Pasirašyti sutarties su jaunu ir perspektyviu talentu nebuvo taip paprasta. Į žaidėją teises iki 2009 metų turėjo buvęs D.Miličičiaus klubas – Vršaco “Hemofarm”, kurio vadovai nutarė užsidirbti žaidėjo sąskaita. Pradinė sutarties išpirkimo suma buvo net 10 milijonų JAV dolerių, tačiau pagal NBA ir FIBA susitarimą vos 350 tūkst. gali padengti Nacionalinės krepšinio asociacijos komanda, šiuo atveju – “Detroit Pistons”.

Pagal NBA nuostatus, 18-metis 213 centimetrų ūgio vidurio puolėjas turėtų uždirbti apie 2,996 milijono JAV dolerių.

Praėjusiame sezone Darko atstovavo Vršaco “Hemofarm” klubui, kur per vienerias Serbijos ir Juodkalnijos krepšinio lygos rungtynes vidutiniškai įmesdavo 9,5 taško, atkovodavo 4,6 kamuolio bei blokuodavo 1,6 varžovo metimo. Tuo tarpu “Pan-Europe” turnyre krepšininkas per 24,9 minutės, praleistos aikštelėje, pelnydavo 15,8 taško, sugriebdavo 7,8 kamuolio, atlikdavo 2,3 rezultatyvaus perdavimo komandos draugams ir blokuodavo 1,3 varžovo metimo.

D.Miličičius tapo paskutiniuoju krepšininku iš trijų žaidėjų, kurie NBA naujokų biržoje buvo pasirinkti pirmajame rate pirmuoju, antruoju ir trečiuoju šaukimu. Šiuo atveju tai būtų LeBronas Jamesas, sudaręs sutartį su "Cleveland Cavaliers", ir Carmelo Anthony, pasirašęs kontraktą su "Denver Nuggets"

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją