvartį pelnė Vaidas Slavickas.

Rezultatas 2:1 taip ir nepasikeitė iki mačo pabaigos.

„Rungtynės buvo įdomios, o žaidimas – apylygis. Tiesiog mums pavyko geriau išnaudoti varžovų klaidas. Bet apskritai komandos pasirodymas paliko neblogą įspūdį“, – sakė „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Donatas Vencevičius.

Marijampoliečiams dėl kelio traumos nepadėjo saugas Andrius Urbšys, tačiau komandoje rungtyniavo buvęs FBK „Kauno“ gynėjas Nerijus Radžius, kuris neseniai išsiskyrė su Lodzės LKS klubu. Ketvirtadienį „Sūduva“ paskelbė pasirašiusi su juo ir gynėju Eimantu Valaičiu dvejų metų sutartis. E. Valaitis praeitą sezoną žaidė Estijos Silamejės „Kalev“ komandoje.

„Jagiellonia“ ekipoje nežaidė Andrius Skerla. Gynėjas iš Lietuvos atstovavo kitai Balstogės klubo sudėčiai, kuri vėliau susitiko su Ventspilio „Tranzits“ (Latvija).

Pagrindinės sudėties „Sūduva“ kitas rungtynes planuoja žaisti antradienį, vasario 2 d. Marijampolėje prasidedančiame draugiškame turnyre. Jo dalyvių skaičius ir mačų tvarkaraštis kol kas derinamas.

Statistika:

Marijampolės „Sūduva“ 2 – 1 Balstogės „Jagiellonia“

6‘ [0 – 1] Tomasz Frankowski
20‘ [1 – 1] Karolis Chvedukas
28‘ [2 – 1] Vaidas Slavickas

„Sūduva“: Vitkauskas; V. Slavickas, E. Valaitis, Radžius, Skroblas; Liu Chao, Chvedukas, Leimonas, G. Slavickas; Esau, Lukšys (Antrajame kėlinyje žaidė Kliučinykas, E. Biskys, Bielkauskas).