Tarp pačių jauniausių - F-Mikro klasėje (6-12 metų) - pirmoji vieta atiteko "Gelvybės I" komandos atstovui Mantui Neverdauskui (30 tšk.), antra - Simui Juodviršiui (20 tšk.) iš "Greičio ruožo" (Panevėžys), trečia - Justui Pangoniui (12 tšk.) iš "Forčio" (Vilnius).

Panašiai situacija susiklostė ir iki 80 kubinių cm varikių darbo tūrio kartingų klasėje. Šį kartą pasižymėjo sportininkas iš Klaipėdos Tauras Tunyla (30 tšk.), antrąją vietą iškovojo Karolis Rutkauskas iš "Prienų MKC", trečiąją - Gintaras Kazlauskas iš "Gelvybės II" komandos.

Gausiausioje - F-Mini klasėje (9-14 metų) - nedidele persvara laimėjo Marius Slaboševičius (22 tšk.). Antras buvo Gabrielius Komarovas (20 tšk.) iš "Forčio", trečias - Julius Bernotas (18 tšk.). Visi trys sportininkai atstovauja Vilniaus komandoms.

M-125 jaunių klasėje (iki 16 metų) pasižymėjo tik šiais metais debiutavęs lenktynininkas iš "Forčio" komandos Tadas Palevičius. Jis laimėjo abu važiavimus ir tapo šios klasės nugalėtoju.

M-125 klasėje vyko labai permaininga kova. Pirmąsias dvi vietas iškovoję sportininkai - Vytautas Surdokas iš "Eurikarto" (Vilnius) ir Ramūnas Gaidelis iš "Forčio" - kiekvienas nebaigė vieno važiavimo, tačiau po to abu ir laimėjo po važiavimą. Jie surinko daugiausia taškų, bet V.Surdokas sėkmingiau lenktyniavo antrame važiavime ir jam atiteko I vieta.

ICA ir ICA-Junior klasėje I vieta atiteko Andžejui Dzikevičiui ("Eurikartas"), II - Aidui Vengriui ("Naftkartas"), III - Jonui Gelžiniui ("Juta").

C-2 klasėje laimėjo Ugnius Čaplikas ("Gelvybė"). Antras buvo Edvydas Vitkauskas (Šakių TSK), trečias - Julius Okunevičius iš Kauno "Petrašiūnų" komandos.

Komandų įskaitoje pirmąją vietą iškovojo Šakių "Gelvybės" komanda. Antrojoje buvo sporto klubas "Fortis", trečiojoje - Panevėžio automobilių techninio sporto klubo "Greičio ruožas" komanda.

Kitos kartingo varžybos vyks Suvalkuose (Lenkija) gegužės 25-26 dienomis. Tai bus I-asis Lietuvos kartingo čempionato etapas, kuriame sportininkai pradės rungtyniauti dėl čempionų vardų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją