Tarp jo auklėtinių verta pažymėti ir daugiakovininką Tomasą Pappasą, šuolininką į aukštį Jessie Williamsą, sprinterį Mike'ą Myerį (asmeninis rekordas – 10,33). Šio Univesiteto trenerių komandoje dirba ir buvusi sprinterė Agnė (Visockaitė) Eggerth, kuriai iki šiol priklauso Lietuvos 100 ir 200 metrų bėgimo rekordai.

21-erių metų kaunietis M. Jurgilas dėl smulkių traumų praleido kone visą praėjusių metų vasaros sezoną, jo geriausias rezultatas 100 metrų distancijoje iki šiol buvo 10,41 sek., 60 metrų – 6,68 sekundės. B

ėgikas praėjusį kovą dalyvavo ir Europos uždarų patalpų čempionate Turine.

„Šiuo metu jau esu JAV, – sakė M. Jurgilas. – Kas dėl mokslo ir sporto santykio, viską stengsiuos daryti maksimaliai. Jei kentės sportas, truputėlį mažinsiu mokslus, bei atvirkščiai. Bet kokiu atveju vasaras leisiu Lietuvoje.“

„Neleisk savo baimei stovėti tavo svajonių kelyje, net jei tavo didžiausia svajonė tuo pačiu yra ir tavo didžiausia baimė“, – kiek anksčiau mįslingai yra sakęs Martynas. Panašu, kad šių jo žodžių prasmė paaiškėjo, mat apie jo apsisprendimą Lietuvos lengvosios atletikos visuomenė sužinojo jau tik po fakto.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva šią situaciją pakomentavo taip. „Mes nesame sportininkų darbdaviai ir negalime uždrausti jiems rinktis prioritetų. Tačiau tokios situacijos netoleruojame, mat turime daugybę pavyzdžių, kad į JAV išvykę lengvaatlečiai tiesiog dingsta, nors sportininkai turi gerokai palankesnes sąlygas treniruotis, palankesnius orus, nei Lietuvoje.

Vienintelis geras pavyzdys yra A. Skujytės atvejis, tačiau jis yra vienintelis. Universitetuose studijuojantys sportininkai atstovauja tik savo mokslo įstaigai, o ten pagrindinis sezonas prasideda iš karto po Naujų metų, tad vasarai grįžę į Lietuvą jie jau būna pavargę ir pagrindiniams sezono startams ruoštis būna labai sunku.

Kalbėdama su Martynu palinkėjau jam, jog tai būtų išimtis iš pastarosios taisyklės. Suvokiame situaciją kur kas giliau – mūsų šalies sporto politika yra tokia, kokia yra, ir tai yra būtent jos pasekmė.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją